Varmuudella viiden sakkiin!

10.3.2020

10.03.2020 22:51

Varmuudella viiden sakkiin!

KooKoo voitti tiistaina Lumon Areenalla HIFK:n ja varmisti paikan viiden parhaan joukossa.

KooKoo juhli tiistaina Lumon Areenalla yli 4500 katsojan edessä makeaa kolmen pisteen kotivoittoa Helsingin IFK:sta. Kotijoukkue nousi sillasta ja 0–2-tappiolta 5–2 (0–2, 2–0, 3–0)–voittoon.

Varsinaisen peliajan voitto IFK:sta oli KooKoolle ensimmäinen 30 vuoteen! IFK oli saanut vähintään pisteen joukkueiden 21 edellisestä kohtaamisesta.

– 30 vuoteen KooKoo ei ole voittanut HIFK:ta varsinaisella peliajalla, mutta nyt saimme vihdoin senkin voiton. Edellisessä kohtaamisessa HIFK oli meitä selvästi parempi, mutta nyt otimme henkisesti ison voiton, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas myhäili.

Kotijoukkue nukkui avauserässä, jossa IFK teki kaksi maalia ja vei peliä vieläkin selvemmin. KooKoo-veskari Henrik Haukelandille kirjattiin erästä 13 torjuntaa, kun IFK:n Atte Engren selvisi neljällä torjunnalla.

– HIFK vei ensimmäistä erää. Emme olleet siinä fiksuja emmekä puolustaneet. Katselimme vierestä emmekä olleet valmiita puolustuskamppailuun, jota tuo peli vaati.

KooKoo osoitti kuitenkin jälleen kerran sitkeyttään ja puristi pelin ensin toisessa erässä tasoihin ja marssi lopulta kolmannessa selvästi ohi.

Juha-Pekka Haataja kavensi ensin kahden miehen ylivoimalla, ja vain minuuttia ja neljää sekuntia myöhemmin Matthew Caito tasoitti pelin. Päätöserässä Caito osui uudelleen tasavajaalla, Kyle Platzer iski siirretyn rangaistuksen aikana ja vain 66 sekuntia Platzerin osumasta Markus Jokinen niinikään siirretyn rangaistuksen aikana.

Caiton lisäksi Juha-Pekka Haataja (1+1) ja kultakypärä Kim Strömberg (0+2) viettivät kahden pisteen iltaa.

– Toiseen erään teimme erittäin hyvät ylivoimamaalit ja siitä eteenpäin peli oli hyvää. Pysyimme järkevästi kiekossa ja pystyimme jo vastaamaan kamppailupelaamiseenkin.

– Kolmannessa erässä olimme tehokkaita ja alivoimamme toimi. Jätkät taistelivat hienosti, mistä olen erittäin tyytyväinen.

KooKoo varmisti voitolla sijoittumisen viiden parhaan joukossa, sillä kuudentena nyt oleva HIFK ei voi enää nousta kymenlaaksolaisten ohi.

Ottelu oli tuomarilegenda Jari Levosen viimeinen vihellys Kouvolassa, sillä ikonin ura päättyy torstaina

Nopein luistelija:

Joonas Oden (KooKoo) 35,83 km/h
Antti Tyrväinen (HIFK) 34,67 km/h

Kovin laukaus:

Kimi Koivisto (KooKoo) 150,3 km/h
Sebastian Dyk (HIFK) 135,5 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 14.3. klo 17.00 KooKoo–KalPa
Neljännesfinaalit alkavat viikolla 13.

Seuraava kotiottelu: