Torstaina ratkaiseva ottelu Oulussa

15.3.2023

Torstaina ratkaiseva ottelu Oulussa

KooKoo pakotti tiistain kotivoitolla Kärpät-sarjan ratkaisun kolmanteen otteluun Raksilassa. Voittamalla torstaina KooKoon matka jatkuu neljännesfinaaleihin, tappiolla kausi tulee päätökseensä.

KooKoon ja Kärppien välinen playoffsien ensimmäisen kierroksen ottelusarja venyi kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun, kun oranssimustat nappasivat erinomaisen kotiesityksen siivittämänä 4–1 -voiton tiistaina Lumon Areenalla. Ensimmäinen kohtaaminen Oulussa päättyi niukasti kärppälauman 4–2-voittoon. KooKoo onnistui Oulussa punnertamaan pelin 2–0-tappioasemasta tasoihin, mutta kolmannen erän viime hetkillä Julius Junttila onnistui naulaamaan Kärpille ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Voitot ottelusarjassa ovat nyt siis tasan 1–1 ja sarjan ratkaiseva ottelu pelataan torstaina Oulussa. Raksilan torstai-illassa sävelet ovat selvät: hävinneen osapuolen kausi päättyy ja voittaja jatkaa matkaansa neljännesfinaaleissa. KooKoon osalta voitto tarkoittaisi sitä, että neljännesfinaalit pyörähtäisivät käyntiin jo perjantaina runkosarjan voittanutta Tapparaa vastaan Nokia Areenalla.

KooKoon parhaana pistemiehenä Kärpät-sarjassa on ollut kapteeni Heikki Liedes, joka on naputellut kahteen matsiin yhteensä 3 (2+1) pistettä. Toisena oranssimustien playoffsien pistepörsissä on Joose Antonen, joka on kerryttänyt saldoaan kahdessa ottelussa kolmella syöttöpisteellä. Kahden ottelun jälkeen playoffsien pistepörssin keulilta löytyy Kärppien Julius Junttila, joka takoi ensimmäiseen kohtaamiseen hattutempun oranssimustien maaliin ja näin ollen Junttilan kokonaissaldo on 3+0=3.

KooKoon maalilla molemmat ottelut aloittanut Oskari Setänen on niin ikään ollut erinomaisessa iskussa ja kiekot ovat tarttuneet kahdessa ottelussa 93,3% varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo KooKoo-kassarilla näyttää 2,02 maalia ottelua kohden. Vastaavasti Kärppien tolppien väliin KooKoo-sarjaan paluun tehnyt Joel Blomqvist on pysäyttänyt kiekot 90,2% varmuudella ja päästettyjen maalien keskiarvo näyttää kahden ottelun jälkeen lukemaa 2,53.

Oranssimustat ovat onnistuneet myös erinomaisesti erikoistilanteissa ottelusarjan aikana. Runkosarjassa yskähdellyt ylivoima on ollut tehokasta, ja kouvolalaismiehistön ylivoiman onnistumisprosentti Kärpät-sarjassa on tasan 50. Vastaavasti alivoima on KooKoon osalta ollut niin ikään terästä, sillä nimekäs kärppälauma ei ole onnistunut tekemään ottelusarjassa ainuttakaan ylivoimamaalia. Toisaalta KooKoo on myös pelannut otteluissa erittäin kurinalaisesti, eikä kärppälaumalle ole tarjoiltu sarjan aikana kuin kaksi ylivoimamahdollisuutta.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (2 kuukautta), Emil Molin (3-4 viikkoa ) ja Terry And (Laina K-Vantaa) sekä puolustajat Saku Vesterinen (toistaiseksi) ja Kalle Loponen (tarkentuu myöhemmin).

PLAYOFFS 1. KIERROS:

Ma 13.3.2023 klo 18.30 Kärpät–KooKoo 4–2
Ti 14.3.2023 klo 18.30 KooKoo–Kärpät 4–1
To 16.3.2023 klo 18.30 Kärpät–KooKoo – Voittaja jatkaa Neljännesfinaaleihin OSTA LIPUT TÄSTÄ!