ENNAKKO

Viikko pakettiin raumalaisten vierailulla – "Pelataan isolla sydämellä"

28.09.2023

KooKoo päättää kahden kotiottelun Liiga-viikkonsa perjantaina, kun Lumon Areenalle saadaan vieraita Raumalta. 

KooKoon viikko käynnistyi pelien osalta keskiviikkona, kun hallitseva Suomen ja Euroopan mestari Tappara vieraili Lumon Areenalla. Kauden parasta jääkiekkoa esittänyt kouvolalaismiehistö repi, raastoi ja hallitsi kenttätapahtumia, mutta lopulta tamperelaiset veivät lisäpisteen jatkoajan päätteeksi Valtteri Kemiläisen osumalla lukemin 3–4.

– Pelasimme todella hyvän ottelun, vaikka saimme vain yhden pisteen. Aloitimme ottelun vahvasti ja meidän kiekollinen pelaaminen oli todella hyvällä tasolla koko ottelun ajan, kommentoi Lukko-ottelun ennakkoon haastateltu Radek Koblizek.

Tappiosta huolimatta Tappara-ottelu antoi kosolti positiivisia viitteitä tulevaa ajatellen. Paluun kokoonpanoon tehneet puolustaja Charle-Edouard D´Astous ja hyökkääjä Ville Leskinen toivat heti lisää potkua KooKoon kiekolliseen pelaamiseen ja etenkin D´Astous suorastaan uhkui pelihaluja. Kanukkipakki kellotti kauden debyytissään peliaikaa lähes 23 minuuttia, laukoi huimat 11 kertaa ja merkkautti +/- tilastoon lukeman +2. Ottelussa nähtiin myös peräti kolme kauden avausmaalia, kun maalitilinsä pääsivät avaamaan Leevi Aaltonen, Linus Andersson ja upean tasoitusmaalin minuutti ennen loppua viimeistellyt Koblizek. Kuuden maalin maalittoman putken katkaissut osuma helpotti myös Tshekki-hyökkääjää.

– Kyllähän se ensimmäisen maalin saaminen helpotti ja kevensi taakkaa. Toivotaan, että lisää alkaa nyt tulemaan.

Tälle kaudelle takaisin Kouvolaan palannut Koblizek istutettiin Tappara-ottelussa tutun miehen kanssa samaan ketjuun, kun kokoonpanoon palannut Leskinen muodosti yhdessä Koblizekin ja sentteri Otto Paajasen kanssa KooKoon ykkösketjun. Oulusta toisilleen tutut ”Kobla” ja ”Lese” rakentelivatkin juuri KooKoon tyylikkään tasoituksen keskiviikkoiltana.

– Otto (Paajanen) on erittäin hyvin molempiin suuntiin pelaava tunnollinen sentteri. Olemme ehkä ”Lesen” (Leskinen) kanssa sitten enemmän hyökkäyssuunnan pelaajia. Tunnemme toisemme Oulun vuosilta, joten ymmärrämme aika hyvin kentällä toisiamme, summaa Koblizek.

Seitsemän pelatun ottelun jälkeen KooKoolla on kasassa yhteensä kuusi pistettä ja sijoitus sarjataulukossa toiseksi viimeinen. Tässä vaiheessa kautta erot sarjataulukon sisällä ovat kuitenkin hyvin pieniä ja yksittäiset pisteet muuttavat tilannetta todella paljon. KooKoon parhaana pistemiehenä alkukaudella on toiminut erinomaisesti kauden aloittanut Axel Ottosson, joka on summannut seitsemään otteluun tehot 3+3=6. Tasapisteissä Ottossonin kanssa on hyökkääjä Linus Andersson, joka on naulannut tehot 1+5=6.

Perjantai-illan vastustajaksi saapuva Rauman Lukko on aloittanut kautensa vaihtelevasti. Kauden viisi ensimmäistä ottelua kartuttivat pistepussia ainoastaan yhdellä kahden pisteen voitolla. Edellisestä kahdesta ottelusta Lukko on kuitenkin onnistunut napsimaan kaksi voittoa, kun joukkue on kammennut nurin niin Kärpät vieraissa kuin Pelicansin kotiluolassaan. Lukon parhaana pistemiehenä alkukaudella on kunnostautunut hyökkääjä Sebastian Repo, joka on pyssyttänyt seitsemässä ottelussa tehot 4+3=7.

– Lukolla on hyvä joukkue ja he pelaavat vahvasti kiekolla. Meidän täytyy pystyä vähintään samanlaiseen suoritukseen kuin keskiviikkona, jotta pisteet jäävät Kouvolaan. Pelataan isolla sydämellä, taistellaan ja mennään vaihto kerrallaan niin uskon, että tulosta alkaa tulemaan, päättää Koblizek.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella pois ovat hyökkääjät Arttu Ilomäki (1-2 vkoa), Toni Suuronen (tarkentuu myöhemmin) ja Emil Molin (2-3 vkoa).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 29.9.2023 klo 17.00 KooKoo – Lukko // Osta liput

Pe 6.10.2023 klo 18.30 KooKoo – HPK // Osta liput

Pe 13.10.2023 klo 18.30 KooKoo – TPS // Osta liput