KooKoo Hockey Oy:n tulos jälleen vahva

27.07.2023

KooKoo teki päättyneellä tilikaudella 2022–2023 ennätyksellisen liikevaihdon ja voitollisen tuloksen.

KooKoon taustayhtiö KooKoo Hockey Oy:n päättynyt tilikausi 1.5.2022–30.4.2023 oli monella mittarilla onnistunut: yhtiön liikevaihto oli ennätyksellinen 6 080 000 euroa ja liikevoitto ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja 610 000 euroa.

Liikevaihto kasvoi edellisestä tilikaudesta 509 000 euroa (2021–2022: 5 571 000 euroa) ja kohosi ensimmäistä kertaa yli kuuden miljoonan euron.

– Olemme tulokseen erittäin tyytyväisiä, vaikka kehitettävää on aina. Taloudellisesti kausi oli monilta osin kuin pelillinenkin kausi; aina kun joku osa-alue saatiin kuntoon, niin joku toinen alkoi vuotaa, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

– Meillä on yhdet sukset, mutta kaksi latua – taloudellinen ja urheilullinen. Koetamme hiihtää niitä siten, että molemmat kulkisivat koko ajan rinta rinnan. Se on urheilubisneksen suurin haaste.

KooKoon liikevoitto ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli lopulta 610 000 euroa. Yhtiön oma pääoma on nyt yli 2,2 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste kipusi edellisen tilikauden lopussa olleesta 58,3%:sta nyt lukemaan 66,4%.

– Iso asia on, että pystymme kasvamaan, mutta samalla tekemään taloudellisesti positiivista tulosta. Kilpailu Liigan sisällä kiristyy koko ajan ja mikäli aiomme pysyä kilpajuoksussa mukana, on meidänkin juostava koko ajan kovempaa.

– Tulevalle kaudelle kohoavat kustannukset, muun muassa pelaajabudjetin, kasvu edellyttävät, että meidän on kyettävä edelleen tasaisesti kasvamaan niin yritys- kuin kausikorttimyynnin saralla sekä ottelu- ja muiden tapahtumien myynnissä.

Lumon Areenan D-päätyyn valmistuu alkavan kauden loppupuolella uusi ravintola. Sen lisäksi ottelutapahtumaa kehitetään myös muuten.

– Ero parhaan ja heikoimman runkosarjaottelun liikevaihdossa on yli 100 000 euroa, mikä on järjettömän paljon. Sitä eroa meidän on kyettävä pienentämään punnertamalla myös niiden klassisten tiistaikotiotteluiden tulovirtoja ylöspäin. Aivan kuten urheilullisesti jokainen piste on tärkeä, myös taloudellisesti jokainen kotiottelu on tärkeä.

KooKoon toimisto ja KooKoo-lounas palaavat kesälomalta maanantaina 31. heinäkuuta.

– Nyt on aika kiittää myös koko henkilöstöä, joukkuetta, urheilupuolen staffia, ottelutapahtumahenkilöstöä, ravintolahenkilökuntaa ja toimiston porukkaa menneestä kaudesta. Lisäksi isot kiitokset menevät taas meidän erittäin laajalle yhteistyökumppani- ja yritysverkostolle sekä kaikille katsojille ja KKP:lle.

– Palataan kaukalon äärelle taas elokuussa! Uusia juttuja on luvassa heti ensi viikolla, Välimaa paljastaa.

Tilinpäätös vahvistetaan KooKoo Hockey Oy:n syksyllä järjestettävässä yhtiökokouksessa.