Liigan runkosarjaottelussa HIFK - KooKoo, Helsingin jäähallissa, 23. helmikuuta 2024. (Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

RAPORTTI:

KooKoolle tiukka tappio loppuunmyydyllä Nordiksella – "Taisteltiin itsemme peliin mukaan"

23.02.2024

Perjantai-illan Hockey Night-ottelu HIFK:n ja KooKoon välillä päättyi kotijoukkueen tiukkaan 2–1-voittoon (1–0, 1–1, 0–0).

Tärkeistä pisteistä taisteltiin jälleen Helsingissä, kun MTV:n Hockey Night-ilmaisottelussa kohtasivat HIFK ja KooKoo. Kumpikin joukkue lähti otteluun hyvässä vireessä, viidestä viimeisestä ottelusta kumpikin oli kerännyt tilille neljä voittoa. Ennen tätä iltaa tämän kauden keskinäiset kamppailut olivat menneet HIFK:lle 2–1, ja tällä voitolla helsinkiläiset nappasivat jo kolmannen voiton KooKoosta.

Positiivinen uutinen tähän otteluun lähdettäessä oli se, että loukkaantumisista kauden aikana kärsinyt Oskari Setänen pääsi aloittamaan maalin suulla ensi kerran sitten yli puoleentoista kuukauteen, kun hän loukkaantui tammikuun alussa, nimenomaan HIFK:ta vastaan kotiottelussa.

KooKoo aloitti ottelun vahvasti, ja joukkue pystyi luomaan painetta ja kovaa hyökkäyspeliä alusta alkaen. KooKoo hallitsi ensimmäistä erän puolikasta, mutta erän edetessä hallinta siirtyi HIFK:n nimiin. Ensimmäinen kunnollinen haaste Setäselle maalilla oli Julius Nättisen ja Trent Bourquen hyvä hyökkäyskuvio, mutta Setänen näytti sen, että hän on tullut pelaamaan tänään tosissaan. Lähes välittömästi tuosta KooKoon kultakypärä Ben Tardif teki hyvää yksilösuoritusta kohti HIFK:n maalia, mutta laukaus meni hieman ohi maalista.

Kun vastassa on HIFK, niin jäähyt kannattaa pitää minimissä. Tämän sai todistaa KooKoo, kun ajassa 13.02 kultakypärä Tardif lähetettiin rangaistusaitioon koukkaamisesta, ja ylivoiman aikana HIFK:n vaarallinen ykkösylivoima rakenteli paikkaa; Jori Lehterä syötti viivan tuntumaan Luke Martinille, joka löysi laidasta Vincent Marleaun, jonka laukaus oli niin tuhoisa, että se ohitti Oskari Setäsen KooKoon maalilla, ja näin HIFK otti ottelussa johdon. Muutama minuutti myöhemmin Joni Jurmo joutui myös rangaistusaitioon, ja kuvioita rakenneltiin kovasti, mutta KooKoo pystyi tuon alivoiman selvittämään.

– Hieno ilta, ”late night” ja halli täynnä – upea tunnelma. Mielestäni oli hyvätasoinen ottelu tänään. Me aloitettiin tosi hyvin ja oltiin todellakin valmiita tänään. Olisi tarvinnut laittaa paikoista jokunen kiekko sisään. Alivoimalla tiedettiin HIFK:n vahva ylivoima, ja ikävä kyllä saivat siinä sen ensimmäisen, ajatteli KooKoon päävalmentaja Olli Salo ensimmäisestä erästä.

Sama paikka toimi myös KooKoolla

Erän alku oli myös vahva toisessa erässä. Minuutin pelin jälkeen HIFK:n Trent Bourque syyllistyi KooKoon maalin takana kiinnipitämiseen, ja KooKoo pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kuviot saatiin jälleen halutusti kuntoon, viivasta Charle-Edouard D’Astous pelasi laitaan Linus Anderssonille, lähes samaan kohtaan josta kotijoukkueen Marleau laukoi, ja sama paikka toimi myös Anderssonille, joten toisen erän alussa KooKoo sai siirrettyä ottelun tasoihin.

