Lumon Areena

KooKoon koti on Lumon Areena, joka sijaitsee Kouvolan urheilupuistossa aivan kaupungin keskustan vieressä ja kävelymatkan päässä Kouvolan matkakeskukselta. Lumon Areena on monipuolinen harrastus-, urheilu- ja tapahtuma-areena, jossa voi jääkiekko-otteluiden lisäksi järjestää mm. juhlia, kokouksia, konsertteja ja messuja.

Lumon Areena on kaupungin suurin jäähalli, joka on valmistunut vuonna 1982. Ennen Kouvolan jäähallin, sittemmin Lumon Areenaksi nimitetyn jäähallin valmistumista hallin paikalla oli tekojäärata vuodesta 1972 alkaen. Jäähalli on betonirunkoinen. Lumon Areenaksi Kouvolan jäähalli nimettiin kesäkuussa 2015.

Jäähallin tilat soveltuvat jääurheilun lisäksi erilaistn kokousten ja tapahtumien pitopaikaksi ja mahdollistavat jopa yli 5000 hengen tapahtumien järjestämisen. Pienemmille tilaisuuksille on varattavissa noin 40 paikkainen luentosali.

Kouvolan jäähalli oli valmistuessaan valtakunnan upeimpia ja suurimpia: Hallin kapasiteetti oli peräti 6000 silmäparia. Sittemmin Suomeen on rakennettu vielä uudempia ja kapasiteetiltaan isompia jäähalleja, jotka toimivat monesti myös tapahtuma-areenoina, kuten toki myös Lumon Areena.

Lumon Areena korjattiin vuosina 2005–2006 uuden vuosituhannen vaatimalle tasolle, jolloin rakennettiin mm. C-päädyn, eli nykyisen seisomakatsomon yläpuolelle ravintola Orpe-klubi. Tämän lisäksi hallia on menneinä vuosina paranneltu muutoinkin, sillä mediakuutio asennettiin kattoon 2014 ja kesällä 2015 areenalle rakennettiin aitioparvi, jossa on kahdeksan aitiota ja yksi kabinetti. Lisäksi samaan aikaan halli sai joustokaukalon ja C-pääty muuttui kokonaan seisomakatsomoksi, hallin kapasiteetin noustessa samalla noin 6400 katsojaan.

Kesällä 2016 B-puolen kioskeja laajennettiin, jolloin hallin kapasiteetti laski 6200 katsojaan, ja kesällä 2019 B-katsomon takaa poistetut siirtokatsomot (seisomakatsomot) purettiin WC-tilojen tieltä, jolloin katsojakapasiteetti laski 5950 silmäpariin, mikä on hallin nykyinen katsojakapasiteetti.

Uusimpana muutoksena hallin kaukalon ulkopuolelle katsomorakenteisiin KooKoo rakennutti omana investointinaan led-näytöt, joilla ottelutapahtumaan saatiin uusi visuaalinen elementti syksyllä 2019.

Kouvolan kaupunki peruskorjaa hallia vuodesta 2023 alkaen.

Sijainti: Topinkuja 1, 45100 Kouvola
Kapasiteetti: 5200 katsojaa (jääkiekko-ottelut)
Kaukalon koko: 30 m x 60 m
Hallin omistaja: Kouvolan kaupunki

Kuva: KooKoo

Palvelut

KooKoon toimisto

KooKoon toimisto palvelee pääsääntöisesti arkisin Lumon Areenan 2. kerroksessa. Toimistolla voit hoitaa niin pääsylippu-, kausikortti- kuin fanituoteasioitakin. Toimiston väen kautta myös VIP-varaukset, muut tapahtumat ja yhteistyöt! Ota yhteyttä ja katso aukioloajat TÄÄLTÄ.

KooKoon toimistolla maksuvälineenä käyvät pankki- ja luottokortit, E-passi, Edenred, Smartum. Otamme tarvittaessa vastaan myös käteistä.

