U20: Lokakuun kuukausikatsaus

31.10.2022

U20: Lokakuun kuukausikatsaus

KooKoo U20-joukkue pelasi lokakuussa 11 ottelua ja on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kaksi. KooKoon pelaajia nähdään myös tilastojen kärjessä.

U20-joukkueen lokakuu sisälsi 11 ottelua, joista joukkue voitti kahdeksan. Sarjataulukossa KooKoo sijoittuu lokakuun jälkeen toiseksi tasapistein Tapparan kanssa, joka on sarjataulukon kärki.

Voittamalla Ässät lauantaina 29. päivä Lumon Areenalla KooKoo U20-joukkue varmisti paikkansa Nuorten SM-sarjan ylempään jatkosarjaan.

Jesse Nurmi oli syyskuussa Nuorten SM-sarjan pistepörssin toisena, mutta lokakuun jälkeen Jesse sijoittui pörssin kärkeen tehoin 13+15=28. Nurmi valittiin myös syyskuun parhaaksi nuoreksi pelaajaksi Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuevalmentajien toimesta.

Pistepörssin 15 parhaan joukosta löytyy myös KooKoo U20-joukkueesta hyökkääjät Akseli Mäkinen tehoin 10+15=25 ja Ossi-Petteri Jaakola 3+20=23.

Myös maalivahdit ovat onnistuneet alkukaudella hyvin. Tshekkivahti Stepan Vopravil on torjunut kiekkoja 94,3% varmuudella, millä hän pitää tällä hetkellä torjuntapörssin kärkisijaa. Myös joukkueen toinen maalivahti Tuukka Niskanen on pelannut hyvin viime aikoina. Hänen torjuntaprosenttinsa on tällä hetkellä 90,8%. Molemmat maalivahdit pelasivat lokakuussa yhdet nollapelit.

Marraskuuta kohti

KooKoo U20-joukkueella on alkusarjaa jäljellä vielä neljä ottelua. Seuraava ottelu pelataan kotona HPK:ta vastaan perjantaina 4. marraskuuta kello 18.30. Kolme viimeistä ottelua pelataan vieraskaukaloissa, kun vastaan asettuu Tappara, HIFK ja Pelicans.

– Olen tyytyväinen, että saavutimme alkusarjan tavoitteemme jo tässä vaiheessa (pääsy ylempään SM-sarjaan). Pelasimme marraskuussa paljon matseja vieraskaukaloissa, joten kahdeksan voittoa 11 ottelusta on hyvä suoritus, tosin enemmänkin pisteitä olisimme voineet saada, päävalmentaja Marko Rairama kommentoi joukkueen lokakuun suoritusta.

– Neljästä jäljellä olevasta alkusarjan ottelusta on tavoite ottaa mahdollisimman monta voittoa, sillä alkusarjan pisteet jäävät voimaan ylempään jatkosarjaan. Alkusarjan jälkeen joukkue määrittää tavoitteet jatkosarjaan. Itsestäänselvä tavoite on kuitenkin päästä pudotuspeleihin keväällä, Rairama päättää.