RAPORTTI:

Yhden maalin illasta kaikki sarjapisteet Helsinkiin – "Onnenkeksit oli varmaan jo nautittu"

04.11.2023

Kouvolan lauantai-illan perhepelissä nähtiin tasainen ottelu KooKoon ja HIFK:n välillä. Ottelussa nähtiin ainoastaan yksi maali vierasjoukkueen toimesta, joten kolme sarjapistettä matkasi Helsinkiin lukemin 0–1 (0–1, 0–0, 0–0). HIFK:n maalivahti Niko Hovinen nollasi KooKoon 25 torjunnalla ja toisella nollapelillään putkeen.

Lauantai-illan kamppailu lähti aktiivisesti ja vauhdikkasti liikkeelle, tiedosten että tärkeät sarjapisteet on tänään kummallekin joukkueelle jaossa. Heti ottelun alusta alkaen halliin saapuneet 4265 katsojaa kummastakin joukkueesta pitivät meteliä hallissa, ja se näkyi piristysruiskeena joukkueissa ottelun alussa.

KooKoo hallitsi ottelun alkua, mutta vastahyökkäyksissä HIFK näytti, että he pystyvät olemaan yllättävänkin vaarallisia hyökkäyspäässä. Tämän osoitti seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen HIFK:n Kristian Vesalainen ja Jori Lehterä, jotka rakentelivat pitkään vastahyökkäyksestä paikkoja, mutta tulosta ei vielä syntynyt. Hetki tuon jälkeen HIFK:n Aleksanteri Kaskimäki syyllistyy kampitukseen, ja samassa tilanteessa helsinkiläisten maalille synty pieni torikokous, josta vierasjoukkueesta Petteri Lindbohm ja kotijoukkueen Teemu Engberg lähtivät kärsimään väkivaltaisuusrangaistuksia jäähyaitioon. Ottelun avausmaalista vastasi vierasjoukkue nimenomaan vastahyökkäyksestä, Jori Lehterä kaartoi itsensä maalin takaan ja antoi loistavan syötön maalin eteen Juha Jääskälle, joka pääsi viimeistelemään kauden viidennen maalinsa, ja vierasjoukkue siirtyi 0–1-johtoon. Erän kuluessa kummallekin joukkueelle tarjottiin ylivoimamahdollisuutta, mutta tulosta näistä ei syntynyt, joten erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

– Paikkoja saatiin luotua tänään tarpeeksi, toki aina voi jossitella että ”olisit voinut syöttää tuonne” tai ”jos olisit vienyt tuonne”, videolta ja jälkikäteen vaihtoaitiosta onkin näistä helppo sanoa noin. Huikea hieno ilta, yleisöä oli loistavasti ja hallissa oli koko ottelun ajan hyvä tunnelma, ajattelee KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeen.

Toisessa erässä HIFK sai koneitaan paremmin käyntiin, ja heti erän alussa nähtiin vaarallisia maalipaikkoja, varsinkin ykköskentällisen Kristian Vesalainen–Jori Lehterä–Juha Jääskä toimesta. Vaarallisten paikkojen luomista vierasjoukkue jatkoi, ja erän ensimmäisen puolikkaan aikana nähtiin loistava kuvio Eetu Koivistoiselta ja Iiro Pakariselta, joka syötti maalin eteen huippupaikkaan Otto Salinille, mutta KooKoon maalivahti Oskari Setänen selvitti tämänkin. Erä jatkui tasaisena, mutta aktiivisena koska paljoa pelikatkoja ei toisessa erässä nähty. Toisen erän loppuun HIFK:n Juha Jääskä komennettiin jäähyaitioon, ja koska erän loppuun ei maalia saatu, niin kolmannen erän alussa KooKoolle jäi ylivoima-aikaa 1:45. KooKoo vimmatusti haki koko erän ajan tasoitusmaalia, mutta HIFK:n maalivahti Niko Hovinen pystyi ne hienosti hoitamaan ja kolmanteen erään siirryttiin edelleen vierasjoukkueen yhden maalin johdossa.

HIFK:lla oli laadukkaampia paikkoja toisessa erässä, vaikkei joukkue kunnollisille maalintekopaikoille päässytkään montaa kertaa. Toisen erän päätyttyä torjuntoja maalivahdeilla oli: KooKoo 5 ja HIFK 18, joten oli selkeää, kumpi oli kokonaiskuvassa aktiivisempi joukkue.

