ENNAKKO:

Viikko käyntiin Porissa – "Erikoistilanteisiin täytyy saada tarkkuutta"

10.10.2023

Oranssimustamiehistö starttaa alkavan Liiga-viikon keskiviikkona Porissa, jossa KooKoota isännöi erinomaisesti kauden aloittanut Ässät. Keskiviikon kamppailua ennakoimassa tällä kertaa hyökkääjä Jesse Nurmi.

KooKoo lähtee alkavaan Liiga-viikkoon allaan kaksi kirvelevää tappiota. Viime viikon ainoassa kotiottelussa Lumon Areenalla vieraillut HPK kävi ryöstämässä murhaavan tehokkaan ylivoimapelin turvin pisteet Kouvolasta lukemin 2–4. Launtaina pelit jatkuivat Nokia Areenan kirkkaissa valoissa Ilvestä vastaan. KooKoo taisteli, mutta kuten perjantainakin, myös lauantaina jäähyt koituivat kouvolalaisryhmän kohtaloksi. Ilves rokotti KooKoota kahdesti ylivoimalla ja viimeinen maali tyhjiin sinetöi tupsukorvien voiton 4–2-lukemin.

– Peli on ollut ailahtelevaa ja olemme ottaneet liikaa jäähyjä. On meillä pelin sisällä ollut myös hyviä hetkiä, mutta annamme edelleen vastustajalle liikaa ilmaisia maalintekopaikkoja, analysoi ennakkohaastatteluun ennen Poriin lähtöä istahtanut hyökkääjä Jesse Nurmi.

KooKoo lähtee alkavaan viikkoon sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta ja pisteitä oranssimustat ovat keränneet yhteensä yhdeksän. Vaikeasta startista huolimatta kymmenes sija on ainoastaan neljän pisteen sisällä eikä kuudentena majailevaan IFK:hon ole matkaa kuin seitsemän pistettä. Alkukauden valopilkkuina KooKoon miehistössä ovat olleet pirteästi esiintyneet kultakypärää kantava Axel Ottosson ja kanadalaishyökkääjä Ben Tardif. Ottosson on summannut alkukaudella 11 otteluun tehot 4+5=9 ja Tardif saman pistemäärän tehoin 3+6. Alivoi

Porissa KooKoota keskiviikkona isännöivä Ässät on aloittanut kautensa erinomaisesti. Jere Härkälän komentoon siirtynyt porilaisryhmä liitää ennen KooKoo-ottelua kahdeksan ottelun pisteputkessa, jonka aikana joukkue on kärsinyt ainoastaan yhden jatkoaikatappion TPS:lle. Kymmeneen otteluun 20 pistettä kerännyt patalauma löytyy ehkä hiukan yllättäen sarjataulukosta sijalta neljä ja joukkue on päästänyt vähiten maaleja omiin kaikista Liiga-joukkueista. Viimeisenä lukkona Ässät-maalia vartioiva Niklas Rubin onkin ollut alkukaudella erinomainen pysäyttäen kiekot 92,57% varmuudella ja päästettyjen maalien keskiarvo ruotsalaisvahdilla näyttää lukemaa 1,61.

– Huomenna on odotettavissa todella kova matsi ja Ässät on pelannut alkukauden todella hyvin. He pääsevät pelaamaan kotiyleisön eteen ja aivan varmasti tulevat todella kovaa päälle, joten meidän täytyy olla valmiita heti alusta asti, summaa Nurmi.

– Onhan se hienoa että on paljon yleisöä, hyvä meininki ja hyvät kannattajat niin saadaan varmasti hieno matsi.

Nurmi sekä muu KooKoo-miehistö hyppäsivät tiistaina bussiin ja joukkue matkasi Poriin jo edeltävän päivän aikana valmistautumaan keskiviikkoillan otteluun. Keskiviikon ottelu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden napsauttaa orastava tappioputki poikki. Tässä onnistuakseen vaaditaan kuitenkin joukkueelta nappisuoritusta, minkä myös Nurmi tiedostaa.

– Puolustuspelaaminen pitää hoitaa hyvin ja kun täytetään omalle alueelle niin meidän täytyy pystyä ottamaan kaikki kaverit kiinni sieltä. Erikoistilanteisiin meidän täytyy saada myös tarkkuuta niin yli- kuin alivoimankin osalta, päättää Nurmi.

KooKoon kokoonpanosta ovat varmuudella pois hyökkääjät Linus Andersson (3-4vkoa, arvio on lyhentynyt alkuperäisestä), Toni Suuronen (vuoden loppuun) ja Ville Leskinen (toistaiseksi).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 13.10.2023 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput

Ke 18.10.2023 klo 18:30 KooKoo – KalPa // Osta liput

Pe 20.10.2023 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput