Viikko päätökseen kahdella kovalla matsilla

2.2.2023

Viikko päätökseen kahdella kovalla matsilla

KooKoo päättää kolmen ottelun viikkonsa vierailemalla perjantaina Turussa, lauantaina jatketaan Lumon Areenalla Kärppiä vastaan.

KooKoo lähtee hakemaan viikonlopun otteluista paluuta voittokantaan, kirvelevän Ässille koetun tiistaisen tappion jälkeen.

Tiistain Ässät -peli oli tiukka puolustustaistelu, joka kääntyi lopulta vieraille onnekkaan pompun kautta. Myös viime peleissä KooKoota vaivannut tehottomuus oli esillä, eikä kiekkoa saatu Ässät-vahti Niklas Rubinin selän taakse kertaakaan, vaikka maaliodottama olikin kotijoukkueen puolella.

Tulevan viikonlopun otteluihin oranssimustat lähtevät sarjataulukosta sijalta 13. Ero kymmenennellä paikalla majailevaan ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen HPK:hon on kuitenkin edelleen vain neljä pistettä, joten tiistain tappiosta huolimatta kaikki on joukkueen omissa käsissä.

Perjantaina Turku ja TPS

KooKoo matkustaa perjantaina Turkuun, jossa Gatorade Centerillä oranssimustia isännöi TPS. Sarjataulukon kuudennella sijalla oleva TPS käy tiukkaa taistelua suorasta pudotuspelipaikasta, sillä joukkue on tasapisteissä viidentenä olevan Kärppien sekä neljännellä sijalla majailevan Pelicansin kanssa. Turkulaisten takana seitsemäntenä on KalPa, joka on vain kaksi pistettä edellä mainittuja joukkueita perässä.

Ennen KooKoo-ottelua TPS on voittanut edellisestä viidestä matsistaan peräti neljä ja keskiviikon kamppailussa Ilvestä vastaan turkulaiset onnistuivat nollaamaan tupsukorvat maalivahti Lassi Lehtisen johdolla tylysti lukemin 0–4. Ainoan tappion edelliseen viiteen otteluun tuli lauantaina, kun sarjakärki Lukko kävi ryöstämässä pisteet Turusta 1–3-lukemin.

Puolustus- ja maalivahtipeli on totuttuun tyyliin toiminut TPS:llä tällä kaudella moitteettomasti, mutta vastaavasti hyökkäyspäässä tehot ovat osittain jääneet piippuun. Turkulaiset ovat naulanneet tällä kaudella ainoastaan 107 maalia, mikä on Liigan neljänneksi vähiten. TPS:n paras pistemies Arttu Ilomäki löytyy myöskin vasta pistepörssin sijalta 54, kun pisteitä on syntynyt yhteensä 7+16=23.

Turkulaiset ovat olleet KooKoolle tällä kaudella hankala vastustaja molempien aiempien otteluiden käännyttyä Jussi Ahokkaan luotsaamalle turkulaisnipulle. TPS on onnistunut ryöstämään pisteet Lumon Areenalta tällä kaudella kahdesti, ensin syyskuussa lukemin 2–3 ja joulukuussa 1–4.

Kärpät lauantaina Lumon Areenalla – ottelu alkaa klo 18.30

KooKoo isännöi viikon viimeisessä ottelussaan Oulun Kärppiä Lumon Areenalla, tavoitteenaan päättää viikko kotivoittoon. Huipputiukassa Liigassa Kärpät on viidentenä ja viime aikoina hyviä otteita esittänyt oululaisnippu kiitää kirjoitushetkellä neljän ottelun voittoputkessa. Ennen lauantain KooKoo-matsia, Kärpät vierailee vielä Mikkelissä Jukureiden vieraana.

Parhaana pistemiehenä oululaisten nimekkäässä nipussa häärii Teemu Turunen pistein 12+19=32, mikä oikeuttaa Liigan pistepörssissä sijaan 15. Turusen lisäksi joukkueesta löytyy rutkasti tulivoimaa ja neljän ottelun voittoputken aikana Kärpät on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa peräti 19 kertaa.

KooKoo ja Kärpät ovat tällä kaudella iskeneet yhteen kahdesti oululaisten napatessa molemmista matseista täydet pisteet matkaansa. Lumon Areenalta kärppälauma kävi ryöstämässä pisteet lukemin 1–4 ja Oulussa pisteet jäivät Raksilaan lopulta lukemin 3–1.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella ovat pois hyökkääjät Toni Suuronen (3 kuukautta), Joose Antonen (2–3 viikkoa) sekä Terry And (laina K-Vantaa), ja puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi).

VIIKON OTTELUT:

Pe 3.2.2023 klo 18.30 TPS–KooKoo, Gatorade Center, Turku, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
La 4.2.2023 klo 18.30 KooKoo–Kärpät, Lumon Areena, Kouvola OSTA LIPUT TÄSTÄ!​​​​​​​