– Maalinteon kanssa on ollut tuskaa ja siihen pitää löytää tauon aikana oikeat lääkkeet. Eritoten olen tyytyväinen meidän pakkien pelaamiseen tänään, paineen alla ja keskialueella pelaamiseen saatiin hyvä rytmi ja pidettiin tempoa hyvin yllä sekä painetta vastustajaan. ”Pappi” (Niko Hovinen) oli kyllä tänään muurina ja hän oli meidän laukauksista eri mieltä, korostaa Salo.

Kolmas erä käynnistyi KooKoon ylivoimalla, jonka HIFK pystyi selvittämään muutamia hyviä paikkoja lukuunottamatta. Hienoin paikka ylivoimalla nähtiin, kun Arttu Ilomäki syötti toiselle puolelle kenttää Linus Anderssonille, joka laukoi suoraan syötöstä mutta HIFK-vahti Hovinen selvittää tämänkin paikan. Viiden minuutin pelin jälkeen nähtiin erikoinen tilanne, kun oman maalin takana Ilomäki syyllistyi kampitukseen ja lähtee selkeäst rangaistusaitioon, mutta samalla tuomaristo laittaa myös HIFK:n Jesse Seppälän rangaistusaitioon, syynä sukeltaminen. KooKoon oli todella tärkeää päästä nyt maalipaikoille, ettei kaikki kolme pistettä matkaa helsinkiin. Tästä esimerkkiä näytti Ben Tardif, kun yhdeksän minuuttia oli jäljellä, niin hän lähti omalta alueeltaan kiekon kanssa kohti maalia ja koitti runnoa kiekon väkisin maaliin, mutta tilanteessa ainoastaan siirtyi maali, maalivahti Hovinen sekä Jesse Seppälä. Minuutti tuon jälkeen HIFK oli samalla asialla koittamassa runnoa kiekon KooKoo-maaliin, mutta maalivahti Setänen selvitti tilanteen vasta illan kuudennella, ja pääöserän ensimmäisellä torjunnallaan.

Ajassa 58:11 KooKoo otti aikalisän miettiäkseen, miten tasoitusmaali saataisiin aikaiseksi. Samalla maalivahti Oskari Setänen otettiin maalilta pois, ja tasoitusta lähdettiin yrittämään kuudella kenttäpelaajalla. HIFK:n puolustaja Petteri Lindbohm yritti laukoa kiekon omalta alueelta KooKoon maaliin kahdesti samasta kohdasta, mutta kummankin yrityksen tulos oli pitkä kiekko. Maaleja ei enää nähty, joten kaikki sarjapisteet matkasi Helsinkiin lukemin 0–1. HIFK:n maalivahti Niko Hovinen nollasi kotijoukkueen toisella nollapelillä putkeen, ja tästä illasta tilille kertyi 25 torjuntaa.

– Onnenkeksit oli varmaan jo nautittu, avattiin ilmeisesti väärä paketti tänään. Ei siihen aina voi luottaa, että pystytään lopussa tulemaan tasoihin. Kyllä korpeaa, mutta pitää kuitenkin pystyä katsomaan että peli kehittyy kokoajan ja on mennyt eteenpäin, tiivistää Salo illan kamppailun.

Liiga jää nyt maajoukkuetauolle, ja ensi viikolla pelattavan Karjala-turnauksen jälkeen pelit jatkuvat KooKoon osalta keskiviikkona 15.11., kun joukkue matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

KooKoo saa myös uuden vahvistuksen maajoukkuetauon jälkeen, kun ottelun aikana KooKoo julkisti 24-vuotiaan kanadalaispuolustaja Seth Bartonin 1+1-mallisen sopimuksen, joten puolustukseen saadaan kaivattua apua käyttöön maajoukkuetauon jälkeen.

KooKoon uuden vahvistuksen, Seth Bartonin sopimus julkistettiin Kouvolassa ensimmäisellä erätauolla.

 

Seuraavat kotiottelut:

La 18.11.2023 klo 19:00 KooKoo – Pelicans // Osta liput

Ke 29.11.2023 klo 18:30 KooKoo – Ässät // Osta liput

Pe 1.12.2023 klo 18:30 KooKoo – Jukurit // Osta liput