RAPORTTI:

Vaiherikas vieraspeli päättyi iloisiin tunnelmiin – "Töitä kyllä riitti"

24.01.2024

KooKoo jatkoi voittojen tiellä vierasreissulla Jyväskylässä. Värikkään ottelun lukemat olivat lopulta 4–5JA (0–1, 2–1, 2–2, 0–1).

KooKoo lähti Jypin vieraaksi flunssa-aallon kourissa. Vajaamiehisyys ei kuitenkaan ollut oranssimustille tekosyy jättää työhanskoja naulakkoon, vaan KooKoo pelasi koko ottelun mallikkaasti. Vakiokokoonpanon poissaolojen johdosta hyökkäyskalustoa oli täydennetty lainapelaajilla. Onnistuneen lopputuloksen takaa löytyi laajalta rintamalta vastuuta ottaneita pelaajia. Kiintotähdistä Ben Tardif urakoi hyökkääjälle hurjat lähes 29 minuuttia, ja likipitäen samoihin lukemiin ylsi myös Axel Ottosson. Charle-Edouard D’Astous pelasi rutiininomaisesti 30 minuuttia sekä nakutti siinä ohessa kolme tehopistettä. Päätöserän vastuunkantajiin kuuluivat kaksi pistettä mieheen napanneet Eero Teräväinen ja Matic Török.

 Isot pisteet saimme kaivettua tänään mukaan hieman vajaalla nipulla. Töitä kyllä riitti. Kuusi puolustajaa meitä oli tänään kokoonpanossa, ja Jyp painosti kovasti, mutta mielestäni pääsimme hienosti paineen alta pois koko illan, kommentoi ottelun jälkeisessä haastattelussa Eero Teräväinen. 

Avauserän hallinta

Avauserä alkoi mielenkiintoisesti, kun molemmat joukkueet nappasivat jäähyt heti pelin alkuun. Ensimmäisen kaksiminuuttisen otti kotijoukkue Jyp, mutta vieraiden ylivoima oli alkuun melkoista takeltelua. Vaarallisia laukauksia ei oikein saatu aikaiseksi, ja lopulta pakkopeli päättyi lainapelaajaksi joukkueen vahvuuteen liittyneen Kasper Lundellin kiinnipitämisestä nappaamaan jäähyyn.

Kotijoukkue Jypin ylivoima näytti melkoisen vaaralliselta, ja hurrikaanipaidat ampuivatkin useasti maalia kohti. Vaarallisimman laukauksen ampui hyökkääjä Reid Gardiner suoraan syötöstä, mutta KooKoon maalivahti Nick Malik ennätti todella näyttävällä patjavenytyksellä kiekon eteen. Muutamasta laatupaikasta huolimatta oranssimustien alivoima kesti koko kaksiminuuttisen.

Maalin makuun ottelussa päästiin hieman ennen erän puolta väliä, ja mikä maali Hippoksen uumenissa nähtiinkään: Kanadanranskalainen parivaljakko Charle-Edouard D’Astous – Ben Tardif näyttivät jälleen kykyjään, ja hassuttelivat kahdestaan Jypin puolustuksen sekaisin. Lopuksi kultakypärä Tardif pelasi kiekon maalin eteen, josta sen lakaisi tyhjään nuottaan Axel Ottosson.

Varsinkin maalin jälkeen KooKoo piti ottelua todella tukevasti otteessaan. Vieraat hyökkäsivät pitkästi silloin kun paikka oli, ja toisaalta vetäytyivät tarvittaessa kaikessa rauhassa omiin kiekon kanssa. Jyp ei päässyt liikoja kiekon kanssa pelaamaan, vaan ajoittain näytti siltä että kaukalossa oli vain yksi joukkue. Erän lopussa kotijoukkueen turhautuminen purkautui vielä estämisjäähyyn, joten toiseen erään KooKoo pääsi ylivoimalla.

Jyp mukaan peliin

Kakkoserän alku oli KooKoolta tyylipuhdasta ylivoimahallintaa. Kiekko pysyi hurrikaanipäädyssä käytännössä täydet kaksi minuuttia, ja peliväline vaihtoi todella sulavasti omistajaa. Oranssimustien ylivoima näytti kuitenkin hallinnasta huolimatta jäävän torsoksi, kunnes juuri rangaistuksen päätyttyä helähti. Tardif levitti D’Astousille, joka tälläsi kiekon kohti Jyp-maalia. Kiekko lipui sisään vain sekunteja sen jälkeen kun kotijoukkueen rangaistus oli päättynyt.

Toisen erän alku oli hurrikaaneille yhtä kankeaa kuin avauseräkin, mutta muutamien vaarallisten yritysten kautta kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Erän avauspuoliskolla hyökkääjä Robert Rooba pääsi karkaamaan kiekonriistosta yksin läpi, mutta Miska Kukkonen pelasti tilanteen oikea-aikaisella mailan tökkäyksellä. Myös C.J. Smith pääsi vapaasti laukaisupaikkaan, mutta hänen ampuma laukauksensa kilahti ylärimaan.

Turhautunut Jyp sai vihdoin kuparisensa ottelussa rikki, kun hurrikaanihyökkääjä Jere Lassila sai kiekon Jesse Pulkkiselta maalin edustalle. Lassila onnistui viimeistelemään kiekon maaliin Malikin patjojen välistä, tuoden Jypin mukaan otteluun.

Erän loppupuolella Malik otti peliin jo toisen ”televisiotorjunnan”, kun hän kaappasi Aaro Vidgrenin poikittaissyötöstä ampuman kiekon upeasti räpyläänsä. Pian tämän jälkeen Jyp pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun. Malik yritti purkaa kiekon maalin takaa itse pois, mutta Jyp-hyökkääjä Smith nappasi sen ilmasta takaisin jäänpintaan. Reid Gardiner oli tilanteessa hereillä, ja ampui pelivälineen verkkoon yli syöksyvän Malikin. Gardinerin tasoitusmaali syntyi harmittavasti alle puoli minuuttia ennen eräsummerin soimista.

Lopulta erän päättyessä tunnekuohut ottivat pelaajista vallan, ja kaukalon kulmassa nähtiin minuutin kestävät pystypainit sekä runsaasti suunsoittoa. Päätöserään päästiin siis lähtemään kutkuttavista asetelmista.

Päätöserä täynnä viihdettä

Mielenkiintoiseen päätöserään siirtyessä aloitteen nappasi KooKoo, joka oli kotijoukkuetta aktiivisempi erän alussa. Vauhti kiihtyi erän edetessä, ja hieman ennen puolivälin krouvia KooKoo joutui rangaistujen aitioon. Jyp pääsi yrittämään johtomaalin tekemistä ylivoimalla, mutta vieraiden alivoima kesti yritykset hienosti. Hieman ennen rangaistuksen päättymistä Jyp hölmöili itselleen kahden minuutin rangaistuksen, antaen ratkaisun avaimet tällä kertaa KooKoolle. Oranssimustat eivät maalia ylivoimalla heläyttäneet, mutta pelin hallinta jäi selkeästi vierasleiriin.

Hieman erän puolivälin jälkeen upeaa ottelua pelannut Matic Török ohjasi Eero Teräväisen viivakudin verkkoon, huudattaen samalla KooKoon vieraskannattajia. Maali oli palkkio kovasta työstä, jota Török oli koko illan ajan puurtanut. Toisen syöttöpisteen osumaan nappasi Ari Gröndahl.

KooKoo ei lopulta viihtynyt johtoasemassa kuin muutaman minuutin, kun yksi Jypin valopilkuista, kultakypärä Jerry Turkulainen ampui napakalla rannelaukauksella kiekon tolpan kautta verkon perukoille. Syöttöpisteille pääsivät Lassila ja Teemu Eronen. Vain minuuttia myöhemmin KooKoon hieno ilta uhkasi saada sysimustan päätöksen, kun pomppukiekosta itselleen läpiajon pelannut Jere Lassila iski illan toisella maalillaan Jypin johtoon. Kiekon painuessa verkkoon pelikellossa oli enää rapiat neljä minuuttia aikaa jäljellä.

Oranssimustat näyttivät kuitenkin luonnettaan, ja totesivat ettei Jyväskylään lähdetty erikseen vajaamiehisenä vain häviämään ottelua loppuminuuteilla. Niinpä jo aiemmin miltei maalin makuun päässyt Eero Teräväinen taituroi itsensä kulmasta maalin edustalle, ja laukoi pelin tasoihin, kun ottelua oli jäljellä vain kaksi ja puoli minuuttia. Teräväisen maalin syötti vieraiden edellisen osuman viimeistellyt Matic Török.

– Kiekko tuli kulmaan ja katsoin että keskellä oli yllättävän paljon tilaa. Päätin kokeilla hypätä itse siihen keskelle ja sain vielä hienon maalin tehtyä, mikä oli hyvä, kommentoi Teräväinen itse tärkeää tasoitusosumaansa.

Jyväskylässä nähtiin siis melkoinen lopetus ottelulle, kun viimeisen kymmenminuuttisen aikana nähtiin yhteensä neljä maalia. Teräväisen osuman jälkeen joukkueet pelasivat viimeisen minuutin riskittömästi, ja lähtivät ratkomaan ottelua jatkoajalla.

Jatkoaikaa oltiin pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun pitkän vaihdon päätteeksi Axel Ottosson syötti Ben Tardifin vapaaksi aloitusympyrän kaarelle. Kultakypärä katsoi kaikessa rauhassa yläkulmasta tyhjän kenkälaatikon kokoisen aukon, ja riuhtaisi kiekon vastustamattomalla laukauksella sinne. Vaiherikkaan ottelun jälkeen kaksi pistettä lähtivät siis paluubussilla Kouvolaan, pitäen KooKoon aivan pudotuspelirajan tuntumassa kiinni.

– Jokaisella ottelulla on merkitystä. Niinhän se vähän on, että me aloittelemme ikään kuin playoffsien pelaamista jo nyt. Kaikki pisteet ovat meille tärkeitä, kommentoi vielä Teräväinen illan päätteeksi. 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 26.1.2024 klo 18:30 KooKoo – SaiPa // Osta liput

Ke 31.1.2024 klo 18:30 KooKoo – Ilves // Osta liput

La 3.2.2024 klo 17:00 KooKoo – Jukurit // Osta liput