20240221 Vaasan Sähkö Areena Vaasa, FINLAND. LIIGA: Vaasan Sport - Kouvolan KooKoo. Photo: Samppa Toivonen / APOLLO PHOTO

RAPORTTI:

KooKoo ei taipunut Sportille keskiviikkona eikä koko runkosarjassa – "Mentiin ehkä vähän kuoreen"

21.02.2024

Kaksi sarjapistettä matkasi joukkueen mukana Kouvolaan, kun KooKoo voitti Sportin voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4–5 (0–1, 1–2, 3–1, 0–0, 0–1).

Tärkeistä pisteistä pelattiin jälleen, kun KooKoo ja Sport kohtasivat keskiviikkoillan kamppailussa Vaasan Kuparisaaressa. Ratkaisua saatiin hakea aina voittolaukauskilpailusta asti, kun Sport pystyi kolmannessa erässä tulemaan kahden maalin takaa tasoihin. Kauden aikaisemmat kamppailut olivat menneet KooKoon nimiin 3–0, ja KooKoo oli ennen tätä ottelua voittanut seitsemän kertaa Sportin putkeen.

Otteluun lähdettiin myös erikoistilanteiden valossa mielenkiintoisesta asetelmasta. Sport ei ollut viimeiseen seitsemään otteluun onnistunut tekemään maaleja ylivoimalla, kun puolestaan KooKoon viidessä viimeisessä ottelussa joukkue ei ollut päästänyt yhtään maalia joukkueen ollessa alivoimaisena. Ottelut ovat muutenkin läpi kauden olleet varsin vähämaalisia. Päävalmentaja Olli Salo pistäytyi ennen ottelua MTV:n ennakkohaastattelussa, ja kertoi yhden tärkeän avaimen, mikä on ollut iso osa vahvaa puolustamista ja alivoimaa;

– Puolustuspelaamisen ja alivoimapelaamisen lisäksi maalivahtipeli on isossa osassa. (Nick) Malik on ollut vime aikoina hyvä, ja hän on pystynyt olemaan maalilla viimeinen lukko.

Avauserä lähti käyntiin tasaisesti, mutta KooKoo otti ohjat omiin käsiin nopeasti. Neljän minuutin pelin jälkeen KooKoo sai hyökkäyspään aloituksen, Samuel Valkeejärvi syötti aloituksesta Charle-Edouard D’Astousille, joka löysi toiselta puolelta vapaana olevan Emil Molinin, joka sai jo varhaisessa vaiheessa tuulettaa KooKoon ensimmäistä maalia. Pian tuosta Sport ja Lari Heikkinen oli lähellä tasoitusta, mutta Nick Malik oli hereillä alusta asti. Sport pääsi avauserässä kerran ylivoimalle Linus Anderssonin rangaistuksen takia, mutta Malik KooKoon maalilla oli päävalmentaja Salon sanoin, viimeinen lukko.

– Taisi olla samanlainen peli, kun viimeksi täällä. Aloitettiin ihan hyvin ja päästiin hyvään johtoon. Tiedettiin, että Sport tulee kolmanteen erään todella kovaa ja että he lyövät varmasti kaiken likoon, kommentoi päävalmentaja Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Erikoistilanneputket kummaltakin katki

Toinen erä oli hyvin rangaistuksien täyteinen. KooKoo pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Erik Riskalle annettiin ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla korkeasta mailasta rangaistus. Tästä ei maaleja nähty, mutta sitten alkoi KooKoon pieni musta hetki, nimittäin jäähyily. Puolentoista minuutin kohdalla ensin joukkuerangaistus väärästä vaihdosta, ja puolitoista minuuttia siitä Miska Kukkonen komennettiin Jesse Nurmen kaveriksi rangaistusaitioon. Sport pystyi käyttämään kahden miehen ylivoiman hyödyksi, toista otteluaan Vaasassa pelannut tsekkihyökkääjä Martin Hanzl syötti toiselle puolelle Reece Scarlettille, joka kiskaisi Sportille tasoituksen, ja näin aiemmin mainitut kummankin joukkueen erikoistilanneputket katkesivat.

