Vieraita Lahdesta: ”Mikään ei tule ilmaiseksi”

9.1.2020

09.01.2020 21:00

Vieraita Lahdesta: ”Mikään ei tule ilmaiseksi”

Kolmen ottelun viikon ainoassa kotiottelussa vieraat saapuvat Lahdesta.

Kahdeksan ottelun pisteputki. Runkosarjan kuudes sija. Kuntopuntarin kärkikahinat. Yli- ja alivoimanelonen. Rangaistusminuuttien ykkössija. Näistä ennakko-odotuksista lähdetään kolmen ottelun viikon ainoaan kotiotteluun, kun perjantaina Lumon Areenalle saapuu vieraaksi Lahden Pelicans.

Pelicans on Liigan runkosarjassa ehkä hieman yllättäenkin, vasta sijalla 12 ja pelaa kaksijakoista kautta. Pelicans on voittanut edellisestä kuudesta ottelustaan neljä ja edellisen kerran keskiviikkona lahtelaisryhmä kaatoi kotonaan hallitsevan suomenmestarin HPK:n kotonaan 2–1 jatkoajalla.

– Pelicansilla oli vaikea alkukausi, mutta nyt he ovat hyvässä liidossa. Ovat voittaneet viidestäkin pelistä kolme, KooKoo-hyökkääjä Kim Strömberg terävöittää.

– He haluavat varmasti mennä playoffseihin ja varmistaa paikkansa jatkossa. Perjantaina mikään ei tule ilmaiseksi. Meidän pitää jatkaa samalla tavalla, kun tähän asti on pelattu meidän omaa tekemistä ja jatkaa sitä hyvää tekemistä.

KooKoon pistepörssin kakkonen ja koko Liigan 20. Strömberg vetää hyvää kautta. Tehoja on syntynyt 37 otteluun 15+14=29, mikä on vain pisteen vähemmän kuin joukkueensa pistepörssiä johtavalla Juha-Pekka Haatajalla.

– Olen saanut paljon vastuuta ja olen päässyt hyvin peliin sisään juuri tuohon rooliin. Toki hyvät ketjukaverit ovat auttaneet paljon ja se, että olen saanut pelata myös ylivoimaa.

– On tehty myös pitkäjänteisesti töitä ja nyt kulkee hyvin, pelaamisesta selvästi nauttiva Strömberg sanoo.

Mutta onko hänellä joku salaisuus siihen, että luistin liikkuu hyvin ja tehoja syntyy?

– Onnistumiset ja pelin flow-tila ovat löytyneet harjoittelun kautta, ei siinä mitään taikatemppuja ole.

Myös oranssimustat pelaavat joukkueena vahvaa kautta. Joulukuu oli KooKoon Liiga-historian paras ja vaikka joukkueessa on monia eri kansallisuuksia, yhteispeli toimii ja joukkueella on hyvä olla keskenään.

– Vahva joukkuepelaaminen on ollut tällä kaudella meidän vahvuus.

– Sen lisäksi tietty maalivahdit ovat pelanneet hyvin ja maalintekokin on parantunut alkukaudesta.

Myös KooKoon kannattajat ovat ottaneet ilon irti kouvolalaisjoukkueen onnistumisista ja se on huomattu myös joukkueen sisällä. Samaa kieltä kertoo myös noususuhdanteinen yleisömäärä.

– Terveisiä kannattajille, nähdään matsissa! Katsomossa on ollut todella hyvä fiilis tällä kaudella! Jatketaan samalla meiningillä niin katsomossa kuin kaukalossakin, niin hyvä tulee, torstaina Kuudennen Kenttäpelaajan kannatuslauluja opetellut Strömberg kiittelee.

Ottelu Lumon Areenalla alkaa klo 18.30, ovet avataan klo 17.30. Happy hour tunti ennen ottelun alkua! Perjantaina otteluisäntä OP Kymenlaakso tarjoaa myös avauskiekon pudotuselämyksen KooKoo-kannattajalle!