ENNAKKO:

Viidettä peräkkäistä voittoa haetaan lauantaina Hämeenlinnasta

16.02.2024

KooKoon viikko saadaan päätökseen lauantaina, kun joukkueen bussi suuntaa kohti Hämeenlinnaa ja kauden viimeistä keskinäistä kamppailua HPK:ta vastaan.

KooKoo hakee HPK:sta lauantain ottelussa jo viidettä perättäistä voittoa. Joukkueen otteet ovat parantuneet alkukaudesta huolimatta, ja päävalmentaja Olli Salon toistama jänne on joukkueella kestänyt illasta toiseen aina paremmin ja paremmin. Myös alkukautta riivannut rangaistuksien paljous on loppukautta kohti helpottanut.

Kamppailu on joukkueiden välillä neljäs, ja myöskin viimeinen. Otteluvoitoissa HPK johtaa tätä taisteluparia 2–1. Tappiot HPK:lle tuli kauden kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta, mutta sen jälkeen noin kuukausi sitten KooKoo nollasi HPK:n lukemin 4–0.

Viime otteluiden perusteella joukkueiden tehokkaimpia pelaajia otteluun lähdettessä ovat HPK:lta nuori Pelicansista kesken kauden Hämeenlinnaan siirtynyt Axel Skinnari, jonka pelikunto otteluun lähdettäessä on kuitenkin epävarmaa. KooKoon tehokkain on ollut Arttu Ilomäki, joka on tehnyt viiteen viimeiseen otteluun seitsemän tehopistettä. Myös KooKoon puolustuksesta on vaikea olla mainitsematta Charle-Edouard D’Astousia, joka pelaa ottelusta toiseen noin 24 minuutin peliaikaa, jonka lisäksi hän sai viime ottelussa tililleen kaksi maalia.

Rinkelinmäellä ei helppoja voittoja jaeta

Viisi viimeisintä ottelua, mitkä on pelattu Hämeenlinnassa, HPK on kuitannut niistä kolme voittoa. Mikään ottelu ei kuitenkaan ole ollut maalien juhlaa ainakaan KooKoon osalta; maalit näissä otteluissa on jakautunut HPK:lle 15–9.

Vaikka HPK on ollut kotonaan vahva KooKoota vastaan, niin koko kauden otannalla HPK on sarjan toisiksi heikoin kotijoukkue, ennen SaiPaa. Vierasjoukkue KooKoo puolestaan pelkkien vieraspeliesitysten perusteella jäisi pudotuspeliviivan alapuolelle; KooKoo on neljänneksi huonoin vierasjoukkue ja yhden edellä on nimenomaan HPK. Tilastofaktana mainittakoon myös se, että siitä lähtien kun KooKoo on pelannut Liigassa, niin Hämeenlinnassa on pelattu näiden joukkueiden välillä yhteensä 16 ottelua, joista KooKoo on kuitenkin selviytynyt voittajana 9 kertaa.

Joukkueiden sisäisissä pistepörsseissä KooKoolla piikkipaikka pitää Ben Tardif tehopistein 14 + 32 = 46. HPK:n kultakypärää ottelussa tulee kantamaan Teemu Rautiainen tehopistein 6 + 15 = 21.

KooKoo pelaa pisteistä, HPK kunniasta?

KooKoolla armoton taistelu kohti pudotuspelejä on edelleen käynnissä, ja viime aikaiset otteet ovat edesauttaneet kevään jatkumista myös runkosarjan jälkeen. Otteet eivät saa kuitenkaan heikentyä viimeisten ottelujen aikana, jotta kovimmat kilpakumppanit viivan tuntumassa, kuten TPS, Sport ja mahdollisesti JYP, ei tulisi joukkueesta ohi. KooKoo on vastoin huhuja tyhjennysmyynneistä vahvistanut joukkuettaan säännöllisesti, muun muassa torstaina debyytin tehneen ruotsalaispuolustaja Gustaf Bourammanin muodossa.

HPK puolestaan on jäänyt pudotuspeliviivasta kauas jälkeen, eikä mahdollisuuksia pudotuspeleihin enää tässä vaiheessa ole. Ovi puolestaan Hämeenlinnassa on käynyt ulospäin, kun joukkueesta on hiljattain poistunut muun muassa Aleksi Mustonen, Antti Pihlström ja Markus Nenonen. Tilanne on kuitenkin avannut mahdollisuuksia enemmän omille nuorille pelaajille, jotka ovat esiintyneet jo pienessä ajassa edukseen joukkueessa. Kumpaakin joukkuetta on riivannut loukkaantumiset koko kauden, ja myös tähän otteluun lähdettäessä.

HPK aiemmin viikolla ilmoitti poissaolijoiksi Axel Skinnarin, Kasper Lundellin, Juuso Ketolan, Miro Karjalaisen, Juuso Pullin, Rony Ahosen, Juho Markkasen, Petteri Nikkilän ja Joel Janatuisen. KooKoolla selkeitä poissaolijoita ovat ainakin puolustajat Eero Teräväinen ja Seth Barton.

Maalivahdit vahvoilla

HPK:n maalilla ykkösmaalivahdin viitan on ottanut itselleen selkeästi Sami Rajaniemi. Rajaniemi on pelannut joukkueen 50 ottelusta jopa 42 ottelua torjuntaprosentilla 90,79%, ja päästettyjen maalien keskiarvo on kohtalaisen hyvä joukkueen otteet huomioiden; 2.62.

Tilastot ovat osittain paremmat kun KooKoon ykkösmaalivahti Nick Malikilla: 32 ottelun otannalla torjuntaprosentti on hieman matalampi kuin Rajaniemellä; 89,24%. Puolestaan päästettyjen maalien keskiarvo on hieman parempi, Malik on päästänyt ottelua kohden keskimäärin 2.47 maalia. Malik on joutunut ottamaan vastuuta hieman väkisinkin kauden aikana, kun Oskari Setänen on muutamaan otteeseen kärsinyt harmittavista loukkaantumisista.

Jos kuitenkin unohdetaan hetkeksi tilastot, niin aikaisempien otteluiden maalimäärienkin perusteella ottelusta voi odottaa kahden hyvän maalivahdin taistoa. Rajaniemellä on ollut luonnollisesti hankalampaa joukkueen kokoonpanon eläessä paljon viime aikoina, mutta Nick Malik on pelannut laadukkaan hyvin lähes koko kauden, eikä otteet ole heikentynyt missään vaiheessa, viimeiseen neljään otteluun hän on päästänyt ainoastaan neljä maalia.

 

Seuraavat kotiottelut:

La 24.2.2024 klo 18:00 KooKoo – Kärpät // Osta liput

Ke 28.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 2.3.3034 klo 17:00 KooKoo – Ässät // Osta liput