TPS haki pisteet Kouvolasta

30.10.2020

30.10.2020 22:30

TPS haki pisteet KouvolastaTPS onnistui tekemään kaksi maalia KooKoon yhtä osumaa vastaan. Kuva: Ella Taponen

Kaukalossa kaksi taistelevaa joukkuetta, joista vieraat onnistui tehokkaammin maalipaikoissa.

KooKoo onnistui hallitsemaan perjantai-illan ottelua ja kymenlaaksolaisryhmä hakikin voittoputkelleen jatkoa.

KooKoossa kolmannen kerran perjantaina pelipaidan päällensä pukenut Samuli Ratinen iski illan – ja kauden avausosumansa ajassa 16.48. KooKoo sai maalin alla aikaan kovan paineen TPS-päätyyn ja Ratinen ei epäonnistunut sijoittaessaan tarkkaa laukaustaan Ukko-Pekka Luukkosen taakse. Maaliin syöttöpisteet Juho Rautaselle ja Toni Suuroselle.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin TPS sai juonesta kiinni. Toinen erä pelattiin maaleitta, vaikka molemmat joukkueet pääsivät testaamaan ylivoimaansa kahdesti erän aikana.

– Ei onnistuttu samaan tänään voittoon tarvittavia maaleja, KooKoo-hyökkääjä Trevor Mingoia harmitteli tehokkuusongelmaa ottelun jälkeen.

Kolmannessa erässä TPS iski kaksi maalia, eikä KooKolla ollut enää nokan koputtamista voitosta taistelemiseen.

Turkulaiset tasoittivat ottelun saamalla mukaansa ripauksen onnea. Keskialueelle purettu lättykiekko pomppi Markus Nurmelle, joka sai heitettyä kiekon KooKoon maalille. KooKoo-vahti Oskari Salminen oli tilanteessa hyvin mukana ja saikin torjuttua ensimmäisen vedon, mutta irtokiekosta ei TPS:n Timur Ibragimov epäonnistunut, vaikka Salminen yrittikin heittäytyä kumilätkän eteen.

Turkulaisten voittomaali syntyi, kun Josh Kestner laukoi kiekon etukulmasta KooKoon maaliin juuri, kun oranssimustat olivat saaneet tapettua vieraiden ylivoiman.

Oranssimustat yrittivät ajaa maalin karkumatkaa kiinni juuri ennen loppua ilman maalivahtia aikalisän jälkeen, siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Kyllä me onnistuttiin hallitsemaan peliä ja ajoittain oli pelissä hyviäkin aihioita, mutta tänään ei vain riittänyt, Kyle Platzer päättää ja suuntaa katseensa lauantaihin, kun KooKoon kausi jatkuu Tampereella Tapparan vieraana jo klo 16.00 alkavassa ottelussa. Ottelu on nähtävillä CMoresta.


MAALIT:

1.

1–0 Samuli Ratinen
(Juho Rautanen, Toni Suuronen)

2.

Ei maaleja.

3.

1–1 Timur Ibragimov
(Markus Nurmi, Lauri Pajuniemi)

1–2 Josh Kestner
(Henrik Larsson, Juhani Jasu)

TORJUNNAT:

KooKoo
Oskari Salminen 4+8+3=15

TPS
Ukko-Pekka Luukkonen 7+8+6=31

KOVIN LAUKAUS:

KooKoo
Ahti Oksanen 139,2 km/h

TPS
Lauri Pajuniemi 144,6 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

KooKoo
Joonas Oden 37,2 km/h

TPS
Timur Ibragimov 36,6 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

KooKoo
Kyle Platzer 5527 m

TPS
Juhani Jasu 5261 m