RAPORTTI:

Vuoden 2014 Mestis-mestaruutta juhlistettiin voitolla Jukureista – "Jokainen oli valmiina taistelemaan"

03.02.2024

4166 katsojaa sai todistaa viikon viimeisestä ottelusta tärkeää taisteluvoittoa, kun Sumulaaksossa kaatui Jukurit lukemin 5–2 (1–0, 2–1, 2–1).

Lauantain kiivaassa ja tapahtumarikkaassa kamppailussa KooKoo ja Jukurit kohtasivat neljättä kertaa tämän kauden osalta. Ottelussa juhlittiin vuoden 2014 Mestis-mestaruutta, ja mikä olisikaan parempi tapa kun juhlistaa sitä voitolla vuonna 2024 Jukureista. Jukureilla oli otteluun lähdettäessä yhdeksän ottelun voittoputki, kun taas KooKoolla tämä viikko oli tuonut tilille pelkästään tappiota.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen alkuviikon otteisiin, mutta usko kohti parempaa elää vahvana;

– Ei olla siellä missä halutaan, jahti on ollut koko ajan käynnissä. Tämä viikko ei ole tuonut tuloksellisesti eikä pelillisesti sitä, mitä oltaisiin haluttu. On varmasti monia asioita, minkä taakse voisi mennä, mutta juna jatkaa kulkuaan ja jokaisella pisteellä on merkitystä.

Ottelun alku lähti KooKoon hallinnassa liikkeelle. Viiden minuutin kohdalla Axel Ottosson nousi maalin eteen, ja syötti vielä taakse nousevalle Teemu Engbergille, joka sai huudattaa halliin saapunutta yleisöä ensimmäisenä. Ottosson oli myöhemmin rakentamassa samanlaista maalipaikkaa myös Samuel Valkeejärvelle, mutta viimeistely jäi hieman vajaaksi. Päävalmentaja Salo oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen jo alusta alkaen:

– Yhtenäisyys ratkaisi tänään, pelissä oli sydäntä mukana ja jokainen oli valmiina taistelemaan. Pelattiin tosi hyvä ensimmäinen erä.

Tapahtumien täyttämä toinen erä

Hallinta oli ensimmäisen kympin aikana KooKoon, mutta siitä eteenpäin toisen erän alkuun asti hallinta siirtyi Jukureille. Toista erää kerettiin pelaamaan vaan yli minuutti, kun Jukurien kultakypärä Niko Huuhtanen toi mikkeliläiset tasoihin komealla ilmaveivimaalilla. Tästä maalista ei taikaa kuitenkaan riittänyt pitkäksi aikaa, alle minuutti edellisestä niin Ottosson oli jälleen rakentamassa, ja Emil Molin iski taas kotijoukkueen maalin johtoon.

Toinen erä oli varsin rikkonainen. Kymmenen minuutin aikana jäähyjä vihellettiin kummallekin joukkueelle yhteensä kymmenen minuutia, jäähypenkkiä pääsivät kuluttamaan Veeti Väisänen ja Otto Paajanen KooKoosta, ja Niclas Lundgren, Michal Kovarcik, Niko Huuhtanen ja Patrik Puistola. Näiden rangaistustilanteiden johdosta Miska Kukkonen ja Joni Jurmo ottivat hieman osumaa, mutta kumpikin puolustaja pystyi peliä jatkamaan. Pelistä tipahti toisen erän aikana Eero Teräväinen taklaustilanteen seurauksena.

Erikoistilanteita saatiin pelata pitkään, ennen kuin niistä ensimmäinen maali saatiin. KooKoo pelasi läpi ottelun hyvää ylivoimaa, ja tuloksen siitä pystyi tekemään Linus Andersson ajassa 36.48.

– Matkan varrella rupesi taas ukkoja tippumaan, se alkaa olemaan aikamoinen kuorma osalle meidän pelaajista. Henkisesti kuorma on kova, eikä itsensä lataaminen peliin ole itsestäänselvyys. Me tarvittiin tätä, Jukurit loin meille paineen tosi kovaksi, varsinkin kun tuli se Huuhtasen maali ja siinä tippui jo toinen puolustaja pelistä pois, niin viidellä puolustajalla mentiin ottelun loppuun, kommentoi Salo toista erää.

Taistelun kautta tärkeä voitto

Kun toista erää kerkesi kulumaan 1.12, niin syntyi ensimmäinen maali Jukureille. Tämä asetelma kääntyi päinvastoin kolmannessa, kun samassa ajassa Petter Emanuelsson nousi kulmasta kohti maalin edustaa, ja pääsi siitä iskemään KooKoolle jo illan neljännen maalin. Seuraavaa maalia ei tarvinnut taas kauaa odotella, mutta nyt tekijänä oli Jukurit. Kaksi minuuttia myöhemmin Oliver Larsenin lämäri päätyi maalin yli, ja kiekko kimposi toiselle puolelle Ottoville Leppäselle, joka teki Jukureille toisen ja hänen kauden viidennen maalin.

Kolmannen erän edetessä Jukurit paransi koko ajan pelaamista entistä enemmän, mutta KooKoo pystyi taistelemaan loppuun asti. Taistelun tuloksena oli torjunnat, Nick Malikille KooKoon maalilla kirjattiin jopa 35 torjuntaa. Ennen ottelua Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen kertoi, että joukkueella on menossa ”playoff”-teemainen viikko. Tavoitteena oli pyrkiä pelaamaan puolustuspainotteista peliä ja päästää mahdollisimman vähän maaleja. Tähän tarttui myös KooKoon päävalmentaja Salo ottelun jälkeen:

– Meillä on oma missio menossa, ja haluttiin laittaa Jukureille kapuloita rattaisiin. Kyllä me halutaan nousta sinne viivan toiselle puolelle. Toivottavasti kohtaamme vielä, nämä ovat olleet tosi hienoja pelejä, vauhtia ja rehtiä kamppailua.

Kiivaassa kamppailussa tunteet kuumeni myös monesti, jokaisen vihellyksen jälkeen nahistelu oli valmis ja tilanteet pelattiin todella fyysisesti. Jukurit yritti kaventaa vielä ilman maalivahtia, mutta Petter Emanuelsson laukoi omalta alueelta tyhjään maaliin, ja ottelun loppulukemat olivat 5–2 KooKoolle. Salo oli ottelun jälkeen tyytyväinen taisteluvoittoon:

– Oltiin hetkittäin alakynnessä, mutta niitä hetkiä tuo joukkue kaipaa, että he voivat laittaa sielunsa peliin. Hyvään maalivahtipelaamiseen vaaditaan myös se, että siellä on kaikki jätkät sotimassa.

Tärkeitä sarjapisteitä on jaossa myös tulevissa otteluissa. Ensi viikolla KooKoolla on luvassa kahden ottelun viikko, keskiviikkona bussi suuntaa kohti Raumaa ja peliä Lukkoa vastaan. Perjantaina KooKoo palaa kotiyleisön eteen, ja vastaan saadaan Vaasan Sport.

 

Seuraavat kotiottelut:

Pe 9.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Sport // Osta liput

To 15.2.2024 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput

La 24.2.2024 klo 18:00 KooKoo – Kärpät // Osta liput