Vihdoin kotivoitto! – KooKoon veturi ohjaa nyt raiteilla oikeaan suuntaan

Vihdoin kotivoitto! – KooKoon veturi ohjaa nyt raiteilla oikeaan suuntaan

25.11.2022

Vihdoin kotivoitto! – KooKoon veturi ohjaa nyt raiteilla oikeaan suuntaanKuva: Ella Taponen

KooKoo klaarasi täyden kolmen pisteen kotivoiton itselleen Vaasan Sportista maalein 5–1 (2–0, 3–1, 0–0).

KooKoo oli tehokas, kun se kohtasi Vaasan Sportin perjantaina kotiyleisönsä edessä. Tehokas joukkue oli myös illan ensimmäisessä erässä, sillä kotijoukkue iski viidennen peliminuutin aikana peräti kaksi maalia. Ilta oli KooKoon osalta onnistunut, vaikka pieniä kauneusvirheitäkin löytyi.

Ensin onnistui jo keskiviikon HPK-ottelun kolmannessa erässä yhdistetty ruotsalaiskenttä Emil MolinAxel OttossonLinus Andersson. Maalipaikka oli illan ensimmäinen, kun Molin onnistui kauden kymmenennellä tehopisteellään – Ottosson pelasi kiekon päädystä maalin edustalle yksin jääneelle Molinille, joka ei vedossaan epäröinyt ja lukemat 1–0.

51 sekuntia myöhemmin KooKoo jatkoi hyviä otteitaan, kun Teemu Engberg ohjasi Eero Teräväisen viivavedon maalin edestä Sportin verkkoon. Engbergin kauden toisen maalin toisena syöttäjänä Toni Suuronen, joka pelasi kiekon kulmasta Teräväiselle viivaan.

Ensimmäinen erä oli KooKoon hallintaa ja tauolle siirryttiin oranssimustien 2–0-johdossa.

KooKoo jatkoi kotiyleisönsä edessä siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi: Erää oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun maaliverkko heilui. Illan toisellaan Molin vei oranssimustat jo kolmen maalin karkumatkalle. Sport-vahti Rasmus Reijola torjui KooKoon Anderssonin vedon, josta Miska Siikonen pääsi myös vetämään – Lopulta Reijonen torjui tämänkin ja Molin pääsi torjunnasta tuikkaamaan kiekon vieraiden maaliin viimeistellen lukemiksi 3–0.

Eikä Molinin tehokkuus tähän jäänyt, sillä kuusi ja puoli minuuttia myöhemmin ylivoimalla siirretyn rangaistuksen aikana Molin viimeisteli illan kypärätemppunsa riehakkaiden tuuletusten säestämänä keskeltä. Molinin kypärätempun syöttäjät Ottosson ja Siikonen.

KooKoon kauneusvirhe sattui toisessa erässä, kun KooKoo-vahti Nick Malik menetti kiekon oman maalin takana ja Sportin Lari Heikkinen ja kavensi tyhjäksi jääneeseen maaliin lukemiksi 4–1.

5–1 -lukemat viimeisteli Charle-Edouard D’Astous, jonka rannelaukaus upposi Reijolan selän taakse keskeltä. Maali oli D’Astousin kauden kolmas ja sen syöttäjät Kasperi Ojantakanen ja Miska Kukkonen.

Kolmanteen erään siirryttiin samoissa lukemissa, eikä ottelussa enempää osumia paikoista huolimatta nähty. Näin ollen KooKoo päätti kolmen ottelun mittaisen kotitappioputkensa ja napsi tililleen täyden kolmen pisteen potin.

KooKoon seuraava kotiottelu pelataan viikon päästä lauantaina 3. joulukuuta, kun Lumon Areenalla vierailee naapurikaupungista Lahdesta Pelicans. Ottelu alkaa 17.00 ja liput Ticketmaster.fi/kookoo alkaen 13€!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 Emil Molin
(Axel Ottosson, Linus Andersson)

2–0 Teemu Engberg
(Toni Suuronen, Eero Teräväinen)

2. erä

3–0 Emil Molin
(Miska Siikonen, Linus Andersson)

4–0 Emil Molin
(Axel Ottosson, Miska Siikonen)

4–1 Lari Heikkinen

5–1 Charle-Edouard D’Astous
(Kasperi Ojantakanen, Miska Kukkonen)

​​​​​​​3. erä

Ei maaleja.

TORJUNNAT:

Kookoo Nick Malik 2 + 10 + 12 = 24

Sport Rasmus Reijola 11 + 12 + 3 = 26


KOVIN LAUKAUS:

Charle-Edouard D’Astous
KooKoo
135,8 km/h
​​​​​​

Shaun Heshka
Sport
​​​​​​​137,2 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Linus Andersson
KooKoo
36,4 km/h
​​​​​​​

Teemu Väyrynen
Sport
36,9 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Emil Molin
KooKoo
4302 m

Shaun Heshka
Sport
5190 m