Upealla derbyvoitolla joulutauolle

Upealla derbyvoitolla joulutauolle

20.12.2019

20.12.2019 22:00

Upealla derbyvoitolla joulutauolle

KooKoo herkutteli Lumon Areenan yleisöä kuudella täysosumalla ja kolmen pisteen voitolla.

Kauden neljäs Kaakon Derby oli KooKoon etukäteinen joululahja oranssimustille kannattajille. KooKoo tarjoili Lumon Areenalla kuusi hienoa osumaa ja kellisti paikallisvastustajansa kolmen pisteen arvoisesti 6–3 (3–2, 1–1, 2–0).

– Olen tietenkin tosi tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja suoritukseemme, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi pelin jälkeen.

Lumon Areenan yli 4100-päinen kotiyleisö näki yhdeksän maalin ilotulituksen.

– Maalinteko on ollut meille välillä aika vaikeaa, mutta nyt tehokkuus on parantunut hyvin. Viimeisen 11 pelin ajan olemme olleet sarjan kärkeä myös tehtyjen maalien osalta.

Erityisesti ottelun ensimmäinen ja kolmas erä olivat KooKoolta todella vahvoja. Avauserässä Kyle Platzer, Libor Sulak ja Kim Strömberg iskivät kiekon pussiin, mutta myös SaiPa onnistui kahdesti; kerran ylivoimalla ja kerran siirretyn rangaistuksen aikana.

– Ennen kaikkea ensimmäinen erä oli meiltä tosi vahva. Saimme riistoja, olimme energisia ja pääsimme katkomaan SaiPan hyökkäyksiin lähdöt. Sitä kautta loimme ison määrän maalipaikkoja. Teimme kolme, mutta olisimme voineet tehdä muutaman lisääkin.

Toisessa erässä KooKoon ote hieman kirposi. Siitä huolimatta Vilmos Galló vei isännät 4–2-johtoon, mutta SaiPa tuli iskuetäisyydelle vielä ennen erätaukoa.

Kolmannen 20-minuuttisen aikana KooKoo palasi taas ensimmäisen erän tasolle eikä antanut SaiPalle saumoja nousta ohi. Erik Karlsson iski isäntien viidennen ylivoimalla erän puolivälissä ja alle kahta minuuttia myöhemmin Libor Sulak taiteili yhden kauden hienoimmista osumista.

– Toinen erä oli tosi tasainen, ehkä jopa hieman SaiPan, mutta kolmas erä oli taas hyvä osoitus pelaajilta, että he halusivat nämä pisteet. Emme antaneet mielestäni SaiPalle mitään, millä he olisivat voineet taistella voitosta.

– Sitten vielä Libor Sulakilta upea yksilösuoritus kirsikaksi kakun päälle.

KooKoon maalilla Henrik Haukeland torjui ottelussa 22 kertaa, kun virkaveli Niclas Westerholm venyi kiekon tielle kuudesta takaiskusta huolimatta 34 kertaa.

Samat joukkueet iskevät uudelleen yhteen heti ensimmäisessä joulunjälkeisessä ottelussa. Tapaninpäivänä Lappeenrannassa on vuorossa kauden viides Kaakon Derby.

– Siihen peliin ei ehditä valmistautua. Seuraava tapahtumamme on tapaninpäivän aamujäät ja sitten mennäänkin jo suoraan peliin. Toisaalta tilanne on molemmille sama, nyt huilataan ja sitten isketään yhteen, Ahokas summaa.

Nopein luistelija:

Erik Karlsson (KooKoo) 35,13 km/h
David Bernhardt (SaiPa) 34,25 km/h

Kovin laukaus:

Martin Berger (KooKoo) 146,0 km/h
David Bernhardt (SaiPa) 139,8 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 28.12. klo 17.00 KooKoo–Ilves
La 4.1. klo 17.00 KooKoo–Tappara
Pe 10.1. klo 18.30 KooKoo–Pelicans

Seuraava kotiottelu:Tervetuloa Lumon Areenalle!