Voittoputkelle haetaan jatkoa HPK:n kustannuksella

10.1.2023

Voittoputkelle haetaan jatkoa HPK:n kustannuksella

KooKoon osalta Liiga-viikko pyöräytetään käyntiin keskiviikkona, kun oranssimustat lähtevät jatkamaan kolmen ottelun mittaista voittoputkeaan HPK:n kustannuksella Lumon Areenan illassa.

KooKoo on aloittanut vuoden 2023 varsin mallikkaasti, sillä tammikuun ensimmäinen Liiga-viikko toi KooKoolle maistuvat kuusi pistettä, kun vuoden ensimmäisessä kotiottelussa JYP kaatui lopulta 5–4 ja lauantain ottelusta Ässien vieraana mukaan tarttui vierasvoitto lukemin 2–4. Oranssimustat seilaavat kahden voiton myötä kolmen ottelun voittoputkessa, sillä ennen vuoden vaihdetta kouvolalaiset kävivät ryöstöretkellä Vaasassa, josta mukaan tarttui voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pistettä.

Hyvään vireeseen vuoden vaihteessa yltynyt kouvolalaismiehistö on onnistunut kampeamaan itsensä takaisin pudotuspeliviivan päälle ja KooKoo lähteekin tulevaan viikkoon sarjataulukosta sijalta kymmenen. Viiden edellisen ottelun kuntopuntarilla mitattuna koko Liigan kuumin joukkue on onnistunut napsimaan pelaamissaan 37 ottelussa yhteensä 49 pistettä. Taistelu viivan päällä käy kuitenkin tiiviinä, sillä oranssimustien niskaan hengittävät JYP ja HIFK ovat vain yhden pisteen perässä. Vaasan Sport ja keskiviikkona kohdattava HPK kärkkyvät myöskin vain neljän pisteen päässä.

Keskiviikkona Lumon Areenalle vierailulle saapuva HPK majailee tällä hetkellä sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla. 37 ottelusta 45 pistettä plakkariin kerännyt hämeenlinnalaisjoukkue on yhä tiukasti mukana taistelussa pudotuspelipaikoista, mutta viime aikoina joukkueen peli on sakannut pahasti. Kolmen ottelun tappioputkessa seilaava HPK aloitti vuotensa back-to-back-otteluilla SaiPaa vastaan, jotka molemmat päättyivät lopulta varsinaisen peliajan jälkeen lappeenrantalaisten voittoon. Seitsemästä edellisestä ottelusta hämeenlinnalaiset eivät ole myöskään onnistuneet nappaamaan kuin yhden voiton.

Valopilkkuna HPK:n riveissä loistaa viime kaudella Liigaan ryminällä saapunut Michael Joly, joka on tällä hetkellä koko Liigan pistepörssissä toisella sijalla tehopistein 14+23=37. Kanukkihyökkääjän jälkeen seuraava HPK-pelaaja Liigan pistepörssistä löytyy vasta sijalta 54.

KooKoo ja HPK ovat iskeneet tällä kaudella yhteen kahdesti, joista kummallekkin on kirjattu vierasvoitot. Oranssimustat kävivät nappaamassa lokakuussa Rinkelinmäeltä täydet kolme pistettä lopulta lukemin 1–2, kun taas HPK onnistui ryöstämään pisteet marraskuussa Lumon Areenalta lukemin 4–5.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella ovat pois hyökkääjä Toni Suuronen (4 kuukautta) ja puolustajat Stefan Warg (day-to-day), Saku Vesterinen (toistaiseksi) ja Miska Kukkonen (pelikielto, kaksi ottelua). Lisäksi hyökkääjä Terry And jatkaa lainalla Mestis-joukkue K-Vantaan riveissä toistaiseksi.

Otteluennakossa hyökkääjä Kasperi Ojantakanen.

TULEVAT KOTIOttelut:​​​​​​​

​​​​​​​Ke 11.1.2023 klo 18.30 KooKoo–HPK, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!

​​​​​​​La 14.1.2023 klo 17.00 KooKoo–Jukurit, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!