Kun lähestytään kohti kevättä, ja tärkeitä pisteitä on jaossa eikä pudotuspeliviivan haluta karata joukkueelta kauaksi, niin koko kroppaa joutuu laittamaan likoon illasta toiseen. Tämän todisti neljän minuutin kohdalla Väinö Liikonen, joka blokkasi HIFK:n pelaajan laukauksen, toki kohtalokkain seurauksin, koska joutui poistumaan pukuhuoneeseen tilanteen jälkeen.

Julius Nättinen oli rakentelemassa HIFK:lle lisää vaarallisia maalintekopaikkoja yhdessä Jori Lehterän ja Luke Martinin kanssa. Ensin erän puolivälissä Lehterä syötti maalin eteen Nättiselle, mutta hän ei aivan saanut kiekkoa maaliin. Kun tarpeeksi kauan yrittää, niin tulosta rupeaa syntymään. Martin pelasi kiekkoa viivasta kohti maalia, Nättinen otti kiekon maaliin ja ohitti Setäsen, ja pysäytti digitaalit aikaan 32.18. KooKoo yritti heti perään tasoitusta Arttu Ilomäen ja Radek Koblizekin voimin, mutta Roope Taponen HIFK:n maalilla oli loppuun asti hereillä.

– Taisteltiin itsemme peliin mukaan, vähän samantyyppisellä ylivoimaaalilla, minkä HIFK teki. HIFK pelasi hyvän toisen erän ja meillä keskialueen ohjaaminen oli huonoa. Annoimme HIFK:n tulla helposti meidän alueelle ja meillä oli hankaluuksia pelata paineen alla, kommentoi Salo.

Taistelu ei tuottanut tänään tulosta

Kolmannessa erässä HIFK otti enemmän peliä omiin nimiinsä. KooKoon maalille luotiin kovaa trafiikkia viiden minuutin kohdalla, ja kiekko oli hetken aikaa vielä pelattavanakin, mutta Setänen maalillaan pystyi selvittämään tämän ja kaikki muut HIFK:n yrityksen kolmannessa erässä. Tässä torjunnassa oli avustamassa myös KooKoon puolustaja Gustav Bouramman, joka työnsi vapaana olevan kiekon kohti Setäsen kainaloa.

KooKoo taisteli sinnikkäästi loppuun asti. Maalipaikoille oli hankala mennä koko ottelun ajan, mutta viimeisen viiden minuutin aikana joukkue sai uutta virtaa eikä tasoitus ollut kovin kaukana. KooKoo koitti hakea tasoitusta ottamalla puolitoista minuuttia ennen loppua aikalisän sekä ottamalla Oskari Setäsen vaihtopenkin puolelle, jotta joukkue pääsi pelaamaan kuudella kenttäpelaajalla. Taistelu ei tuottanut tänään tulosta, ja HIFK ei saanut viimeisteltyä kolmatta maalia tyhjiin, joten lukemat 2–1 jäivät ottelun loppulukemiksi.

– Kolmannessa erässä tiukkaa peliä kaikin puolin, jotain oltaisiin kaivattu hyökkäysalueelle. HIFK puolusti hyvin, muutama paikka pystyttiin luomaan, mutta ei pystytty (Roope) Taposta tänään ohittamaan niissä hetkissä. 6–5-pelissä meiltä loppui puhti, harmitteli Salo, ja jatkoi:

– Harmittaa, että oltaisiin yksi piste voitu ansaita, mutta ei sen toisen erän esityksen perusteella.

Seuraava ottelu tulee jo nopeasti huomenna, kun KooKoo kohtaa Lumon Areenalla kauden viimeisessä perhepelissä Oulun Kärpät. Pelissä on järjestetty paljon oheistoimintaa sekä areenan sisällä että sen ulkopuolella, lisätietoa ohjelmasta täältä!

Seuraavat kotiottelut:

La 24.2.2024 klo 18.00 KooKoo – Kärpät // Osta liput

Ke 28.2.2024 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 2.3.3034 klo 17.00 KooKoo – Ässät // Osta liput