Lumon Areena uudistuu: D-päätyyn uusi ravintolaparvi!

21.6.2023

21.06.2023 15:29

Lumon Areena uudistuu: D-päätyyn uusi ravintolaparvi!

Uusi ravintola valmistuu Lumon Areenan D-päätyyn keväällä 2024.

Lumon Areenaa peruskorjataan ja kehitetään vuosien 2023–2025 aikana. Yleisölle näkyvin uudistus on D-päätyyn nouseva uusi ravintolaparvi, jonka rakennustyöt alkavat välittömästi ja valmistuvat suunnitelman mukaan alkuvuodesta 2024.

– Uudistus on meille erittäin tärkeä, mutta samalla se on arvokas investointi. Yhdessä kaupungin kanssa olemme suunnitelleet ja pohtineet uutta parvea pitkään ja tarkasti. Uskomme, että uusi ravintolatila parantaa Lumon Areenan palveluita ja siten auttaa meitä kasvamaan, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoo.

Parven laajennukseen tulee uusi ravintola, jossa on 18 neljän hengen pöytäryhmää ja pystypaikkoja yhteensä noin 150 hengelle sekä uudet wc-tilat. Uuden ravintolan ruokavalikoima tulee olemaan streetfood-henkinen. Orpe-klubi säilyy jatkossakin VIP-ravintolana ja Grilli-ravintola Alakulma omalla paikallaan.

– Pöydät ovat puolikuun muutoisia ja siten kaikkien penkkien rintamasuunta on kaukaloon. Ajatus on, että kaudesta 2024–2025 lähtien pöytäpaikoille voi ostaa myös kausikortteja.

Rakennushankkeesta vastaa jäähallin omistava Kouvolan kaupunki, mutta KooKoo maksaa ravintolaparven uudistuksen aiemman aitiolaajennuksen tapaan kaupungille kokonaan takaisin investointivuokrana.

– Tampereen lisäksi monilla muillakin paikkakunnilla on valmiina, suunnitteilla tai käynnissä mittavia areenahankkeita, jotka hyödyttävät merkittävästi kaupunkeja ja laajemmin seutukuntia. Myös me olemme visioineet muitakin uudistuksia, joilla Lumon Areenasta olisi iästään huolimatta saatu moderni 6000 katsojan monitoimiareena, mutta emme ole löytäneet kiinteistön omistajan kanssa kestävää tasoa investointikulujen jakautumiseen.

– Tämä investointi on meille aiempien hankkeiden päälle sen verran suuri, että osaltamme areenan kehittäminen jää tällä erää tähän.

Rakentamisesta aiheutuu Lumon Areenalle muutoksia ja kulkurajoituksia, joiden myötä esimerkiksi juoksuradat suljetaan laajennuksen runkotöiden ajaksi. Rakennustöistä voi aiheutua myös ajoittaista meluhaittaa.

Tarkemmista kulkumuutoksista tiedotetaan ennen Liiga-kauden alkua.