Vuosi käyntiin kolmen pisteen kotivoitolla

5.1.2023

Vuosi käyntiin kolmen pisteen kotivoitollaKuva: Ella Taponen

Kahden alivoimamaalin sisätänyt vuoden ensimmäisen kotiottelu JYPiä vastaan päättyi KooKoon juhliin maalein 5–4 (1 –1, 4–1, 0–2).

KooKoo voitti vuoden ensimmäiset matsinsa ja vuoden ensimmäisen kotiottelunsa, vaikka erikoinen ottelu sisälsi pari alivoimamaalia, yhteensä yhdeksän maalia ja KooKoolle maukkaan kotivoiton.

Vuoden ensimmäinen ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun KooKoo pääsi ensimmäiselle ylivoimalleen jo 33 sekunnin pelin jälkeen Sami Nikun kampituksen jälkeen.

Ylivoima ei alkanut odotetusti, sillä KooKoo menetti kiekon oman maalinsa takana, mistä kaksikko Aaro VidgrenAnton Stråka onnistui viemään alivoimalla hurrikaaniryhmän 0–1-johtoon.

Puoli minuuttia myöhemmin KooKoolle siunaantui jälleen uusi ylivoimamahdollisuus ex-KooKoo Kyle Platzerin koukattua KooKoon Leevi Aaltosta. Tällä kertaa oranssimustat eivät jättäneet ylivoimaansa hyödyntämättä, sillä Kasperi Ojantakanen tuikki kiekon sisään JYPin maalin edustalta vain hetki sen jälkeen, kun Joose Antonen oli laukonut kumilätkän maalia kohti, Veini Vehviläisen ottaen huipputorjunnan. Ojantakasen maaliin syöttöpinnat hyvää ylivoimaa pelanneille Heikki Liedekselle ja Teemu Rautiaiselle.

KooKoo pääsi ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella vielä kolmannenkin kerran ylivoimalle, mutta maaleja ei erässä enempää nähty.

Kova intensiteetti jatkui toisessä erässä, kun isännät iskivät peräti neljä maalia ja JYP yhden.

Lumon Areenan digitaalit olivat ehtineet vanheta vain reilun minuutin, kun KooKoon ruotsalaistrio karvasi kiekon hienosti JYPiltä keskialueella ja kirmasi maalintekoon. Tiukalla ranteella 2–1-maalin pienen syöttökuvion päätteeksi viimeisteli Axel Ottosson, jonka maalin alustivat Linus Andersson ja Emil Molin.

Vain neljä minuuttia myöhemmin KooKoon hyvä painostus tuotti jälleen tulosta, kun pyörityksen päätteeksi Charle-Edouard D’Astous laukoi kiekon kohti maalia ja Miska Siikonen ohjasi kiekon ohi Veini Vehviläisen. 3–1-osumaan toinen syöttäjä Teemu Engberg.

4–1:een KooKoon vei jälleen ruotsalaistrio, kun Axel Ottossonin ja Emil Molinin esityöstä Linus Anderssonin tykki puhui vieraiden maalin yläpeltiin.

JYP kavensi itsensä kahden maalin päähän ennen toisen erän loppua, kun KooKoo-vahti Nick Malik ei pystynyt torjumaan Tobias Winbergin vetoa täyden maskin takaa.

Erän lopulla KooKoo pääsi ylivoimahyökkäykseen alivoimalla ja Emil Molinin veto valui Veini Vehviläisen suojuksista maaliin ja KooKoon illan viides maali näki päivänvalon.

Kolmannessa erässä ajassa 49.38 JYP aloitti kirin, kun hurrikaaniryhmä kavensi lukemiksi 5–3 Severi Lahtisen vihaisella rannelaukauksella.

Vain 17 sekuntia ennen ottelun päätössömmeria Severi Lahtinen toi vieraat maalin päähän, kun hänen laukauksensa kimposi KooKoo-puolustaja Juho Rautasen takareiden kautta KooKoon maaliin.

KooKoo sai kuitenkin pidettyä johtonsa ja aloitti vuoden 2023 täydellä kolmen pisteen kotivoitolla.

KooKoon seuraava ottelu pelataan lauantaina, kun KooKoo matkustaa Poriin West Areenalle Ässien vieraaksi. Ottelu alkaa klo 17.00.

KooKoon seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 11.1., kun HPK saapuu vieraaksi Lumon Areenalle. Liput alkaen 10€ osoitteesta ticketmaster.fi/kookoo.

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

0–1 AV Anton Stråka
(Aaro Vidgren)

1–1 YV Kasperi Ojantakanen
(Heikki Liedes, Teemu Rautiainen)

2. erä

2–1 Axel Ottosson
(Linus Andersson, Emil Molin)

3–1 Miska Siikonen
(Charle-Edouard D’Astous, Teemu Engberg)

4–1 Linus Andersson
​​​​​​​(Emil Molin, Axel Ottosson)

4–2 Tobias Winberg
(Sami Niku, Severi Lahtinen)

5–2 AV Emil Molin

​​​​​​​3. erä

5–3 Severi Lahtinen
​​​​​​​(Ville Ottavainen)

5–4 IM YV Severi Lahtinen
(Jerry Turkulainen, Christoffer Braden)

TORJUNNAT:

KooKoo Nick Malik 3 + 9 + 6 = 18

JYP Veini Vehviläinen 9 + 6 + 9 = 24


KOVIN LAUKAUS:

Joose Antonen
KooKoo
136,6 km/h
​​​​​​

Sami Niku
JYP
154,6 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Linus Andersson
KooKoo
34,8 km/h
​​​​​​​

Jerry Turkulainen
JYP
37,4 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Charle-Edouard D’Astous
KooKoo
4846 m

Sami Niku
JYP
5900 m