”Yritetään jatkaa siitä, mihin lauantaina jäätiin”

27.2.2019

27.02.2019 10:38

”Yritetään jatkaa siitä, mihin lauantaina jäätiin”KooKoo vierailee keskiviikkona KalPan vieraana Kuopiossa.

Kolmen ottelun viikko käynnistyy keskiviikkona Kuopiosta.

KooKoon tappioputki katkesi lauantaina perhepelissä, kun oranssimustat murskasi ennakkosuosikki Kärpät kotiyleisönsä edessä maalein 3–1. KooKoo onnistui tekemään kaikki kolme maalia vauhdikkaassa ensimmäisessä erässä ja samalla joukkueen johto kesti ottelun loppuun asti.

– Saatiin hyvä startti otteluun ja sitä kautta myös hyvä fiilis pelaamiseen, puolustettiin myös uhrautuvasti ja tehtiin fiksuja valintoja. Tiedostettiin Kärppien vahvuudes ja pyrittiin pelaamaan niitä pois mahdollisuuksien mukaan, KooKoo-hyökkääjä Kasperi Ojantakanen kommentoi.

– Lauantain opetus oli se, että kun jaksettiin tehdä näitä asioita täydet 60 minuttia, niin se kantoi lopulta hedelmää.

Moni mietti ottelun jälkeen sitä, millaista aamupuuroa oranssimustat tuona aamuna söivät kaataakseen sarjaa ylivoimaisesti johtavan kärppäryhmän.

– Lauantaina käytiin joukkueen kanssa kahvilla aamujään sijaan. Ehkä se oli voiton salaisuus, Ojantakanen hymyilee.

KooKoo jatkaa myös keskiviikkona samalla valmistautumiskaavalla, kun iltapäivällä bussin nokka kääntyy kohti Kuopiota.

KalPa on KooKoon tavoin Liigan häntäpäässä ja kuopiolaisryhmä on KooKoota edellä vain kuusi pistettä. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat päättyneet otteluvoitoin 2–1 KalPalle, joten KooKoo janoaa voittoa tasoittaakseen tilit savolaisryhmän kanssa.

– KalPa on suhteellisen nuori ja tosi hyvin liikkuva joukkue. Sieltä löytyy paljon taitoa ja jos vain jäädään katselemaan ja annetaan heille tilaa operoida, he kyllä käyttävät sen hyvällä prosentilla hyödyksi, Ojantakanen valottaa keskiviikkoillan vastustajasta.

KalPalla on neljästä edellisestä ottelusta neljä tappioa ja vai yksi piste. Liigan PlayOffseihin janoava keltanuttuinen ryhmä taistelee pisteistä keskiviikkona tosissaan, eikä KooKoo voi jättää omaa tilaisuutta käyttämättä. Millaisilla ohjeilla otteluun lähdetään?

– Ollaan oltu ihan perusasioissa kiinni. Selvää on se, että yritetään jatkaa siitä, mihin lauantaina jäätiin.

– Ja tottakai siitäkin pystytään vielä parantamaan, kertoo Ojantakanen.

Ottelu alkaa klo 18.30 ja on nähtävillä Telia TV.stä!