Upealla päätöserän nousulla kotivoitto!

3.12.2019

03.12.2019 22:01

Upealla päätöserän nousulla kotivoitto!

KooKoo murjoi päätöserässä itsensä ensin JYPin rinnalle ja lopulta vielä ohi.

Kahden erän perusteella vierasjoukkue JYP olisi ansainnut sarjapisteet mukaansa Lumon Areenalta. KooKoo näytti kuitenkin päätöserässä upeasti hauistaan ja nousi kahden maalin takamatkalta voittoon.

Loppulukemat kirjattiin Lumon Areenalla muotoon 4–2 (0–1, 0–1, 4–0).

– Ei voi kuin kiittää tuota joukkuetta. Se taisteli erittäin paljon ja on hienoa, että tuollaista sitkeyttä löytyy. Tämä oli meille erittäin iso voitto, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kehui.

JYP hallitsi tapahtumia ensimmäisessä ja toisessa erässä. Niiden aikana KooKoo-veskari Henrik Haukelandille kirjattiin yhteensä 27 torjuntaa. Päätöserästä norjalainen selvisi kuudella kopilla.

Kotijoukkue lähti päätöserään kuromaan kiinni JYPin kahden maalin johtoa. Miska Siikonen osui JYPille avauserässä ja Julius Nättinen toisessa.

Tshekkipakki Libor Sulak aloitti isäntien nousun hieman ennen päätöserän puoliväliä Kyle Platzerin ja Roope Laavaisen syötöistä. KooKoo sai tästä hurmoksen päälle ja pakotti JYPin ottamaan aikalisänsä. Sekään ei auttanut, vaan Oskari Manninen tasoitti pelin upean peippailun päätteeksi 53 minuutin kohdalla. Puolustajan kauden toiseen osumaan kirjattiin syötöt pakkipari Matt Caitolle ja hyökkääjä Vilmos Gallólle.

– Ensimmäinen erä meni JYPille ja toisessa olimme aivan todella huonoja. Olimme siis oikeasti huonoja. Vaikka JYP pelasi erittäin hyvin, niin en ole nähnyt meiltä tuollaista hetkeen. Haukeland piti meitä siinä pystyssä.

Kotiyleisön vimmattu kannustus palkittiin kolmea minuuttia ennen päätössummeria kultakypärä Juha-Pekka Haatajan toimesta. Konkari oli maalin edessä hereillä ja survoi voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman Anrei Hakulisen ja Kim Strömbergin esityöstä.

Strömberg pääsi itse viimeistelemään 4–2-loppulukemat tyhjään maaliin. Vilmos Galló ja Libor Sulak saivat syöttöpisteet mieheen ja viettivät näin ollen Strömbergin ohella kahden pisteen iltaa.

– Toisen erän jälkeen tapahtui muodonmuutos. Kahdessa ensimmäisessä erässä hävisimme kaikki aloitukset, mutta kolmannessa erässä aloimme voittaa aloituksia, aloimme voittaa kamppailutilanteita ja aloimme saada kiekkoa maalille.

– Koko joukkue heräsi kolmannessa erässä henkiin. Ensimmäisen kotiottelun pelannut Sulak näytti kolmannessa erässä, millainen pelaaja hän voi parhaimmillaan olla.

KooKoon viikko jatkuu kahdella vierasottelulla. Torstaina KooKoo pelaa Oulussa Kärppien kotiluolassa ja lauantaina Raumalla Lukon vieraana.

Nopein luistelija:

Libor Sulak (KooKoo) 35,33 km/h
Julius Nättinen (JYP) 35,80 km/h

Kovin laukaus:

Matt Caito (KooKoo) 124,2 km/h
Juuso Vainio (JYP) 137,1 km/h

Seuraavat kotiottelut:

Pe 13.12.2019 klo 18.30 KooKoo–Pelicans
Pe 20.12.2019 klo 18.30 KooKoo–SaiPa
La 28.12.2019 klo 17.00 KooKoo–Ilves

Seuraava kotiottelu: