ENNAKKO:

Uusi mahdollisuus tulee nopeasti – KooKoo kohtaa lauantain perhepelissä Oulun Kärpät

23.02.2024

Perjantain tiukka HIFK-tappio loppuunmyydyllä Nordiksella nollataan nopeasti, kun jo heti seuraavana päivänä Oulun Kärpät saapuu KooKoon vieraaksi Sumulaaksoon.

Liiga jatkuu täydellä höyryllä jo lauantaina, kun KooKoo ja Kärpät kohtaavat Lumon Areenalla, kauden viimeisessä perhepelissä. Kummallakin joukkueella on yksi ottelu perjantailta alla; KooKoo kärsi tiukan tappion Helsingissä HIFK:n vieraana lukemin 2–1, kun taas Kärpät kävi hakemassa jatkoaikavoiton Lahdesta, jossa Pelicans kaatui lukemin 2–3.  Viiden ottelun otannalla KooKoolla on kolme voittoa, ja Kärpillä neljä.

KooKoo ja Kärpät ovat kohdanneet kauden aikana aikaisemmin kaksi kertaa, ja voitot jakautuvat tasan 1–1. Kärpät voitti marraskuun puolivälissä kotonaan ottelun 3–1, ja siitä tasan kuukauden päästä KooKoo nappasi koko pistepotin itselleen kotona lukemin 4–2. Tämän ottelun lisäksi joukkueet kohtaavat vielä Liigan runkosarjan loppusuoralla, torstaina 7.3. Oulussa.

Kärpät ei varmasti tule pääsemään helpolla; tilastojen valossa Kärpät ovat onnistuneet voittamaan KooKoon Kouvolassa viimeksi 14.10.2022, ja viimeisen kolmen vuoden sisällä Kärpät on onnistunut hakemaan pisteet Sumulaaksosta ainoastaan kahdesti.

Joukkueen tavoite loppukauteen selkeä

Kuluva kausi on KooKoon päävalmentaja Olli Salon kolmas, ja toistaiseksi viimeinen joukkueen peräsimessä, Salon siirtyessä kauden jälkeen Jääkiekkoliiton valmennuksen ja huippu-urheilun johtajaksi 1.5. alkaen. Salon aikakaudella joukkue on pelannut kaksi vuotta putkeen pudotuspeleissä, ja ensimmäisellä kaudella joukkue eteni aina pronssiotteluun, jossa Ilves oli yhden askeleen parempi lukemin 3–2. Salo kävi MTV:n haastattelussa Hockey Night-ottelun alla, ja kertoi kolmanteen kauteen lähtemisestä ja siihen liittyvistä pienistä haasteista:

– Vaihtuvuutta oli paljon, ja se mihin me pyritään, on hakenut hieman huomiota. Vaikka meillä on ollut tavoitteita, niin se ei ole näkynyt täysin joukkueen arjessa, että puhallettaisiin yhteen hiileen. Sen eteen on tehty paljon hommia, ja pelaajat ovat ottaneet hyvin roolia siinä.

Alkuvaikeudet on kuitenkin selätetty, ja KooKoo on vahvasti mukana tänäkin vuonna pudotuspelikamppailussa. Joukkueella on tällä hetkellä mielessä yksi tärkeä tavoite, ja siihen suhtaudutaan realistisesti:

– Nyt ollaan viime aikoina löydetty se meidän missio, ja tavoitteena on se, että pystyisimme pelaamaan vielä sen jälkeen kun runkosarja päättyy. Mahdollisuudet on, mutta niin ne on muillakin. Joukkueessa kuitenkin henkinen kantti ja rohkeus on hyvällä tasolla. Sitä kautta me nähdään vaan mahdollisuutena, että pääsemme keväällä jatkamaan.

Tähtipelaajat pitää saada aisoihin

…on varmasti kummankin joukkueen teema otteluun lähdettäessä.

KooKoon ykkösnimet Ben Tardif – Arttu Ilomäki – Radek Koblizek sekä Charle-Edouard D’Astous puolustuspäässä pystyy tekemään tuhoisaa jälkeä, mikäli heille annetaan siihen mahdollisuus. Myös Emil Molin on löytänyt hyvän vireen viime aikoina, ja slovenialaishyökkääjä Matic Török pelaa illasta toiseen hyvää ja rohkeaa hyökkäyspeliä.

