Uusi vuosi alkoi kotivoitolla!

Uusi vuosi alkoi kotivoitolla!

4.1.2020

04.01.2020 20:50

Uusi vuosi alkoi kotivoitolla!

KooKoo kaatoi vuoden ensimmäisessä ottelussaan sarjakakkosen Tapparan.

Uusi vuosi ja vuosikymmen starttasi oranssimustien osalta makeasti, kun KooKoo kaatoi lauantaina Lumon Areenalla Tapparan. Kotivoitto irtosi jatkoajalla Kyle Platzerin osumalla maalein 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0).

– Tämä oli hyvä ja laadukas Liiga-ottelu. Joukkue pelasi mielestäni erittäin hyvin, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas summasi.

– Kaksi pistettä sarjakakkosta ja kärkiporukkaa vastaan. Siihen olen tietysti tyytyväinen.

Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen oli edellisten mittelöiden tapaan erittäin tasainen alusta loppuun. Tappara vei pelin ensimmäisiä minuutteja, mutta siitä eteenpäin miekkoja kalisteltiin tasaisesti.

Molemmilla joukkueilla oli saumansa voittaa peli varsinaisellakin peliajalla. KooKoo-veskari Henrik Haukelandille kirjattiin ottelussa 21 torjuntaa ja Tapparan Michael Garteigille 36 koppia.

– Ensimmäinen vaihtokierros ei ollut meiltä paras, mutta senkin saimme puolustettua hyvinn. Tänään kaiken kaikkiaan viidellä viittä vastaan -peli toimi hyvin ja loimme todella paljon paikkoja. Olisimme voineet ottaa kolme pistettäkin.

– Tosin oli Tapparallakin paikkansa, joista he olisivat voineet tehdä, mutta mielestäni 5–5-pelin maalipaikat menivät meille. Tehokkuutta olisi tarvittu lisää.

Tappara meni toisessa erässä Kristian Kuuselan ylivoimamaalilla johtoon, mutta KooKoo tasoitti kolmannessa Jere Fribergin kauden ensimmäisellä osumalla. Alexander Bonsaksen ja Kimi Koivisto saivat maaliin syöttöpisteen.

KooKoo pääsi Fribergin osuman jälkeen kokeilemaan vielä kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt.

– Ylivoimamme ei ollut tänään hyvää. Toisaalta Tapparan alivoima oli laadukasta ja Garteig maalilla erittäin hyvä. Ylivoimaa meidän pitää terävöittää.

Jatkoajalla Lumon Areenan yli 4700-päisen kotiyleisö räjäytti kanadalaissentteri Kyle Paltzer, joka osui Libor Sulakin ja Trevor Mingoian syötöistä.

Nopein luistelija:

Libor Sulak (KooKoo) 38,04 km/h
Anton Levtchi (Tappara) 35,09 km/h

Kovin laukaus:

Matthew Caito (KooKoo) 146,9 km/h
Valtteri Kemiläinen (Tappara) 138,6 km/h

Seuraavat kotiottelut:

Pe 10.1. klo 18.30 KooKoo–Pelicans
To 23.1. klo 18.30 KooKoo–Ässät
La 25.1. klo 17.00 KooKoo–HPK

Seuraavat kotiottelut:Tervetuloa Lumon Areenalle!