Viimeisestä kotimatsista takaa-ajopiste

13.3.2019

13.03.2019 09:39

Viimeisestä kotimatsista takaa-ajopiste

KooKoo kärsi kauden viimeisessä kotimatsissa niukan voittolaukauskilpailutappion.

Kauden viimeisestä kotimatsista ei draamaa puuttunut, sillä KooKoo nousi ottelussa kolmen maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta lopulta lisäpiste matkasi JYPin mukana Jyväskylään voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4–5 (1–2, 1–2, 2–0, 0–0, 0–1).

– Kyllähän tuosta pelistä aikamoinen tarina tuli, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen hymyili.

KooKoo oli ottelun alussa aivan unessa ja JYP hallitsi kenttätapahtumia selkeästi. Ottelun avausmaali nähtiin erän puolivälin jälkeen, kun Robert Rooba vei ylivoimalla jyväskyläläiset johtoon.

KooKoo kuitenkin kuittasi johto-osuman vain puolen minuutin päästä, kun KooKoo-puolustaja Mikko Partanen pääsi tykittämään Liiga-uransa avausosumansa Erik Karlssonin upeasta passista. Partanen ampui kiekon kylmänviileästi b-pisteiden välistä häkkiin.

Erätauolle lähdettiin kuitenkin JYPin valkopaitojen johdossa, kun Anrei Hakulisen huipputontin jälkeen JYP pääsi vastahyökkäykseen, joka päättyi Jake Newtonin viimeistelemään maaliin.

– Alkuun emme olleet lainkaan valmiita pelaamaan. En tiedä mikä kipsi oli päällä. Ihan jääkiekon perusasioitakaan emme pystyneet toteuttamaan, Heiskanen hämmästeli.

Toisen erän alku oli KooKoolta karu, sillä Newton lisäsi JYPin johtoa erän toisella minuutilla ylivoimamaalilla. Tämän jälkeen mustaoranssit jatkoivat jäähyilyä ja Mikko Mäenpää laukoi jo vieraiden neljännen maalin.

Tässä vaiheessa näytti, että JYP menee menojaan. Heiskanen käytti tilanteessa aikalisän, joka toi uutta puhtia mustaoransseihin.

– Toisen erän alkuun tuli aikalisällä itsekin korotettua ääntä. Taisi vähän K18-materiaaliakin olla, pahoittelen sitä. Se oli herättelyä, että tätäkö se on, mitä mukamas haluamme täällä viimeisessä kotipelissä näyttää. Sanoin, että tällä tavalla tätä ei lopeteta!

KooKoo sai kavennusmaalin, kun erää oli pelaamatta vain yhdeksän sekuntia. Miikka Pitkäsen hieno lätty tippui ylivoimalla JYP-neliön keskellä päivystäneelle Joonas Odenille, joka laukoi suoraan syötöstä kauden viidennen täysosumansa. Oden on tehnyt kaikki viisi maaliaan maaliskuun viidessä ottelussa.

Kolmanteen erään jäälle luisteli täysin erinäköinen KooKoo ja palkinto tästä tuli erän viidennellä minuutilla. Ensin Sami Mutanen riisti kiekon JYP-puolustukselta ja nosti sen jälkeen rystyllä alivoimamaalin tuoden KooKoon jo maalin päähän.

Tästä vain kolme minuuttia ja Oden nousi jälleen vahvasti maalille ja kiekko lipuikin jo maaliviivalle. Nolan Yonkman ennätti kuitenkin pelastamaan tilanteen, mutta järkälepuolustajan purku meni suoraan Malte Strömwallille, joka tasoitti ottelun.

– Saimme onneksi erän lopussa kavennuksen ja kolmannessa erässä laitoimme kaiken likoon. Ehkä JYPilläkin siinä vähän bensa loppui. Hienosti tulimme tasoihin, mutta ei nyt varmaan enempää olisi ansaittukaan kuin tuo yksi piste, jos katsoo koko 60-minuuttista.

Kun enempää ei varsinaisella peliajalla maaleja nähty – edettiin jatkoajalle. Jatkoajalla JYP luuli jo voittaneensa ottelun, mutta Jani Tuppuraisen ”osuma” hylättiin maalivahdin häirintänä.

Voittolaukauskilpailussa nähtiin kaiken kaikkiaan kolme osumaa, kun ensimmäisissä pareissa osuivat Eric Perrin ja Kim Strömberg. Lopulta äkkikuolemapareissa Perrin ratkaisi ottelun jyväskyläläisille.

– Tarina oli lähellä valmista, kun Maltella oli ratkaisunpaikka voittolaukauksissa, mutta ei mennyt tällä kertaa.

Heiskasen ensimmäinen puolivuotinen Liiga-päävalmentaja on hiljalleen päättymässä, sillä KooKoon kausi päättyy tulevana torstaina vieraspelillä Mikkelin Jukureita vastaan. Heiskanen kertoo matkan olleen opettavainen.

– Ylä- ja alamäkiä on tässä menty ja paljon on nähty. Opettavaista aikaa ollut, mutta viime ajat on pidetty hauskaa ja hymyt ovat olleet korvissa. Siitä täytyy olla tyytyväinen, että saimme tämän loppukauden puristettua, eikä lässähtänyt vaikkei pelissä panoksia sarjatilanteen suhteen ollutkaan.

– Kaikennäköistä tässä on tullut kokeiltua ja tietysti itselle ensimmäinen kerta, kun kesken kauden nousee johtoon. Mitä siinä sitten lähtee parantamaan pelissä ja ehkä kenties arvoissakin ja vetääkö kovalla vai pehmeällä otteella. Loppupeleissä turha miettiminen kannattaa jättää sivuun ja pitää hommat yksinkertaisina.