Uusi alku Oulusta – ”Henkisestä puolesta se lähtee!”

9.1.2019

09.01.2019 09:04

Uusi alku Oulusta – ”Henkisestä puolesta se lähtee!”

KooKoon uusi ajanjakso Mikko Heiskasen komennossa starttaa keskiviikkoiltana Oulusta. ​​​​​​​

KooKoo pelaa ensimmäisen ottelunsa päävalmentaja Mikko Heiskasen alaisuudessa keskiviikkona vieraskaukalossa. Mustaoranssi joukkue matkasi tiistaina Ouluun, missä se kohtaa sarjakärki Kärpät.

Oulu ei ole ollut KooKoolle se helpoin vieraspelipaikka, sillä viimeisin voitto Perämeren rannikkokaupungista on marraskuulta 1988.

– Me otamme tämä uutena alkuna ja lähdemme rakentamaan tästä uutta juttua, KooKoon varakapteeni Juha-Pekka Haataja kommentoi.

KooKoolla on menossa synkkä jakso, sillä joukkue on kerännyt viimeisestä 14 ottelusta vain kahdeksan pistettä. Viimeisimmän tappion joukkue koki lauantaina kotiyleisön edessä, kun Rauman Lukko haki pisteet lukemin 1–6.

Nyt joukkue lähtee kääntämään kelkkaa ja aloittamaan rynnistyksen takaisin kohti pudotuspelipaikkaa.

– Meidän täytyy saada tuo oma puolustuspää kasaan. Siinä täytyy vain lähteä simppeleistä asioista liikkeelle. Vähänhän tässä on aikaa isommille muutoksille, mutta henkisellä puolella pystyy tekemään paljon ja sieltä muutos paljolti myös lähtee.

Oulu on tietysti tuttu paikka juuri 800. Liigan runkosarjaottelua täyteen saaneelle Haatajalle, sillä pisteahneen hyökkääjän matka alkoi aikoinaan kasvattajaseura Kärppien riveissä kaudella 2001-2002.

802 Liigan runkosarjaottelua ja 106 Liigan pudotuspeliottelua pelannut hyökkääjä on tehtaillut näissä otteluissa peräti 260+314=574 tehopistettä. Kärppien paidassa Haataja on pelannut yhteensä 427 runkosarja- ja pudotuspeliottelua.

– Sieltä löytyy tietysti todella paljon tuttuja, mutta ei siinä enää sen kummempaa ole. Siitä alkaa olla jo niin kauan, kun siellä on viimeksi pelannut Kärppien paidassa.

– Eiköhän siellä aika paljon tuttuja ole myös katsomossa. Nyt on tietysti arkipeli, mikä voi vähän verottaa, mutta eiköhän sieltä silti tuttuja löydy!