ENNAKKO:

Viikko alkaa Ilvestä vastaan – "Kannattaa seurata Ben Tardifia!"

24.10.2023

KooKoo isännöi lokakuun viimeisessä kotiottelussaan keskiviikkona Tampereen Ilvestä.

Lumon Areenan sauna lämpenee vielä kertaalleen lokakuussa, kun KooKoo saa keskiviikkona vieraakseen Tampereen Ilveksen.

– Ilves on hyvin liikkuva ja muutenkin aktiivinen joukkue, analysoi KooKoon valmentaja Sami Helenius.

Tamperelaisjoukkue on ollut KooKoolle viime ja alkaneella kaudella melkoinen kanto kaskessa, sillä Ilves on vienyt nimiinsä kuusi joukkueiden edellistä kohtaamista. KooKoon edellinen voitto on helmikuulta 2022.

– Tällä hetkellä ”Sumulaakson pojat” seilaavat hyvässä myötätuulessa. Tiivistyneen puolustuspelaamisen ja tehokkaan viimeistelyn ansiosta olemme saaneet pisteitä mukaan. Jos sama tekeminen jatkuu, niin uskon, että haastamme myös Ilveksen toden teolla.

KooKoo on toden totta kovassa myötätuulessa, sillä joukkue on kauden pisimmässä viiden ottelun pisteputkessa. Edellisviikolla KooKoo kellisti Lumon Areenalla KalPan 2–0 ja JYPin 6–3.

– Viime viikolta jäi tosi hyvä fiilis kahdesta voitetusta pelistä. Kauheasti sen paremmin ei voisi mennä. Pelillisesti voi tietysti aina parantaa, mutta pisteet ovat tärkeitä, sanoo puolestaan KooKoo-pakki Veeti Väisänen.

KooKoon edellinen pisteetön ottelu on lokakuun ensimmäiseltä viikolta, jolloin joukkue kävi Tampereella nimenomaan Ilveksen kotiluolassa tuloksettomalla vierailulla.

Keskinäisten pelien ulkopuolella joukkueet ovat tällä hetkellä kuntopuntarin eri päissä, sillä Ilves puolestaan on voittanut kuudesta edellisestä matsistaan vain yhden. Kissapetojen peleistä kaksi oli kansainvälisen CHL:n otteluita. Viimeisimpänä sunnuntaina Ilves hävisi kotijäällään Vaasan Sportille 4–2.

Ilves vahvisti tällä viikolla rivejään puolustaja Adam Clendeningillä. Jenkki on pelannut urallaan 90 ottelua NHL:ssä ja pitkään ja tehopisteiden valossa tuloksekkaasti AHL:ssä. Puolustajan odotetaan debytoivan keskiviikkona Kouvolassa.

KooKoon rivistö saa otteluun vahvistuksia sairastuvalta, kun hyökkääjä Linus Andersson ja puolustaja Juho Rautanen ovat tervehtyneet pelikuntoon. Sivussa ovat yhä Toni Suuronen (arvioitu paluu vuoden lopussa), Ville Leskinen (sivussa noin 5-7 viikkoa), Jesse Nurmi (sivussa noin neljä kuukautta) ja Emil Molin (tilannetta tarkkaillaan päivittäin).

Kotijoukkueen kultakypärä on kanadalaishyökkääjä Ben Tardif, joka johtaa myös Liigan ulkomaalaispelaajien pistepörssiä. Tardif on iskenyt 16 ottelussa viisi maalia ja antanut yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä.

– Jos olisin katsoja, niin seuraisin meidän tämän hetken parasta laituria Ben Tardiffia. Hän on treeneissäkin tosi vaikea puolustettava, tosi liukas kaveri, Väisänen kehuu.