Vireessä oleva TPS KooKoon vieraaksi

4.2.2020

04.02.2020 18:45

Vireessä oleva TPS KooKoon vieraaksi

Helmikuu jatkuu kuukauden toisella kotiottelulla keskiviikkona, kun TPS saapuu Lumon Areenalle.

KooKoo taistelee tosissaan Liiga-historiansa ensimmäisestä playoffs-paikasta. Kasassa on tällä hetkellä 87 pistettä, mikä on KooKoon historian korkein pistemäärä ja pistemäärä oikeuttaa runkosarjassa sijaan neljä.

– Pelejä on vielä paljon jäljellä, joten keskitytään tosissaan niihin, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi Jukurit-ottelun jälkeen.

Keskiviikkona KooKoon mittarina toimii alkukaudesta kyykännyt TPS. Nyt kuitenkin turkulaisryhmä on vahvassa vireessä, sillä 12 edellisestä ottelusta joukkue on voittanut seitsemän.

– TPS on pelannut viime aikoina hyvin, jote huomenna tulee varmasti hyvä ottelu, KooKoon kokoonpanoon palaava puolustaja Roope Laavainen kommentoi.

– Siellä on taitavia pelaajia, joten meidän pitää olla tarkkana.

Pisteet ovat palloseurallekin tärkeitä, sillä TPS taistelee jatkopaikasta vielä kovemmin kuin KooKoo. TPS on sijalla 11., vain kuusi pistettä kymmenentenä olevaa Ässiä perässä. Jatkopeleihin etenee kuitenkin vain 10 parasta joukkuetta.

– Jos pelataan tuolla tavalla, niin kuin tähän asti ollaan pelattu, olemme vahvoilla. Kovaa, työtä tekevää peliä, luistellaan paljon ja tehdään hommia ja tehdään puolustuksessa hyvää jälkeä, niin hyökkäyskin lähtee sen puolustamisen kautta.

– Olen pitkästä aikaa takaisin kokoonpanossa, simppelin kautta lähdetään otteluun, ei mitään ihmeempiä odotuksia, Laavainen kommentoi nöyrästi.

KooKoo on onnistunut monista tiukoistakin kamppailuista kairaamaan pisteitä kotiin, mikä tähän on syynä?

– Kyllä se on itseluottamus. Kun ollaan voitettu aiemminkin, luotamme omaan tekemiseemme.

– Kun on tiukka ottelu, kaikkien intensiteetti on juuri siinä hetkessä.

Laavainen saapui Kouvolaan marraskuun alussa ja on viihtynyt sekä Kouvolassa että KooKoossa hyvin. Hänkin on pistänyt merkille monien muiden tavoin sen, miten hyvin kymenlaaksolaisyleisö kannustaa omiaan.

– Äijät kopissa on aivan huippuja ja kaikki Kouvolassa on hyvin, Laavainen hymähtää.

– Kannattajille terveisiä: Matseissa on ollut todella hyvä meininki, joten tulkaa sankoin joukoin hallille ja auttakaa meitä voittamaan!

KooKoo–TPS keskiviikkona Lumon Areenalla klo 18.30. Ovet auki klo 17.30!

Kokoonpanossa Laavaisen lisäksi nähdään ensiesiintymisensä kotiyleisönsä edessä tekevä Patrik Puistola! Ottelu on S-etupeli: Liput ovelta S-etukortilla 10€ seisomaan ja 15€ istumaan.