ENNAKKO:

Viikko huipentuu lauantai-illan perhepeliin

03.11.2023

KooKoon pitkä viikko paketoidaan upealla tavalla, kun lauantai-illan perhepeliin KooKoon kuntoa mittaamaan saapuu Helsingin ylpeys HIFK.

KooKoon viikkoa on värittänyt visiitti Satakuntaan, jossa kohdattiin peräkkäisinä päivinä Ässät ja Lukko. Viikko on ollut pitkä, sillä molemmat ottelut venyivät jatkoajalle saakka. Viikon kolmannessa ottelusta vastaan asettuu HIFK.

– Pitkä reissu takana. Tänään perjantaina on oikeastaan huilipäivä, joten palautuksen kautta mennään. Huomenna päästään sitten hikoilemaan viimeistä pisaraa myöten kaikki kaukaloon. Ei se sen kummempaa ole, kommentoi otteluennakkoon haastateltu Eero Teräväinen.

Keskiviikkona Porissa KooKoo kellisti Ässät niukasti 1–2. Ottelusta jää jälkipolville elämään paitsi Charles-Edouard D’Astousin viimeisen sekunnin tasoitusmaali, myös Arttu Ilomäen taikurimainen voittomaali jatkoajalla. Etenkin Ilomäen taidonnäytettä kelpaa kelailla vielä viikkojenkin päästä, kyseessä oli varmasti yksi oranssimustien syksyn näyttävimmistä yksilösuorituksista.

– Ajattelin vain, että koitan murtautua maalin eteen. Kantaliu’ulla ja Ässien pelaajat varmaan ihmettelivät, että miten se noin hiljaa tuosta tulee. Siitä sitten tila avautui yhtäkkiä, en tiedä mihin he lähtivät, kommentoi Ilomäki heti keskiviikkona ottelun jälkeisesssä C Moren haastattelussa osumaansa.

Jos Porissa KooKoo osoitti taistelevansa kirjaimellisesti viimeiseen sekuntiin asti, niin torstai-iltana Raumalla tästä koettiin vielä mieleenpainuvampi esimerkki. Kolmanteen erään kotijoukkue Lukko lähti jo ratkaisevan tuntuisessa 4–0 johtoasemassa, mutta KooKoo osoitti jänteensä kestävyyden päätöserässä. Oranssimustien takaa-ajon aloitti Radek Koblizek, jonka jälkeen Teräväinen tälläsi vieraat jo kahden maalin päähän. Viimeisten kahden minuutin aikana Linus Andersson heilutti tahtipuikkoa, ja toi pelin tasoihin kahdella maalillaan. Vaikka Lukko lopulta kampesikin ottelusta voiton jatkoajalla, oli kolmannen erän nousu hieno osoitus KooKoon henkisestä kestävyydestä. Satakunnan reissuun voidaan muutenkin olla jokseenkin tyytyväisiä, sillä sekä Ässät että Lukko löytyvät sarjataulukossa heti KooKoon yläpuolelta.

Teräväinen kertasi Lukko-ottelun käänteitä tyytyväiseen sävyyn, vaikka voittoon asti KooKoon kiri ei kantanut:

Raumalla peli oli 4-0, niin siinä oikeastaan haettiin vain hyvää viimeistä erää ja rakennettiin nousua sitä kauttaSaimme hyvän maalin ja toisenkin, sittenhän se alkoi jo näyttämään siltä että tästä voitaisiin vielä nousta. Sitkeä suoritus se meiltä oli että pystyimme kairaamaan itsemme tasoihin.

– Mielestäni se kertoo paljon, että pystyimme nousemaan rinnalle viimeisellä minuutilla tai jopa aivan viimeisellä sekunnilla. Me emme luovuta, ja se on tietenkin hieno nähdä meidän joukkueestamme, taistelemme aina loppuun asti.