Ticketmaster-lippukauppa

KooKoon toimisto on Ticketmasterin valtuutettu lippukauppa, eli KooKoon toimistolta saat hankittua liput kaikkiin Ticketmasterissa myynnissä oleviin tapahtumiin. Ticketmaster-lippuja saat hankittua ti, ke ja to klo 10.00–16.00 ja maksutapana Ticketmasterin tapahtumalipuissa on käteinen ja Epassi. Otamme vastaan myös pankki- ja luottokorttimaksuja. Huomioithan KooKoon toimiston poikkeusaukioloajat!

KooKoo Shop & KooKoo Minishop

Lumon Areenalla KooKoon fanituoteasioissa arkisin palvelee KooKoon toimisto, mutta pääaulasta löydät KooKoo Shopin koko valikoiman! KooKoo Shop palvelee fanituoteasioissa aina KooKoon kotiotteluissa sekä muissa mahdollisissa isoissa tapahtumissa.

Lumon Areenan B-puolelta Herkkupisteen vierestä löydät myös KooKoo Minishopin! Minishopista saat hankittua helposti pieniä, käteviä tuotteita, kuten kaulaliinan tai pipon.

Ravintolat

Lumon Areenalta löytyy ravintolavalikoimaa moneen makuun!

ORPE-KLUBI / KOOKOO-LOUNAS

Lumon Areenan 4. kerroksessa sijaitsee Orpe-klubi, joka toimii KooKoon VIP-ravintolana kotiotteluissamme ja muissa suuremmissa Areenan tapahtumissa. Arkisin Orpe-klubilla nautit herkullista kotiruokalounasta KooKoo-lounaalta! VIP-liput otteluihin myy KooKoon toimisto. Lounas on avoin kaikille. Ravintolassa on anniskeluoikeudet ja tilan voi vuokrata otteluiden ulkopuolella omaan käyttöön.

GRILLI-RAVINTOLA ALAKULMA

Lumon Areenan C-alakulmasta aivan seisomakatsomon vierestä kaukalon tasosta löydät sisäänpääsyn Grilli-Ravintola Alakulmaan. Alakulmassa KooKoon kotiotteluissa pääset nimen mukaan herkuttelemaan grilliruoalla ja juomalla, jotka vievät sekä pienen että suuremmankin nälän. Alakulmassa on anniskeluoikeudet.

Grilli-Ravintola Alakulma on mahdollista vuokrata myös omaan käyttöön.

Baarit

Janottaako? Baareista ympäri Lumon Areenaa löydät Olvin makoisat virvoitus- ja alkoholijuomat, sekä drinkit, shotit ja viinit! Lumon Areenalla palvelee ravintoloiden lisäksi janoisia vieraita seisomakatsomon päädyssä Ratabaari, jonka lisäpisteen löydät C-kaarteesta juoksuradalta, Parviravintola 4. kerroksesta aitioiden vierestä, mihin sisäänkäynti portaita pitkin D-kulmauksesta ja Pub SporttiVartti 2. kerroksessa, jonne sisäänpääsy D-kulman 2. kerroksesta tai pääaulasta yhdet portaat alas.

Kioskit & Myyntivaunut

Ympäri Lumon Areenaa löytyy kioskeja, joista nautit kahvit tai teet kahvileivän kera! Kioskeista on saatavilla myös karkkipusseja, patukoita ja lihapiirakoita. Joistakin kioskeista löytyy myös paniineja! Neljä kioskia löydät 3. kerroksen kaukaloa ympäröivän juoksuradan varrelta, panini-pisteen Ratabaarin vierestä ja pääaulasta Aulakioskin. Juoksuradalle ja pääaulaan on sijoitettuna myös myyntivaunuja, joista saa herkkuja ja mm. hod dogeja.

Herkkupiste

Herkkupiste on nimensä mukaan täynnä herkkuja! Herkkupisteeltä löydät makoisan irtokarkkihyllyn, josta on mahdollista ostaa irtokarkkeja kahdessa eri koossa – irtokarkkeja ei siis punnita, vaan hinta määräytyy valitun irtokarkkikupin koon mukaan. Voit siis pakata valitsemasi kupin täyteen suosikkikarkkejasi! Herkkupisteeltä löytyy myös lasten ja nuorten keskuudessa erittäin suosittua jäähilejuomaa. MiniShop on samassa tilassa Herkkupisteen kanssa.

