RAPORTTI

Vahva kolmas erä ei riittänyt Jyväskylässä – "Noista paikoista pitäisi pystyä tekemään"

23.09.2023

KooKoon kauden ensimmäinen matka Jyväskylään päättyi JYPin 3–0-voittoon (2–0, 0–0, 1–0). Tehokas ylivoimapeli käänsi tiukan kamppailun jyväskyläläisten hyväksi ja Jere Lassila iski ottelun viimeisen osuman tyhjään KooKoo-nuottaan.

Ottelu alkoi sähköisesti molempien joukkueiden vaihdellessa laukauksia keskenään. Ensimmäisen erän alun parhaat paikat sai JYP, mutta KooKoo-maalilla vastuuvuoron saanut Nick Malík oli valmiina. Ottelun ensimmäinen erikoistilanne nähtiin ajassa 6.51, kun Axel Ottosson tuomittiin estämisestä rangaistujen aitioon.

Ylivoimaa ehti kulua neljä sekuntia, kun Jerry Turkulainen sai Sami Nikun syötön lapaansa Malíkista katsottuna vasemman B-pisteen vierellä. Hän ei epäröinyt ja siirsi isännät 1–0-johtoon. JYP sai minuutteja myöhemmin hyvän otteen päälle uudelleen ja tällä kertaa oli Olli Korhosen vuoro lähteä istumaan rangaistusta.

Kotijoukkue jatkoi tehokasta ylivoimaansa ja iski toistamiseen heti erikoistilanteen alussa. Tällä kertaa Reid Gardinerin nimi vilkkui valotaululla. JYP-merkkinen erä päättyi isäntien 2–0-johdossa.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hieman tunnustelevaa jääkiekkoa. Pelasimme passiivisesti ja päästimme JYPin tulemaan liian helposti keskialueen yli. Ensimmäinen erä oli meiltä heikko. JYPin ylivoima ratkoi tänään pelin täysin. Erikoistilanteissa JYP oli tänään hyvä ja meillä ylivoima jäi piippuun. JYPille onnittelut voitosta, kommentoi päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Kiekollisen pelaamisen rytmin kanssa meillä on edelleen hakemista. Osa pelaajistamme haluaa lähteä vähän liian rivakasti hyökkäämään ja välimatkamme kasvavat. Kiekollisilla pelaajillamme selkä hieman suoristuu välillä ja jäämme etsimään syöttöä, kun olisi oma paikka lähteä liikkeelle. Meidän pitää parantaa viisikkona hyökkäämistä ja pelien tekoa luistelusta. Se oli tänään asia, mikä jäi uupumaan. Onnittelut JYPille, kiteyttää Salo.

Toinen erä käynnistyi kotijoukkueen orastavalla hallinnalla. KooKoo kesti paineen, siirsi kiekonhallinnan JYPin päätyyn ja sai hankittua ensimmäisen ylivoimansa ottelussa. Tämä erikoistilanne jäi kuitenkin yhtä maalinedustakahinaa laskematta tehottomaksi.

Ajassa 27.05 nähtiin videotarkastus, kun tuomaristo lähti katsomaan Joonas Lehtivuoren taklausta uudelleen mahdollisen ulosajon takia. Tilanteessa taklattu JYP-kapteeni Robert Rooba poistui vaihtoon kättään pidellen, mutta palasi pian pelaamaan ylivoimaa. Lehtivuori selvisi kaksiminuuttisella ja KooKoon alivoima veti pidemmän korren vastustajistaan.

KooKoo hallitsi toisen erän viimeistä neljää minuuttia tuloksetta. Eetu Laurikainen joutui JYP-maalilla töihin useampaan otteseen, mutta sinisissä pelaava kotijoukkue kesti asetetun paineen ja pääsi vielä ylivoimalle 10 sekuntia ennen erän loppua. Korhonen lähti jälleen istumaan, rangaistuna tällä kertaa kiinnipitämisestä. Sekunnit kuluivat ja erätauolle siirryttiin JYPin 2–0-johdossa.

Kolmas erä alkoi KooKoon menestyksekkäällä alivoimapelillä. Kouvolalaiset saivat onnistumisesta uutta virtaa ja pidempi kiekonhallintajakso pättyi Matic Törökin lavasta maalialueella vierivään irtokiekkoon, jonka Laurikainen onnistui lyömään maalin taakse. KooKoo jatkoi vahvaa painettaan seitsemättä minuuttia ja pääsi Teemu Erosen estämisrikkeen saattelemana uudelleen ylivoimalle. Joukkueen tueksi matkustanut kannattajaryhmä ei kuitenkaan saanut aihetta juhlaan.

Luodut maalipaikat eivät tuottaneet tulosta ja KooKoo joutui vetämään Malíkin pois maaliltaan. Kun ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia, kohtalokas kiekonmenetys vapautti JYPin Jere Lassilan ja hän löi ottelun loppulukemiksi 3–0.

– Toiseen ja kolmanteen erään pystyimme nostamaan tasoamme ja intensiteettiämme paljon. Kolmannessa erässä pystyimme rakentamaan paikkoja, mutta tänään ei pomppinut. Noista paikoista pitäisi pystyä tekemään. Jos olisimme yhden saaneet, olisimme voineet luoda vielä lisää painetta vastustajalle. Se ensimmäinen jäi kuitenkin puuttumaan ja sitten päästimme viimeisen tyhjiin, jolloin peli oli aikalailla taputeltu, päivittelee Salo

KooKoolla on pelimäärän suhteen raskas viikko takana. Salon mukaan tappio ei kuitenkaan johtunut väsymytksestä tai siitä, että pelaajat eivät olisi antaneet kaikkeaan.

– Saimme erätauolla kovat pumppaukset kolmatta erää varten. Kyseessä oli viikon viimeinen ottelu, joten tiesimme että nyt voi laittaa kaiken peliin ja pelaajat myös laittoivat. Kuorma on ollut kova osalle pelaajista. Olemme pelanneet ohuella kokoonpanolla ja osalle on tullut isoja minuutteja. Pelaajat jättivät kaikkensa jäälle tänään, siitä ei voi tukistaa. Tällä kertaa emme vain saaneet edes sitä yhtä onnekasta pomppua, vaikka lähellä kävimme, toteaa Salo.

KooKoon seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 27.9. Lumon Areenalla, kun vastaan asettuu hallitseva mestari Tappara.

Seuraavat kotiottelut:

Ke 27.9.2023 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 29.9.2023 klo 17.00 KooKoo – Lukko // Osta liput

Pe 6.10.2023 klo 18.30 KooKoo – HPK // Osta liput