KooKoo Hall of Fame on KooKoon 2015 avaama kunniagalleria kouvolalaisen jääkiekkoilun uranuurtajille ja pitkäaikaisille KooKoo-toimijoille.

Kunniagalleriaan valitaan KooKoolaisia, jotka ovat erityisen merkityksellisesti vaikuttaneet seuran kasvuun ja kehitykseen joko pelaajina, valmentajina, taustavaikuttajina tai useammassa näistä rooleista. KooKoo Hall of Fame on kunnianosoitus seuran värikkäille ja pitkille perinteille.

KooKoo aateloi 13 ensimmäistä Hall of Famen jäsentä 50-vuotisjuhlaottelussaan 21. marraskuuta 2015. Kolme uusinta jäsentä nostettiin kunniagalleriaan KooKoo–Ässät -ottelussa 29.10.2023.


#1 Esa Sirén

KooKoon ensimmäinen kapteeni ja ensimmäisen maalin tekijä 17.11.1965 pelatussa KooKoon ensimmäisessä ottelussa. Sirén oli myös ensimmäinen SM-tasolle siirtynyt kookoolainen. Myöhemmin pitkä ura KooKoo-valmentajana ja -managerina.

#2 Pekka Puujalka

Seurahistorian pitkäaikaisin johtokunnan jäsen. Oli KooKoon johtokunnassa seuran perustamisesta lähtien peräti yli 30 vuotta! Toimi seuran alkutaipaleella aktiivisesti joka saralla – milloin valmentajana, milloin missäkin. Puujalka siirtyi ajasta iäisyyteen keväällä 2023.

#3 Heikki Kokki

Ensimmäisestä KooKoo-joukkueesta 1965–1966 lähtien pitkä ura oranssimustien pelaajana ja myöhemmin edustusjoukkueen apu- ja päävalmentajana. Perustamisesta lähtien neljällä eri vuosikymmenellä KooKoo-pelaaja, -kapteeni ja -valmentaja.

#4 Ilkka Kannelkoski

Eräs kouvolalaisen urheilun suurimmista lahjakkuuksista. Pelasi jääkiekkoa ja pesäpalloa SM-tasolla. KooKoo-paidassa Kannelkoski pelasi yli 200 ottelua ja teki yli 130 maalia ollen aikansa tehokkain maalipyssy. Myöhemmin vaikutti myös KooKoon apuvalmentajana.

#5 Juhani Södervik

Dominoi KooKoo-paidassa 1970-luvulla Ilkka Kannelkosken ja Juha Kautosen kanssa. Kolmella eri vuosikymmenellä erittäin vahvasti KooKoon mukana pelaajana, kapteenina, valmentajana ja johtokunnassa.

#6 Heimo Mäkelä

KooKoon oma kasvatti, joka pelasi edustusjoukkueessa yli 400 ottelua toimien aikanaan myös joukkueen kapteenina. Pääsarjanousija sekä KooKoon edustusjoukkueen pelaajana että A-nuorten päävalmentajana.

#7 Juhani Pousi

KooKoon pitkäaikainen ja erittäin merkittävä tukija, johtokunnan jäsen sekä kolmen kauden ajalla myös puheenjohtaja. Oli tärkeässä roolissa Kouvolan jäähallin aikaansaamisessa 1970- ja 1980-lukujen taitteessa.

#8 Harri Haapaniemi

Ensimmäinen kouvolalainen jääkiekon arvokisamitalisti, alle 18-vuotiaiden Euroopan mestari vuodelta 1978. Pelasi edustusjoukkueessa pitkään ja toimi myös KooKoon ensimmäisen SM-liigajoukkueen kapteenina 1987-1988.

#9 Aki Räisänen

Valovoimainen hyökkääjä KooKoossa kolmella eri vuosikymmenellä: 1970-, 1980- ja 1990-luvulla. Maali-, syöttö- ja pistetilastoilla sekä rangaistusminuuteilla mitattuna KooKoon seurahistorian ykkönen. Pelasi KooKoossa yli 400 ottelua ja teki 425 tehopistettä.

#10 Ari Kotro

Yli 400 ottelua KooKoon edustusjoukkueessa pelannut oranssimustien oma kasvatti. Teki myöhemmin pitkän päivätyön myös KooKoon juniorivalmennuksen parissa.

#11 Jukka Virtanen

Eniten otteluita KooKoon edustusjoukkueessa pelannut pelaaja, joka oli luottomies 1980- ja 1990-luvulla sekä I-divisioonassa että SM-liigassa. On ollut tärkeä mies myös vanhojen KooKoo-pelaajien eli Ukko-Pekkojen toiminassa.

#12 Seija Mark

Työskenteli KooKoon toimistolla kaksi vuosikymmentä monien asioiden, lukuisten ihmisten ja niin edustusjoukkueen kuin junioreidenkin parissa. Pitkäaikainen ja tärkeä toimija myös KooKoon naistoimikunnassa. Ainut Hall Of Fame
-kunniagalleriaan nostettu nainen.

#13 Mikko Liukkonen

Seuran oma kasvatti, jolla on runkosarja- ja pudotuspelit yhteen laskettuna eniten otteluita ja toiseksi eniten tehopisteitä KooKoo-paidassa. Merkittävin yksittäinen pelaaja KooKoon 2000-luvun ”uudessa tulemisessa.”

#14 Lasse Malin

Monitoimimies usealta eri vuosikymmeneltä, joka toimi juniorivalmentajana 1975–1980, edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana, Suomen 1970-syntyneiden maajoukkueen maalivahtivalmentajana, Kymi-Saimaan alueen maalivahtikouluttajana ja myöhemmin myös edustusjoukkueen joukkueenjohtajana ja Orpe-klubin isäntänä.

#15 Kari Lindqvist

”Linkku” tunnetaan KooKoon edustusjoukkueen pitkäaikaisena huoltajana, joka toimi seurassa yli 30-vuoden ajan. Huoltajan ura alkoi junioreista 1980-luvun lopulla. Kirkkaimpina kruunuina ”Linkun” uralla olivat Mestis-mestaruus vuonna 2014 ja Liiga-nousu kaudelle 2015–2016. Hän voitti huoltajana myös Mestis-hopeaa 2002.

#16 Jouni Frimodig

Kouvolalaisen jääkiekon kummisedäksikin kutsuttu mies, joka on toiminut KooKoon puheenjohtajana vuosina 2006–2014 ja 2017–2018. Hän on myös puuhamies KooKoon liiketoiminnan takana ja hän oli nostamassa KooKoota takaisin jaloilleen tultuaan puheenjohtajaksi, kun kouvolalainen edustusjääkiekko oli lopettamisuhan alla ja toiminta jo lähes pohjalle ajettu.