ENNAKKO:

Vuoden viimeinen ottelu taistellaan Tampereella

29.12.2023

KooKoon vuoden viimeinen ottelu pelataan Tampereen Ilveksen vieraana lauantai-iltana Nokia Arenalla. KooKoo matkustaa otteluun tappio niskassaan.

Oranssimustien vuoden viimeinen viikko on ollut työntäyteinen. Viikko alkoi voitolla SaiPasta, mutta torstaina Mikkelin Jukurit oli vahvempi lukemin 6–4. KooKoon kohtaloksi koitui synkkä ensimmäinen viisiminuuttinen, kun Jukurit mätti heti kärkeen kolme maalia. Oranssimustat pelasivat kyllä itsensä vielä peliin mukaan, ja kävivät useamman kerran maalin päässä. Lopulta haluttuun lopputulokseen ei kuitenkaan vain päästy, ja pisteet jäivät tällä kertaa Mikkeliin. KooKoon suurin yksittäinen onnistuja oli Ben Tardif, joka toi kahdesti osumallaan KooKoon peliin mukaan. Valitettavasti Tardifin maalit eivät riittäneet kantamaan vieraita voittoon asti.

Tappiosta huolimatta aihetta juhlaankin oli, kun Arttu Ilomäki sai täyteen Liiga-ottelun numero 500. KooKoo onnittelee Ilomäkeä hienosta saavutuksesta!

Lauantai-illan vastustaja Tampereen Ilves edustaa aivan Liigan terävintä kärkeä. Tupsukorvat saapuvat otteluun sarjan piikkipaikalta, jonka he jakavat toisen tamperelaisseuran Tapparan kanssa. Tulevan maajoukkuepäävalmentaja Antti Pennasen luotsaama Ilves on pelannut koko kauden korkealla tasolla, ja heidän menestyksensä perustuu nimenomaan tasaisuuteen, eikä esimerkiksi pitkiin voittoputkiin tai kuumiin jaksoihin.

Ilveksen kauden suurin vahvuus on ollut maalinteko. 116 täysosumaa nakuttanut tamperelaisnippu on saldollaan Liigan toiseksi tehokkain joukkue. Ilves on kyennyt kääntämään nimenomaan maaleilla otteluita edukseen, sillä puolustuspäässä tupsukorvat ovat Liigan keskikastin joukkue. Maalinteon erityinen syömähammas tällä kaudella on ollut ylivoima. Miesylivoimalla pelatessaan Ilves on koko Liigan toiseksi tehokkain joukkue, ja heidän onnistumisprosenttinsa onkin messevä 27,12%. Alivoimalla Ilves on ollut vähemmän vakuuttava, sillä heidän onnistumisprosenttinsa silloin kun oma pelaaja istuu rangaistujen aitiossa on vain 77,57%. Tällä saldolla Ilves kuuluu niukasti Liigan heikoimpaan kolmannekseen.

KooKoon erikoistilannepeli on molemmissa kategorioissa Ilvestä heikompaa. Ylivoima on pyörinyt oranssimustilla ihan tehokkaasti, ja onnistumisprosentti 20,73% on Liigassa keskitason suoritus. Alivoima on kuitenkin edelleen kompastuskivi, ja alivoimaprosentti 73,68% kuuluu Liigan huonoimpiin. Sanomattakin on selvää, että avain onnistumiseen Ilvestä vastaan on rangaistusten pitäminen minimissään, sillä tupsukorvia ei pidä päästää ylivoiman makuun.

Etukäteen tarkasteltuna Ilves luisteluttaa jäälle kieltämättä vakuuttavan nipun. Yksilötasolla tupsukorvien paidasta löytyy kaksi pelaajaa, jotka ovat Liigan pistepörssin kärkikolmikossa. Oula Palve (13+26=39) on koko Liigan pistepörssin johtaja, ja Eemeli Suomi (13+24=37) löytyy saman pörssin kolmannelta sijalta. Lisäksi erityismaininnat ansaitsee Petr Kodytek, jonka 15 maalia on koko sarjan kolmanneksi paras noteeraus.

KooKoon pistekärjestä vuoden viimeisen ottelun aattona löytyvät Kanadanranskalaiset taikurit eli Charle-Edouard D’Astous ja Ben Tardif. Molempien pistesarakkeessa on lukema 10+18=28, ja miehet löytyvät pistepörssin sijoilta 14 ja 15. Sisäisen pistepörssin kärkikolmikon täydentää juhlaotteluaan torstaina viettänyt Ilomäki, joka on nakuttanut syksyn mittaan tehot 9+16=25. Oranssimustien parhaana maalintekijänä on kunnostautunut Radek Koblizek, jonka maalisaldona komeilee 11 täysosumaa.

Maalivahtipelin suhteen Ilves vie myös ennakkovertailussa pidemmän korren. Tupsukorvien veskarit Jonas Gunnarsson ja Jakub Malek ovat pelanneet runkosarjan lähes puoliksi. Gunnarsson on selvinnyt heistä aavistuksen paremmilla tilastoilla, ja hänen torjuntaprosenttinsa runkosarjassa on mallikas 91,5%. Torjuntaprosentilla mitattuna Gunnarsson on Liigan neljänneksi paras maalivahti.

KooKoon maalivahtitandemista hieman parempi torjuntaprosentti on Nick Malikilla, joka on pysäyttänyt pikkumustan 88,81% tehokkuudella. Sekä Malik että veskariparivaljakon toinen puolisko Oskari Setänen ovat pelanneet kaksi nollapeliä.

KooKoon viikon saldona on siis voittomaalikilpailun jälkeen ansaittu voitto, sekä varsinaisen peliajan tappio. Tupsukorvat ovat pelanneet kuluneella viikolla myös kaksi ottelua, saldona jatkoaikavoitto sekä varsinaisen peliajan voitto. Joukkueet ovat kohdanneet keskenään kuluvalla kaudella kahdesti. Molemmat vastakkaiset ottelut ovat toistaiseksi menneet Ilves-leiriin, lukemin 4–2 sekä 0–4. Vanhan sanonnan mukaan kuitenkin kolmas kerta toden sanoo, joten lauantaina on edessä mieletön haaste mutta myös mahdollisuus.

KooKoota lähtee vuoden viimeiseen otteluun kannustamaan Kuudennen Kenttäpelaajan järjestämä loppuunmyyty megamatka, joten Nokia Arenalla on pomminvarmasti luvassa myös runsaasti oranssimustille osoitettuja kannatuslauluja.

Mediatiimi toivottaa kaikille KooKoon matkaa seuraaville onnellista uutta vuotta!

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Ke 3.1.2024 klo 18:30 KooKoo – Lukko // Osta liput

Pe 5.1.2024 klo 18:30 KooKoo – HIFK // Osta liput

La 13.1.2024 klo 17:00 KooKoo – HPK // Osta liput