Vakuuttava voitto Raumalta – Nuorukaiset takuumiehinä

Vakuuttava voitto Raumalta – Nuorukaiset takuumiehinä

10.3.2019

10.03.2019 12:40

Vakuuttava voitto Raumalta – Nuorukaiset takuumiehinä

KooKoo haki Oskari Salmisen ja Joonas Odenin huippupelien myötä vakuuttavan voiton Raumalta. ​​​​​​​

KooKoon Liigaviikonloppu jatkui Raumalla, kun joukkue matkasi Lukon vieraaksi. KooKoon voiton takuumiehinä olivat 19-vuotiaat nuorukaiset Oskari Salminen ja Joonas Oden, kun kolme pistettä matkasivat Kouvolaan lukemin 1–4 (0–0, 0–3, 1–1).

Oden iski toisessa erässä kaksi häkkiä ja Salminen torjui puolestaan käsittämättömät 42 laukausta päästäen siis vain yhden maalin.

– Oden ei ole tullut Liiga-peleihin vain selviytymään. Hän pelaa omilla vahvuuksillaan rohkeasti, ja ei pojan päätä paljoa huimaa, kehui päävalmentaja Mikko Heiskanen.

– Palkinto tulee työn kautta. Joonas tekee jäällä paljon töitä antaen niin taka- kuin sivupainettakin vastustajiin.

Lukko oli ottelun avauserässä selkeästi vahvempi ja sai luotua varsinkin ensimmäisillä minuuteilla pitkiä hyökkäyksiä KooKoon päätyyn. KooKoo kuitenkin kesti nämä pyöritykset hyvin, eikä Lukko saanut vaarallisia maalipaikkoja.

Ottelun avauserä oli lopulta maaliton ja erän loppua kohden ottelun kuva myös tasoittui. Mustaoranssit pääsivät erän aikana kahdesti ylivoimalle, mutta maaliverkko ei heilunut.

Lopulta ottelun avausmaalia saatiin odottaa toisen erän yhdeksännelle minuutille, kun Joonas Oden ja Miikka Pitkänen taiteilivat nopeasta vastahyökkäyksestä upean maalin. Illan avausmaalin iskeneelle Odenille häkki oli kauden kolmas.

Oden jatkoi maalitehtailua vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun 19-vuotias hyökkääjä laukoi suoraan Pitkäsen syötöstä KooKoon kahden maalin karkumatkalle.

KooKoo iski erässä kovalla prosentilla ja kolmannen kerran Lukon maalissa helähti erän viimeisellä minuutilla, kun Mikko Virtanen sai kunnian viimeistellä varmasti Liiga-illan kauneimman osuman. Kuviossa mukana olivat Toni Kähkönen ja Kalle Valtola.

Kolmas erä meni mustaoransseilta pitkälti jäähypenkillä, sillä KooKoolle jaettiin peräti 16 minuuttia rangaistuksia.

KooKoo kuitenkin kesti upeasti alivoimat ja varsinkin maalivahti Oskari Salminen oli todella hyvässä vireessä ja napsi Lukko-vetoja hanskaansa kuin marjoja.

Viimeisen naulan Lukon arkkuun löi Toni Suuronen, joka heitti alivoimalla omasta päästä kiekon tyhjään Lukko-verkkoon pari minuuttia ennen päätössummeria.

Oskari Salmisen nollapeli kuihtui ikävästi kasaan vain hetkeä myöhemmin, kun Jakub Krejcik iski Lukon illan ensimmäisen maalin ohi Salmisen. KooKoo yritti vielä haastaa tilanteen, mutta pitkän videotarkistelun jälkeen maali hyväksyttiin.