Aitiot & kabinetti

Lumon Areenan 4. kerroksesta löytyy kahdeksan aitiota, jotka toimivat erinomaisesti VIP-tiloina sekä jääkiekko-otteluissa että muissa tapahtumissa. Seitsemän aitiota ovat soveltuvia 12 hengelle ja yksi aitio, otteluisännän aitio, 24 hengelle. Kaikista aitioista löytyy pienehkö keittiö vesipisteellä ja oma WC. Aitioissa on myös katsomopaikkoja aition ulkopuolella, eli ns. ”parvipaikkoja”. Aitioista löytyy myös oma TV. Aitioon sisäänkäynti Lumon Areenan VIP- ja noutolippuovelta A-alakulmasta, josta pääsee portailla tai hissillä suoraan 4. kerrokseen.

Kabinetti sen sijaan on pienempi neuvotteluhuone, joka sijaitsee aivan aitiokäytävän alussa. Kabinettiin mahtuu hyvin kahdeksan henkilöä. Kabinetissa ei ole oma WC-tilaa.

Kaikki aitiot & kabinetti ovat vuokrattavissa omaan käyttöön tarjoiluilla ja ilman tarjoiluita. Tilat toimivat erinomaisesti myös kokouskäytössä! Kysy lisää KooKoon myynniltä!

Tiikerinluola

Lasten leikkipaikka Tiikerinluola sijaitsee Lumon Areenan 2. kerroksessa. Tiikerinluolan sisäänkäynti on pääaulasta. Luolasta löytyy lapsille valvottua aktiviteettia peleineen, piirustuksineen ja muine aktiviteetteineen. Huoltaja (tai muu aikuinen) voi halutessaan jättää lapsensa Tiikerinluolaan ottelun tai pienemmänkin hetken ajaksi nauttiessaan itse jääkiekosta tai muusta tapahtumasta. Tiikerinluolassa voi viettää erätauoilla aikaa lapset myös huoltajiensa tai muiden aikuisten kanssa. Tiikerinluola mahdollistaa otteluelämyksen seuraamisen aikuisille myös silloin, kun lapset on mukana ottelussa!

Kokoustilat

Kaikki Lumon Areenan tilat on varattavissa pieniä tai suuriakin kokouksia varten ja tarjoiluilla tai ilman tarjoiluita. Lyhyempiin kokouksiin sopii mainiosti aitio kahvitarjoilulla, tai koko päivän mittaisiin kokouksiin esimerkiksi Grilli-Ravintola Alakulma sisältäen KooKoo-lounaan ja vaikka iltapäiväkahvit. Kokouksiin toki onnistuu sekä aamu- että iltapalat tai hienommatkin buffetit esim. suurissa kokouksissa. Kysy kokousmahdollisuuksista lisää KooKoon myynniltä!

Harrastaminen & liikkuminen

Lumon Areena on Kouvolan yksi suurimmista liikuntapaikoista. Hallista löytyy jääkiekkokaukalo kokoa 30 m x 60 m, minkä lisäksi pieni harjoitusjää jäähyaitioiden takaa. Useat eri pukuhuoneet mahdollistavat harrastamisen ja liikkumisen myös hallin muissa tiloissa, kuten kolmannesta kerroksesta löytyvällä juoksuradalla tai hallin uumenista löytyvällä painisalilla. Hallista on myös suora käynti pesäpallokentän KSS Energia Areenan pukuhuonetilohin ja myös jalkapallo- ja yleisurheilukentälle, jotka sijaitsevat aivan hallin välittömässä läheisyydessä. Hallin ulkopuolelta löytyy myös tenniskentät, skeittiparkki ja frisbeegolfkenttä, joiden kaikkien ylläpidosta ja vuokrauksesta vastaa Kouvolan kaupunki.