Viikko pakettiin Kirvesrintoja vastaan kotiluolassa

9.2.2023

Viikko pakettiin Kirvesrintoja vastaan kotiluolassa

Kahden kotipelin viikko päätetään perjantaina, kun sarjakakkonen Tappara saapuu Lumon Areenalle

KooKoo isännöi perjantai-illan kiekkotrillerissä Liigassa toisena olevaa Tapparaa, jatkaessaan taisteluaan pudotuspelipaikasta. Mustaoranssit kokivat kuluvan kuun ensimmäisen tappionsa kohdatessaan Lukon keskiviikkoiltana Sumulaaksossa. KooKoo oli etenkin ottelun toisessa erässä hallitsevampi osapuoli, mutta maalinteon tehottomuus nosti jälleen päätään Kouvolan kiekkoillassa.

KooKoon pudotuspelihaaveet ovat keskiviikkoisesta tappiosta huolimatta vieläkin joukkueen omissa käsissä. Kymmenettä sijaa pitävä HPK:lla on edelleen kaksi ottelua enemmän pelattuna ja piste-ero oranssimustien ja hämeenlinnaisten välillä on perjantaita kohti mentäessä kuusi pistettä.

Perjantaina Lumon Areenalle saapuva Tappara otti keskiviikkona vakuuttavan voiton Ässistä 6–2-lukemin.Florida Panthersin organisaatiosta takaisin Tapparaan palannut Anton Levtchi iski Ässiä vastaan tehot 2+2=4 ja äskettäin kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen palannut Waltteri Merelä säesti neljällä syötöllään.

Kirvesrintojen nimivahvassa nipussa on kuitenkin tällä hetkellä myös rajuja poissaoloja. Loukkaantumisten lisäksi Ruotsin EHT-turnaukseen joukkueesta valittiin hyökkääjät Niko Ojamäki ja Veli-Matti Savinainen sekä puolustaja Valtteri Kemiläinen. Lisäksi norjalaishyökkääjä Philip Granath on Norjan maajoukkueen matkassa. Tamperelaiset ovat paikkailleet poissaoloja lyhyillä lainasopimuksilla ja pätkädiileillä joukkueen mukana ovat tällä hetkellä KalPa-hyökkääjä Konsta Kapanen sekä Roki-maalivahti Cody Porter.

Kauden aiemmista joukkueiden välisistä kohtaamisista kirvesrinnat ovat poistuneet molemmista voittajina ja joukkueet kohtaavat perjantain jälkeen vielä kertaalleen Tampereella, joten oranssimustilla on vielä täysi mahdollisuus tasoittaa keskinäiset kohtaamiset. Tapparan paras pistemies on tällä kaudella ollut pistepörssissä toisena oleva Jori Lehterä, joka on naputellut 47 otteluun tehot 9+36=45. Lehterän lisäksi joukkueesta löytyy runsaasti tulivoimaa ja etenkin paluumuuttaja Levtchi tuo kirvesrintojen hyökkäykseen aimoannoksen tehoja.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (3 kuukautta), Joose Antonen (2–3 viikkoa), Samuel Valkeejärvi (tarkentuu myöhemmin) ja Terry And (Laina K-Vantaa) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi).

Otteluennakossa hyökkääjä Leevi Aaltonen.

TULEVAT KOTIOttelut:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Pe 10.2.2023 klo 18.30 KooKoo-Tappara, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!

Ke 15.2.2023 klo 18.30 KooKoo-Jukurit, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!