U20: syyskuun kuukausikatsaus

03.10.2023

KooKoo U20-joukkeen syyskuu toi mukanaan voittoja ja tappioita. Kuukausi päättyi kuitenkin positiiviseen kuuden pisteen viikonloppuun. 

KooKoo U20-joukkueen SM-sarjan alkusarjasta on pelattu ensimmäinen kuukausi, joka sisälsi kymmenen ottelua. KooKoo kerrytti pistesaldoa voittamalla kuusi ottelua keräten 18 pistettä. Sarjataulukossa joukkue sijoittui sijalle kahdeksan. 

U20-joukkueen alkusarja on lähtenyt käyntiin ailahtelevasti: kymmenen ottelua, kuusi kolmen pisteen voittoa ja neljä tappiota. Tehtyjä maaleja joukkueelle kertyi 38 kappaletta syyskuun aikana. 

– Kuluneen kuukauden tekeminen oli ailahtelevaa, niin peleissä kun arjessakin. Tuli todella hyviä päiviä, mutta valitettavasti tuli myös niitä niin sanottuja ohipäiviä, mitä ei saisi tulla, kommentoi päävalmentaja Marko Rairama. 

– Pääsääntöisesti hyökkäyspelaaminen oli hyvällä tasolla ja sen puolesta olisimme voineet voittaa useammankin pelin. Puolustuspelaaminen puolestaan oli ajoittain tosi heikkoa, joka maksoi meille myös pisteitä. 

U20-joukkue on kärsinyt kymmenessä ensimmäisessä ottelussa yhteensä 98 rangaistusminuuttia, joista 88 minuuttia on kahden minuutin rangaistuksia. 

– Syyskuussa myös jäähymäärät olivat liian korkeita. Kymmeneen otteluun 98 rangaistusminuuttia on liikaa ja tätä tilastoa on pienennettävä lokakuussa. 

Onnistumisia yksilötasolla 

Nuorten SM-sarjan pistepörssin kärkipaikoilta löytyy KooKoo hyökkääjä Simo Heinonen. Simo on yhdeksään otteluun tehtaillut tehot 11+10=21, jolla hän pitää pistepörssin toista sijaa. Pistepörssin kärjessä on JYPin Santeri Huovila, joka on kymmeneen otteluun tehnyt tehot 6+19=25. 

KooKoon maalivahdit Stepan Vopravil sekä Tuukka Niskanen ovat antaneet joukkueelle mahdollisuuksia hakea kolmen pisteen voittoja esityksillään. Stepan Vopravil torjui ensimmäisen nollapelin 29.9. Pelicansia vastaan Lahdessa pysäyttäen kiekon 18 kertaa. 

Lokakuuta kohti 

Lokakuu starttaa U20-joukkueen osalta vierasottelulla Lappeenrannassa SaiPaa vastaan 6.10., jolloin kuun ensimmäinen kotipeli pelataan lauantaina 7.10., kun vastaan asettuu Oulun Kärpät. 

– Lokakuussa tulee olemaan yhdeksän peliä. Hienoa päästään pelaamaan paljon, vaikkakin kotiotteluita on vain kolme ja loput ovat vieraspelejä. Reissaamista tulee siis paljon. Meillä on myös kolmen päivän turnausviikonloppu Vaasassa, jossa pääsemme pelaamaan kovia pelejä vain yhdellä meno-paluulla. 

Turnausviikonlopussa KooKoo U20 saa vastaansa Sportin, Kiekko-Espoo Challengerin ja Rokin. Turnaus pelataan Vaasassa pe 20.10. – su 22.10. 

– Tässä kuussa päästään mittaamaan, olemmeko ottaneet oppia kuluneista kymmenestä ottelusta ja saadaanko voittavat asiat näkymään enemmän kentällä ja näin ollen myös tuloksissa, Rairama päättää.