ENNAKKO:

Torstai, Turku ja TPS – "Asetelmat ovat tiedossa"

20.12.2023

KooKoon vieraskiertue jatkuu torstaina Turussa, kun vastaan asettuu TPS. Tärkeät pisteet ovat jaossa, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa hyvin lähellä sekä toisiaan että pudotuspeliviivaa.

KooKoo koki tiukan taistelun päätyttyä karvaan yhden maalin tappion Tampereella, kun sarjakärki Tappara vei pisteet mukanaan 3–2-voitolla. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta jääkiekko on pienten marginaalien ja yksityiskohtien peli. KooKoon puolustaja Miska Kukkonen avaa juuri kyseisen ottelun ratkaisseita yksityiskohtia seuran mediatiimille.

– Vastaan asettui huippujoukkue. Otimme jälleen tuttuun tapaan hieman turhan paljon jäähyjä. Viidellä viittä vastaan pelasimme aika hyvin ja pystyimme siinä laittamaan heille kampoihin. Olisimme ehkä ansainneet voitonkin, mutta otimme liikaa jäähyjä ja Tappara rokotti kahdella ylivoimamaalilla. Muuten pelasimme mielestämme hyvän pelin.

Kun kuutelee pelaajia tai esimerkiksi päävalmentaja Olli Saloa, jäähykuri on ollut kauden mittapuulla KooKoon suurimpia ongelmia. Salo nosti Tappara-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa esiin viisi jäähyä, joista kolme olivat hänen mukaansa tarpeettomia. Kukkonen kertoo joukkueen käyneen tilanteita läpi uudelleen.

– Kävimme tänään läpi sitä, miksi otamme niin paljon jäähyjä. Mielestäni yritämme ehkä hieman liikaa ja otamme paljon huolimattomuusjäähyjä, pohtii puolustaja.

Varrella Aurajoen virran

KooKoo pelaa vielä yhden ottelun ennen joulua. Matka käy Turkuhallin uumeniin, missä joukkueella on mahdollisuus napata täysi pistepotti yhdeltä sen tämän hetken kovimmista kilpailijoista. Valmistautumisaikaa ei ole TPS-otteluun liikaa ollut, mutta joukkueen toimintakuvio on ollut selkeä.

– Tänään oli huoltava päivä. Katsoimme videoita eilisestä pelistä ja sen jälkeen sai päättää, meneekö jumppaamaan vai jäälle. Itse kävin salilla tekemässä huoltoa. Tänään on ollut vähän rauhallisempi päivä. Olemme latailleet akkuja ja syöneet hyvin, jotta huomenna olemme virtaa täynnä Turussa, kertoo Kukkonen.

Liigan viimeisestä pudotuspelipaikasta pisteen päässä väijyvällä TPS:llä on yksi pelattu ottelu ja neljä pistettä enemmän kuin KooKoolla. Mustaoranssin vierasjoukkueen välimatka viimeiseen pudotuspelipaikkaan on viisi pistettä, joten kummallakin joukkueella on suuret panokset pelissä. Kukkonen tunnistaa asetelmat, mutta pyrkii suhtautumaan otteluun vain yhtenä pelinä muiden joukossa.

– Asetelmat ovat tiedossa, mutta ei valmistautuminen normaalista paljon poikkea. Joka pelissä täytyy vain koettaa tehdä parhaansa, ei sen ihmeempää.

KooKoo on voittanut viimeiset kolme joukkueiden keskinäistä ottelua, joista yksi oli viime kauden runkosarjan päätöskierroksella tyylitelty pudotuspelipaikan varmistanut 7–3-vierasryöstö. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran ja Emil Molin, Axel Ottosson, Radek Koblížek ja Otto Paajanen varmistivat 4–2-voiton turvin täyden pistepotin jäämisen Kouvolaan. Joukkue käsittelee huomista ottelua tarkemmin vielä pelipäivän aamulla, mutta Kukkosella on yleiskäsitys tulevasta vastustajasta.

– Pohdimme joukkueen kanssa tarkemmin TPS:ää vielä ottelupäivän aamuna, mutta heillä on hyvä joukkue ja aikalailla lähekkäin olemme sarjataulukossa. Tiukka ottelu on siis varmasti tulossa, joten toivotaan että pisteet lähtevät sieltä Kouvolaan ja pääsemme hyvillä mielin joulun viettoon.

KooKoon sisäistä pistepörssiä johtaa kaksi syöttöpistettä edeltävässä ottelussa itselleen kirjauttanut puolustaja Charle-Édouard D’Astous. Hän on ansainnut joukkueen kultaisen kypärän tekemällä 25 otteluun 24 tehopistettä. Toisella sijalla on 23 tehopistettä tehnyt hyökkääjä Ben Tardif ja kolmantena 22 tehopisteellä Tappara-ottelusta poissa ollut Arttu Ilomäki, joka palaa joukkueen vahvuuteen. TPS:n lämpimin lapa on Markus Nurmella, joka on tehnyt 32 otteluun 22 tehopistettä.

Kokoonpanosta ovat sivussa Joonas Lehtivuori (toistaiseksi), Matic Török (toistaiseksi), Ville Leskinen (arvioitu paluuajankohta joulu-tammikuun vaihde), Linus Andersson (joulu-tammikuun vaihde), Toni Suuronen (tammikuu) ja Jesse Nurmi (tammi-helmikuun vaihde) sekä U20-maajoukkueen mukana oleva Veeti Väisänen.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 26.12.2023 klo 18:30 KooKoo – SaiPa // Osta liput

Ke 3.1.2024 klo 18:30 KooKoo – Lukko // Osta liput

Pe 5.1.2024 klo 18:30 KooKoo – HIFK // Osta liput