ENNAKKO:

Viikko käyntiin Satakunnan tuplalla

31.10.2023

KooKoon Liiga-viikko käynnistyy perinteisellä Satakunnan tuplalla, kun sekä Ässät että Lukko isännöivät peräkkäisinä päivinä kouvolalaismiehistöä.

KooKoo aloittaa uuden Liiga-viikon keskiviikkona Porista. Joukkueella on lauantailta alla voitto Kaakon Derbystä SaiPan kustannuksella. Parannettavaa on voitosta huolimatta, sillä vierasvoitto Lappeenrannasta irtosi maalitalkoiden jälkeen voittomaalilaukauskilpailusta 6–7-lukemin.

– Jänne ei kestänyt loppuun asti, vaan passivoiduimme ja kaveri tuli lopussa rinnalle. Onneksi meidän rankkarispesialistit kuitenkin toivat vielä lisäpisteen, KooKoon valmentaja Sami Helenius kertaa ja viittaa voittolaukauskisassa onnistuneisiin Charle-Edouard D’Astousiin ja Linus Anderssoniin.

Erikoismaininnan SaiPa-voitosta ansaitsee myös hyökkääjä Petter Emanuelsson, joka takoi pisteet 0+4.

Onnistumisia tuli laajalla rintamalla hyökkäyspäässä ja esimerkiksi alkukauden aikana yskähdellyt ylivoima tuotti SaiPaa vastaan kolme tyylikästä täysosumaa. Kehitettävää kuitenkin jäi tulevalle viikolle, sillä joukkue päästi viikon kahdessa ottelussa yhteensä kymmenen maalia.

– Olemme tällä alkuviikolla painottaneet harjoituksissa puolustusalueen pelaamista ja paineen alta avaamista.

Ennen SaiPa-vierasvoittoa KooKoon viiden ottelun pisteputki katkesi, kun Ilves haki Lumon Areenalta yli 4100 katsojan silmien alta 0–4-vierasvoiton. Ennen Ilves-peliä KooKoo oli napsinut viidestä edellisestä ottelusta neljä voittoa ja 12 sarjapistettä.

– Pisteputken avainpointteja oli tiivis pelaaminen kokonaisina viisikoina ja tehokas viimeistely. Nyt oleellista on taas saada ehjä 60-minuuttinen aloituskiekosta päätössummeriin. Haluamme nähdä jokaisessa vaihdossa jämäkkää tekemistä ja pelisapluunassa pysymistä.

– Jäähymäärää on saatava alaspäin. Sitä olemme jumpanneet viimeksi tänään videopalaverissa, Helenius paljastaa.

KooKoo lähtee Satakunnan kiertueelle sarjataulukon sijalta yhdeksän. Alkukauden 18 ottelusta 23 pistettä keränneen kouvolalaisnipun parhaana pistemiehenä jatkaa edelleen kanadalaishyökkääjä Ben Tardif tehoin 5+10=15.

Koko Liigan hyökkääjien peliaikakuninkaana alkukaudella kunnostautunut Tardif on kellottanut alkukaudella poikkeuksellisen kovia peliaikoja hyökkääjäksi; kanukin peliaikakeskiarvo näyttää peräti 21 minuuttia ja kuusi sekuntia ottelua kohden.

Miehekäs on myös KooKoon puolustajien pistepörssiä johtavan D’Astous’n (5+7=12) peliaika, sillä pakin ottelua kohden pelaamat minuutit huitelevat yli 25 minuutin. Lauantaina Lappeenrannassa D’Astous ahkeroi kentällä peräti 29 minuuttia ja 15 sekuntia.

KooKoo matkaa Poriin jo tiistaina ja vetää pelipäivän aamujäät Isomäessä. Joukkueet kohtasivat Porissa kertaalleen jo lokakuussa, jolloin KooKoo vei pidemmän korren loppulukemin 3–4 VL. Pori on ollut kouvolalaisille mieleinen paikka viimeisten vuosien aikana, sillä edellisen kerran joukkue on poistunut Porista pisteittä vuonna 2018.

– Ässät on niin sanotusti ”karvapersejoukkue”, eli kamppailuilta on tiedossa. Myös KooKoo on kamppailuvalmis ja nopea joukkue, eli ei muuta kuin peitset tanassa Isomäen iltaan!

KooKoo saa otteluun takaisin kokoonpanoon puolustaja Joonas Lehtivuoren, mutta sen sijaan hyökkääjä Olli Korhonen on sairaana sivussa kokoonpanosta.

Porista KooKoon matka jatkuu Raumalle, jossa välittömästi seuraavana päivänä vastaan luistelee Lukko. Raumalaiset saapuvat torstain otteluun allaan kaksi maukasta derby-voittoa nimenomaan Ässistä.

– Lukko on hyvin liikkuva ja juonikas joukkue. Viime tai tälläkään kaudella ei ole niistä kohtaamisista Sumulaakson pojille herunut, mutta torstaina tehdään siihenkin muutos.

Sarjataulukossa raumalaiset ovat tällä hetkellä kolmantena olevan Ässien kannoilla sijalla neljä. 19 pelattuun otteluun Lukko on onnistunut saalistamaan 29 pistettä. KooKoo ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen aiemmin, kun raumalaiset kävivät ryöstämässä pisteet Lumon Areenalta 4–5-lukemin.

Lauantain ottelusta sivussa ovat Toni Suuronen (arvioitu paluu vuoden lopussa), Ville Leskinen (noin 5-6 viikkoa), Jesse Nurmi (noin neljä kuukautta).

Seuraavat kotiottelut:

La 4.11.2023 klo 17:00 KooKoo – HIFK // Osta liput

La 18.11.2023 klo 19:00 KooKoo – Pelicans // Osta liput

Ke 29.11.2023 klo 18:30 KooKoo – Ässät // Osta liput