Jos D’Astousin nimi nousee hyökkäyksessä esille, niin hän on luonnollinen osa myös puolustuksessa. Kärppien kultakypärä Teemu Turunen pystyy tekemään tuhoa ympäri kenttää, ja ykkösnimet Turunen – Joonas Kemppainen ja Julius Junttila ovat sellaisia pelaajia, ettei heitä halua jättää hyville maalipaikoille yksin.

Ben Tardif jatkaa KooKoon kultakypäränä tehopistein 14 + 31 = 45, ja Teemu Turunen on ylittänyt jo 50 tehopistettä, tilastojen ollessa hänelle 27 + 23 = 50. Kärpillä myös Ville Koivunen hengittää hieman Turusen niskaan pistepörssissä, kun Koivunen on ainoastaan kaksi pistettä perässä, lukemin 17 + 31 = 48.

Jäähyilyyn ei ole varaa

Kumpikin joukkue pystyy osoittamaan ylivoimalla, että he pystyvät luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja ja laittamaan vastustajan nopeastikin ahtaalle. Kärpillä erityisesti kaksikko Teemu Turunen – Ville Koivunen pystyy tekemään todella tuhoisaa jälkeä ollessaan ylivoimalla. Koivusella ylivoimamaaleja on vain neljä, mutta hän on yleensä syöttäjän roolissa muiden maaleihin, esimerkiksi Turusen, joka on tämän kauden runkosarjassa tehnyt  ylivoimalla jo 12 maalia.

KooKoolla puolestaan ykkösylivoima on näyttänyt sen, että he pystyvät tekemään tulosta, oli joukkue mikä tahansa vastassa. Erityisesti Linus Andersson on erityisesti viime kuukausien aikana kunnostautunut ylivoiman yhdeksi ykkösnimeksi, jonka vaarallinen laukaus pystyy ohittamaan maalivahdin kuin maalivahdin. Ylivoimalla Andersson on heiluttanut verkkoa neljä kertaa, mutta otteluita on myös huomattavasti paljon vähemmän kun muilla, loukkaantumiset verottivat alkukauden osalta otteluita ja pelattuja otteluita on tällä hetkellä 37. Myös Ilomäen, D’Astousin ja Axel Ottossonin roolia ylivoimapelaamisessa ei kannata unohtaa.

Tilastollisesti KooKoon ylivoima on sarjassa seitsemänneksi parasta; ylivoimaprosentti on hieman yli kahdenkymmenen (20,14%) ja tehtyjä maaleja ylivoimalla on 28, kun ylivoimamahdollisuuksia on ollut 139. Kärpillä ylivoima ylettää pronssisijalle, ylivoimaprosentti on 27,14% ja maaleja ylivoimalla on tehtynä 38, kun ylivoimamahdollisuuksia on ollut 140. Vaikka tilastojen valossa kumpikin joukkue voisi olla vaarallisempi ylivoimalla, niin kummankaan joukkueen ylivoimaa ei kannata aliarvioida, vaan se voi olla ottelun ratkaiseva tekijä.

Perhepelissä ohjelmaa laajasti koko areenan alueella

KooKoon ja Kärppien välinen kamppailu on samalla kauden viimeinen perhepeli. Ottelutapahtumassa on luvassa mm. esittelyautoja, lasten disko, aarrejahti, paikallisten urheiluseurojen maskotteja Topi Tiikerin lisäksi, ilmapalloja, siirtotatuointeja ja kasvomaalausta – aktiviteettia on luvassa siis koko perheelle! Ottelun ajan KooKoo Shopissa lasten fanituotteet ovat -20% alennuksessa, sekä kioskeissa  popparit ja pillimehut saa 4€ yhteishintaan.

Aikuiseen makuun myös KooKoon yhteistyökumppani Meira tarjoaa ottelun päätyttyä 3000:lle Segafredo-maitokahvijuoman maussa Caramel Macchiato, Tarkempaa lisätietoa perhepelistä löydät täältä!

Seuraavat kotiottelut:

La 24.2.2024 klo 18.00 KooKoo – Kärpät // Osta liput

Ke 28.2.2024 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 2.3.3034 klo 17.00 KooKoo – Ässät // Osta liput