KooKoo oli tuon maalin jälkeen hetken vaikeuksissa, kunnes Sportille oli tulossa rangaistus ja KooKoo pääsi pelaamaan siirrettyä rangaistusta. Joukkue sai rauhoitettua peliä pelaamalla siirretyn rangaistuksen aikana jopa kolme ja puoli minuuttia ilman yhtäkään pelikatkoa. Ja kun vihdoin rangaistus vihellettiin, niin KooKoo rankaisi ylivoimamaalilla. Axel Ottosson syötti toiselle puolelle Ville Leskiselle, joka vielä luki peliä ja syötti maalin eteen Emil Molinille, joka sai viimeistellä illan toisen maalinsa puolityhjään Sportin maaliin.

Jäähypenkkiä pääsivät vielä erän aikana kuluttamaan KooKoosta Joni Jurmo ja Jesse Nurmi, sekä Sportista Axel Holmström ja Zack Hayes. Yksi maalikin nähtiin vielä toisessa erässä, kun Ville Leskinen nosti kiekkoa hyökkäysalueelle, ja syötti viereen Arttu Ilomäelle, joka laukoi kiekon ranteella pienestä kulmasta ohi Miroslav Svobodan, ja KooKoo oli kahden maalin karkumatkalla.

– Sport sai siinä kavennuksen ja mekin saatiin maali, ja kaikki näytti hyvältä kunnes ei enää näyttänytkään hyvältä, ajatteli Salo.

Dramatiikkaa ottelun loppuun asti

Nick Malik joutui olemaan koko ottelun ajan todella hereillä, ja heti kolmannen erän alusta alkaen. Muutaman minuutin pelin jälkeen hän kuitenkin pelaa tuttuun tyyliin kiekkoa todella rohkeasti maalin takana, mutta häntä paineistettiin lujaa eikä hän päässyt ajoissa takaisin torjunta-asentoon, jonka johdosta Anton Stråka sai kaventaa Sportin maalin päähän. KooKookin pääsi vielä maalin makuun erän puolivälissä; Radek Koblizek avasi pitkällä ja hienolla syötöllä Arttu Ilomäen karkuun, joka vei KooKoon taas kahden maalin karkumatkalle.

Ottelu päättyy vasta, kun päätössummeri soi. Tämä saatiin todistaa taas kantapään kautta, kun Sport kiri lopussa ensin rinnalle, ja sitten tasoihin. Käännekohta oli Ilomäen kampitusrangaistus noin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Sport sai kuvioitaan kuntoon, ja Axel Holmström iski maalin edessä olleen irtokiekon sisään ajassa 57.20, ja Sport oli maalin päässä. 22 sekuntia myöhemmin, Atro Leppänen pelasi hyvin viivassa, josta hän löysi Kalle Miketinacin, jonka laukauksen ohjasi Erik Riska maaliin, ja näin Sport onnistui tasoittamaan ottelun, joka venyi lopulta voittolaukauskilpailuun asti. Rankkareilla nähtiin ainoastaan yksi osuma, ja siitä vastasi KooKoon Linus Andersson, joten kaksi pistettä matkasi tästä taistelusta Kouvolaan.

– Kolmannen erän pelaaminen meni meillä passiiviseksi ja se heijastui siihen, ettei uskallettu antaa viisikkona painetta. Välit rupesi kasvamaan, ei luisteltu kiekolla ja se samalla heijastui alivoimapelaamiseen, joka oli tänään aivan eri näköistä, kun ennen, harmittelee Salo, ja jatkaa siitä, mihin ainakin henkisesti ottelu kulminoitui;

– Se kertoo siitä, kun haluat varjella jotain tosi kovaa, niin me mentiin ehkä vähän kuoreen ja se on sellainen asia, mitä pitää oppia. Meillä on tyytyminen tänään kahteen pisteeseen ja ollaan siitä tyytyväisiä.

KooKoo on nyt tämän ottelun jälkeen sarjataulukossa sijalla 9. Se riittäisi pudotuspeleihin, mutta jännettä ei voi enää löysätä viimeisissä peleissä. KooKoon viikko jatkuu lauantaina kotiottelulla Oulun Kärppiä vastaan, joka on samalla kauden viimeinen perhepeli! Huomiona myös, että ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 18.00.

Seuraavat kotiottelut:

La 24.2.2024 klo 18.00 KooKoo – Kärpät // Osta liput

Ke 28.2.2024 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 2.3.3034 klo 17.00 KooKoo – Ässät // Osta liput