Vaikea ilta Helsingissä – "HIFK oli tänään nälkäisempi"

20.09.2023

KooKoo avasi kauden toisen otteluviikon Helsingin IFK:n vieraana Nordiksen jäähallissa. Hyökkääjien poissaoloista kärsinyt vierasjoukkue jäi lopulta nollille, punapaitojen rutinoitunut miehistö sorvasi tulostaululle lukemiksi 3–0 (2–0, 0–0, 1–0).

– Tottakai meillä on ollut rikkonainen alkukausi, mutta sen läpi on nyt taisteltava. Emme mene loukkaantumisten taakse, vaan päinvastoin nämä ovat paikkoja joissa pitäisi pystyä antamaan näyttöjä. Meillä on myös paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään liigassa, ja se pitää kyetä näyttämään tällaisissa paikoissa, kertoi KooKoo-luotsi Olli Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

KooKoon iltapuhde Helsingin jäähallissa alkoi vaikeasti. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen jouduttiin kauden ensimmäistä kotiotteluaan pelanneita punapaitoja vastaan kahdesti peräkkäin alivoimalle. Maalille palannut Oskari Setänen hyydytti kuitenkin vaarallisesti pakkopeliä pyörittäneen HIFK:n ylivoimaviisikon, ja otti muutaman upean torjunnan. Koska maailmassa voimalle tarvitaan aina vastavoima, päätyi kotijoukkue jäähyilemään peräti kahdesti vierasjoukkueen päästyä vajaamiehityksestä eroon. Valkoiset paidat ensi kertaa tällä kaudella päälleen pukenut KooKoo pyöritti 5–3-ylivoimaa lähes täydet kaksi minuuttia, mutta kotijoukkue kesti ilman takaiskuja maalivahtinsa Roope Taposen johdolla.

Ylivoimaryöpyn jälkeen molemmat joukkueet polkivat hieman jarrupoljinta, ja erässä syntyikin hienoinen suvantovaihe. Tämän rauhallisen hetken katkaisi kotijoukkueen Petteri Linbohm, joka tälläsi kieltämättä komeasti kiekon yläkulmaan suoraan syötöstä. Vain reilua minuuttia myöhemmin HIFK rankaisi uudestaan, kun Joonas Rask onnistui ohjaamaan kiekon hyvin pelanneen Setäsen längistä sisään. Erätauolle siirryttiin HIFK:n 2–0 johtoasemassa, joka oli sikälikin pettymys, että avauserä oli pelillisesti kohtalaisen tasainen.

– Pääsimme otteluun mukaan oikeastaan niin kuin halusimmekin, ja toimme niitä asioita kentälle mitä oli ennen peliä sovittu. Kaksinkamppailutappiot murensivat kuitenkin meidän jännettämme, joka ei tällä hetkellä ole niin korkea kuin se voisi olla. Varsinkin maalinedustan kamppailuissa HIFK oli tänään nälkäisempi ja sieltä ne IFK:n kaksi maalia syntyivätkin, Salo sanaili ottelun avauserästä.

Toisessa erässä kotijoukkue ei jarrutellut, vaan alkoi kiristää kuristusotettaan KooKoon ympärillä. Toisen erän avauspuolisko mentiin lähes täysin punapaitojen komennossa ja HIFK vyörytti hyökkäyksen toisensa perään kohti vierasmaalia. Selkeä valopilkku oli kuitenkin Setänen, joka piti rauhallisella torjuntatyöskentelyllään KooKoon iskuetäisyydellä. KooKoolle tarjottiin toisen erän puolivälissä mahdollisuutta päästä peliin mukaan ylivoiman muodossa. Ylivoima ei ottanut alkuun muodostuakseen, mutta kuin varkain Jesse Nurmi pääsi laukomaan huippupaikalta suoraan syötöstä. HIFK-vahti Taponen kuitenkin nappasi haamutorjunnan, joka jätti Setäsenkin avauserän venytykset hopealle.

– Toisessa erässä meillä oli ne muutamat paikat ja ne olisi kyllä pitänyt pystyä käyttämään, harmitteli Salo.

Pelin kuvan mukaisesti myös KooKoo nappasi jäähyn kun joukkueet olivat palanneet täysilukuisiksi. KooKoo suoritti kuitenkin elintärkeän sekä äärimmäisen ammattitaitoisen alivoiman, joten takaiskuilta vältyttiin. Erän kuva oli kuitenkin selvä, HIFK piti kiekkoa ja sai pitkiä hyökkäyksiä runsain mitoin. Vaikka kotijoukkue pyrkikin ahnaasti lisäosumiin, toiselle erätauolle marssittiin samoissa lukemissa kuin ensimmäiselle.

– Kamppailupelin puutteet johtivat pitkiin pyörityksiin puolustusalueellamme toisessa erässä. HIFK pääsi vyöryttämään ja kierrättämään kiekkoa vauhdissa oleville pelaajille, ja meillä oli haasteita löytää ne pelaajat keitä olisi pitänyt puolustaa. Se oli toki HIFK:n hyvyyttä, mutta kyllä meidän olisi pitänyt suorittaa iskuja kiekolliseen pelaajaan, joilla olisimme saaneet puolustettua näitä vastustajan pyörityksiä, kertasi Salo.

Päätöserään KooKoo saapui aluksi täynnä tarmoa. Varsinkin hyökkäyspeli vaikutti pirteämmältä, ja ensimmäisen viisiminuuttisen aikana vierasjoukkue pääsi laukomaan useasti kohti maalia. Valitettavasti piristyneestä yleisilmeestä huolimatta seuraavankin maalin iski kotijoukkue. KooKoo-puolustaja Ari Gröndahl menetti taklaustilanteessa kypäränsä, ja HIFK hyödynsi hetkellisen ylivoimansa hyökkäysalueella. Kiekon maaliin puttasi takatolpalta Miro Väänänen. Kotijoukkueen kolmas maali oli jo henkisellä tasolla kuolinisku KooKoolle, mutta vierasjoukkue jaksoi silti taistella urheasti ja luoda satunnaisia maalipaikkoja. Kouvolalaisten alivoima oli yksi erän ja ottelun valopilkkuja, sillä päätöserässäkin tapettiin kolme kotijoukkueen ylivoimaa, mukaan lukien pätkä kahden miehen ylivoimaa. KooKoo ei yrityksestä huolimatta onnistunut luomaan senkään vertaa painetta HIFK-maalille, että esimerkiksi maalivahdin vaihtamista kuudenteen kenttäpelaajaan olisi voitu harkita. Rutinoitunut kotijoukkue puolusti ottelun lopun tiiviisti, ja Taposelle kirjattiin ottelusta lopulta selkeä nollapeli. Loppusummerin soidessa ei paremmuudesta ollut Helsingin keskiviikkoillassa lopulta epäselvyyttä.

 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 22.9.2023 klo 18.30 KooKoo – Sport // Osta liput

Ke 27.9.2023 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 29.9.2023 klo 17.00 KooKoo – Lukko // Osta liput