Viiden päivän sisään toinen voitto Ässistä!

21.11.2019

21.11.2019 10:26

Viiden päivän sisään toinen voitto Ässistä!

KooKoo otti keskiviikkona toisen peräkkäisen voittonsa Ässistä.

Ässät kaatui KooKoon käsittelyssä toisessa ottelussa peräkkäin, kun joukkueet ottelivat keskiviikkona uusinnan lauantain kohtaamisesta. Pitkään tasaisissa lukemissa edennyt ottelu kääntyi KooKoolle kolmannessa erässä ja mustaoranssit hakivat tyylipuhtaan voiton lukemin 1–5 (0–1, 0–1, 1–3).

– Kaksi erää todella tasaista peliä. Ylivoimalla saimme kaksi hienoa maalia. Ansaitsimme kyllä voiton, ei ehkä lukemat näin selkeät pitäisi olla, mutta kyllä me voiton ansaitsimme, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

KooKoo oli koko ottelun ajan pelin päällä ja sitä se oli myös ensimmäisessä erässä. Laukaukset kirjattiin avauserässä vierasjoukkueelle 11–14. Ottelun avausmaali nähtiin erän puolivälissä, kun KooKoo pelasi ylivoimaa.

Kiekko pelattiin Trevor Mingoian sekä Juha-Pekka Haatajan toimesta Anrei Hakuliselle, jonka suora laukaus upposi ohi ässäveskari Sami Aittokallion.

Toista maalia ottelussa saatiinkin KooKoon hyvästä paineistuksesta huolimatta odottaa kokonaisen erän verran, kunnes mustaoranssit onnistuivat jälleen ylivoimalla. Samalla kirjattiin upeaa Liiga-historiaa.

Kim Strömbergin hieno syöttö löysi Juha-Pekka Haatajan lavan, jolla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään verkkoon. Maali oli Haatajan uran 95. ylivoimamaali ja ”Hade” on näin ollen kautta aikain eniten Liigan ylivoimamaaleja tehnyt pelaaja. Haataja ohitti maalillaan aiemmin kärkipaikkaa pitäneen Janne Ojasen.

– Hieno homma Haatajalle, että hän nousi kautta aikain eniten ylivoimamaaleja tehneeksi pelaajaksi. Hieno saavutus!

Kolmannessa erässä Ässät nousi maalin päähän niin ikään ylivoimalla. Unkarilaishyökkääjä Vilmos Galló istui maalineduskahakan jälkeen väkivaltaisuusjäähyä, kun Teemu Vuorisalon upea viivakuti aivan maalin kattoon toi porilaiset maalin päähän.

Kauaa porilaisten ilo ei kuitenkaan kestänyt, kun KooKoo siirtyi jälleen kahden maalin päähän. Oskari Manninen heitti kiekon viivasta maalille ja Galló pääsi mailoineen väliin ja ohjasi kiekon verkon perukoille.

Gallón kolmen pisteen päätöserän tehtailu jatkui muutaman minuutin päästä, kun unkarilaisen vahva vaihto tuotti ansaitun lopputuloksen ja Galló iski kauden viidennen häkkinsä.

Ottelun viimeisellä minuutilla Gallólle haettiin hattutemppua ja unkarilainen pelasi tuplavaihtoa Mingoian sekä Kyle Platzerin kanssa. Maalia Galló ei saanut tililleen, mutta syöttöpisteen kuitenkin.

Mingoia päätti komean hyökkäyksen ja iski suoraan Platzerin syötöstä KooKoon illan viidennen maalin. Maali oli Mingoian ensimmäinen parin viikon loukkaantumistauon jälkeen.

– Kolmannessa Galló otti jäähyn, mutta paikkasi sen upeasti iskemällä pari maalia. Erittäin tyytyväinen olen, tasapainoisen pelin pelasimme.

Tauon jälkeen KooKoo on pelannut neljä ottelua ja saalistanut pisteitä jokaisessa ottelussa. Kahdesta edellisestä tilille on kirjattu voittomerkit. Mustaoranssien kausi jatkuu tulevana lauantaina, kun sarjakakkonen Tappara tulee vierailulle Lumon Areenalle.

– Neljään viime peliin olemme pystyneet ottamaan pisteitä ja nyt kaksi voittoa putkeen. Peli on ollut hyvää ja hieno homma, että teimme tänään viisi maalia. Gallóllakin ollut monta paikkaa, niin onneksi nyt sai onnistumisia, Ahokas päätti.

Nopein luistelija:

Kimi Koivisto (KooKoo) 35,06 km/h
Edwin Hedberg (Ässät) 34,92 km/h

Kovin laukaus:

Vilmos Galló (KooKoo) 135,8 km/h
Tommi Taimi (Ässät) 134,9 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 23.11. klo 17.00 KooKoo–Tappara
Ti 3.12. klo 18.30 KooKoo–JYP
Pe 13.12. klo 18.30 KooKoo–Pelicans