Vuosikymmen päättyi vierasvoittoon

Vuosikymmen päättyi vierasvoittoon

30.12.2019

30.12.2019 22:21

Vuosikymmen päättyi vierasvoittoon

KooKoo päätti vuoden 2019 hakemalla täydet kolme sarjapistettä Mikkelistä.

– Ei ollut ehkä kauneinta peliä tänään, mutta teimme tarvittavan.

Näin summasi KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kalenterivuoden 2019 viimeisen ottelun saldon.

KooKoo päätti vuosikymmenen kolmen pisteen arvoiseen vierasvoittoon. Joukkue haki pisteet Mikkelistä loppulukemin 1–3 (0–1, 0–0, 1–2).

– Tietenkin nämä ovat meille tärkeät kolme pistettä. Vieraspeleistä ei koskaan saa liikaa pisteitä matkaan mukaan. Saimme tehdä täyden päivätyön.

KooKoon esitys Mikkelissä ei ollut kauden parhaimmistoa, sillä etenkin toisessa erässä kotijoukkue Jukurit nirhasi vieraiden pelistä parhaan terän pois. Oranssipaitainen KooKoo pystyi silti kampeamaan itsensä voittajaksi ottelun päätöserässä.

KooKoon startti otteluun oli mainio, sillä kultakypärä Juha-Pekka Haataja pääsi nostamaan maalin edestä ensimmäisen osuman jo kolmen ja puolen peliminuutin kohdalla. Syöttöpisteet menivät tutuille miehille, ketjukavereille Anrei Hakuliselle ja Kim Strömbergille.

Seuraavaa tilastomerkintää saatiin odotella päätöserään asti – ja se oli kotijoukkueen 1–1-tasoitus. KooKoo kuittasi kuitenkin nopeasti itsensä taas karkumatkalle, kun Trevor Mingoia osui ketjukaveriensa Kasperi Ojantakasen ja Kyle Platzerin esityöstä. Maali oli KooKoon maalipörssin kakkoselle Mingoialle kauden kahdestoista.

Jukurit haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mikä kostautui, kun Matthew Caito laukoi kiekon tyhjään rysään. Työmyyrät Toni Kähkönen ja Markus Jokinen syöttivät osuman.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta sen jälkeen Jukurit pelasi äärettömän hyvän toisen erän. Meilläkin oli siinä muutama paikka, mutta lukemat olisivat kyllä voineet olla aivan erilaiset, pääluotsi Ahokas tuumi.

– Kolmannessa erässä olin tyytyväinen siihen, miten joukkue jatkoi pelaamista Jukurien tasoituksen jälkeen. Saimme tarvittavan 2–1-maalin ja sen jälkeen puolustimme kypsästi voiton.

KooKoon maalilla Henrik Haukeland selvisi illasta vain 13 torjunnalla.

Nopein luistelija:

Kyle Platzer (KooKoo) 38,47 km/h
Henri Nikkanen (Jukurit) 35,92 km/h

Kovin laukaus:

Libor Sulak (KooKoo) 136,6 km/h
Aleksandr Jakovenko (Jukurit) 129,8 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 4.1. klo 17.00 KooKoo–Tappara I LIPUT
Pe 10.1. klo 18.30 KooKoo–Pelicans I LIPUT
To 23.1. klo 18.30 KooKoo–Ässät I LIPUT


Seuraava kotiottelu:Tervetuloa Lumon Areenalle!