Vihdoinkin: Liiga-kausi starttaa Lappeenrannassa

13.9.2019

13.09.2019 09:11

Vihdoinkin: Liiga-kausi starttaa Lappeenrannassa

KooKoon kausi käynnistyy perjantaina Kisapuistossa.

KooKoon osalta Liigan runkosarjan 60 ottelun mittainen rypistys käynnistyy starttaa perjantaina lähes parhaalla mahdollisella tavalla: vieraissa pelattavalla Kaakon Derbyllä. Paras mahdollinen startti olisi tietenkin kotipeli SaiPaa vastaan, mutta ei hätää, sellainen on ohjelmassa heti lauantaina.

– Uskon, että olemme valmiita kauden aloitukseen. Olemme harjoitelleet kovaa, mutta fiksusti nyt kuusi viikkoa, sanoo KooKoon kippari Alexander Bonsaksen.

Joukkue kokoontui kesän omatoimijakson jälkeen yhteen heinä-elokuun taitteessa.

– Preseason on aina pitkä, mutta samalla se on aika, jolloin teemme itsemme valmiiksi pitkää kautta varten. Eli nämä ovat olleet todella tärkeät kuusi viikkoa. Käytimme ne tänä kesänä todella hyvin.

KooKoo valmistautui kauteen pelaamalla harjoitusotteluita Rauman Pitsiturnauksessa, Tshekin-leirillä, Imatran-turnauksessa, Turun-turnauksessa ja yhden ottelun verran kotikaukalossa Lumon Areenalla.

– Tshekin-leiri oli todella hyvä. Tarvitsimme jotain tuollaista, jotta voimme olla paljon yhdessä ja tutustua toisiimme. Harjoituspelit muutenkin ovat antaneet meille vastauksia siitä, mihin meidän tulee keskittyä.

KooKoolla on peräti 17 pelaajaa, jotka pelasivat oranssimustissa myös edelliskaudella. Samaan aikaan historiallisen suuren jatkuvuuden kanssa joukkueessa on myös uusia, mielenkiintoisia tuttavuuksia.

Ulkomaalaispelaajia on ennätyksellisesti kahdeksan kappaletta seitsemästä eri maasta.

– En näe ulkomaalaispelaajien määrää ongelmana. Valmentajat puhuvat todella hyvää englantia ja niin puhuvat myös pelaajat. Meidän ulkomaalaispelaajien näkökulmasta on vaan hyvä, että meitä on monta. Keskenään pystymme puhumaan englannin lisäksi osittain myös ruotsia.

Ketä uusista pelaajista yleisön kannattaa erityisesti seurata?

– Vilmosta! [Vilmos Galló] Hän tulee ärsyttämään todella monia vastustajia tänä vuonna.

Kausi alkaa tuttuun tapaan tuplapeleillä SaiPaa vastaan.

– SaiPa-pelit ovat aina kovia. Minusta on hienoa aloittaa kausi back-to-back paikallispeleillä. Kannattajatkin saavat heti kautensa vauhdilla käyntiin.