Lauantaina vastaan luistelee yksi kauden suurimpia ennakkosuosikeita, Helsingin IFK. Punanuttujen alkukausi on ollut ajoittain hankala, mutta Ville Peltosen luotsaama miehistö löytyy silti sarjataulukosta sijalta neljä. Kotijoukkue KooKoon sijoitus ennen perjantai-illan liigakierrosta taas on kahdeksas. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, aivan runkosarjan alussa. Tuolloin syyskuisena keskiviikkoiltana vajaamiehinen KooKoo kärsi selvän 3–0 tappion.

Vaikean alkukauden jälkeen KooKoo pelasi hienon lokakuun, ja viimeiseen yhdeksään otteluun oranssimustat ovat kärsineet vain yhden tappion varsinaisella peliajalla. HIFK:n viimeisin ottelu pelattiin torstaina, jolloin punanutut hakivat Hämeenlinnasta puhtaan 0–3-voiton HPK:n kustannuksella. Viime viikolla HIFK kärsi kuitenkin kaksi tappiota varsinaisella peliajalla, sekä otti yhden vaikean jatkoaikavoiton SaiPasta. Lauantaina nähdään siis varmasti nälkäinen vierasjoukkue kaukalossa.

Ammattilaisuransa nimenomaan punanutuissa aloittanut Teräväinen odottaa lauantaita jo innoissaan:

– Kotipeli HIFK:ta vastaan ja lauantai, tämän hienompaa ottelua ei runkosarjakiekossa juurikaan ole tarjolla. Tässä on odottava fiilis tietenkin päällä, sieltä on hyvä jengi tulossa, joten hienoa päästä pelaamaan heitä vastaan.

Lauantai-iltana KooKoon kultakypärää pääsee kantamaan ensimmäistä kertaa puolustaja Charles-Edouard D’astous, joka on pelannut hervottoman tehokkaan alkukauden. Kanukki on nakuttanut alkukauden 14 ottelussa tehot 6+10=16. D’astous hallitsee pisteiden lisäksi KooKoon sisäistä tehotilastoa lukemalla +8, laukaisutilastoa lukemalla 83, sekä peliaikatilastoa. Luottopuolustajan peliajan keskiarvo on kohonnut jo kahteenkymmeneenviiteen minuuttiin ja kolmeen sekuntiin. Kaikilla mittareilla vaikutuksen tekevä D’astous on nousemassa kohinalla aivan Liigan kärkipuolustajien joukkoon.

Vierasjoukkueen kultakypärää kantaa Suomen maajoukkueeseen Karjala-turnaukseen valittu Kristian Vesalainen. HIFK-laituri on nakuttanut alkukauden 18 otteluun huipputehot 10+10=20. Vesalainen on kerännyt alkukaudestaan paljon ylistäviä kommentteja, ja maajoukkuekomennus on ehdoton todiste loistavista otteista.

Lauantai-iltana Sumulaaksossa onkin mahdollista nähdä vierasjoukkueen paidassa peräti neljä Karjala-turnaukseen kutsuttua maajoukkuepelaajaa, kun Vesalaisen lisäksi maajoukkuekutsun saivat maalivahti Roope Taponen, puolustaja Petteri Lindbohm, sekä hyökkääjä Juha Jääskä.

Syitä saapua lauantaina lehtereille on useita, eikä vähäisimpänä se, että kyseessä on KooKoon perhepäivä. Päivän ohjelman, liput sekä lisätiedot löydät tästä.

Eero Teräväinen, perhepelin hengessä, mikä on lapsuutesi suosikkilastenohjelma?

– Tässä hiljattain menin aamulla hallille, ja Muumilaakson tarinoita sattui tulemaan telkkarista. Täytyy kyllä sanoa, että se muumimaailma on minun suosikkini.

Lauantain ottelusta KooKoolta sivussa ovat Toni Suuronen (arvioitu paluu vuoden lopussa), Ville Leskinen (noin 5-6 viikkoa), Jesse Nurmi (noin neljä kuukautta).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 4.11.2023 klo 17:00 KooKoo – HIFK // Osta liput

La 18.11.2023 klo 19:00 KooKoo – Pelicans // Osta liput

Ke 29.11.2023 klo 18:30 KooKoo – Ässät // Osta liput