Tiistaina tuoreen CHL-mestarin vieraaksi

Tiistaina tuoreen CHL-mestarin vieraaksi

27.2.2023

Tiistaina tuoreen CHL-mestarin vieraaksi

KooKoo palaa tiistaina takaisin Nokia Areenalle, kun tällä kertaa tuore CHL-mestari Tappara isännöi KooKoota viikon ensimmäisessä vierasottelussa.

Viime viikon kolmesta ottelusta KooKoon pistepussi karttui neljällä pisteellä, kun kaikki viikon ottelut venyivät aina jatkoajalle asti. Kärpiltä ja Ilvekseltä oranssimustat onnistuivat raapimaan mukaansa yhden pisteen ja viikon ainoasta kotiottelusta kouvolalaismiehistö onnistui nappaamaan arvokkaat kaksi pistettä HIFK:n kaaduttua Lumon Areenalla lopulta 5–4.

Runkosarjan päätöksen häämöttäessä tilanne playoffs-viivan tuntumassa tiivistyy tiivistymistään ja toiseksi viimeiseen Liigan-viikkoon lähdettäessä KooKoo, Jukurit ja HPK taistelevat vielä tiukasti paikasta kevään otteluissa. 54 ottelun jälkeen KooKoolla on kasassa yhteensä 73 pistettä, kun edellä olevat Jukurit ja HPK ovat pisteen oranssimustia edellä. HPK:lla on kuitenkin yhä yksi ja Jukureilla kaksi ottelua kouvolalaisia enemmän.

KooKoon sisäisessä pistepörssissa Linus Andersson siirtyi takaisin piikkipaikalle tykitettyään kahteen edelliseen otteluun vakuuttavat 2+2=4 tehot. Kokonaisuudessaan Andersson on iskenyt tällä kaudella tehot 15+20=35, joka oikeuttaa Liigan pistepörsissä sijaan 23. KooKoon tehokkaimpana puolustajana häärii Charle-Edouard D´Astous, joka on naputellut 50 otteluun yhteensä 7+16=23 pistettä.

Tiistaina KooKoo palaa rikospaikalle, kun bussin nokka käännetään jälleen kohti Nokia Areenaa. Lauantaista poiketen tiistaina Tampereella vastaan luistelee kuitenkin Tappara. Tuore CHL-mestari on ollut viime aikoina kovassa vireessä ja toisena sarjataulukossa majailevat kirvesrinnat saalistavat tiukasti runkosarjan voittoa. Liigan kärjessä majaileva Lukko on tamperelaisia ainoastaan yhden pisteen edellä ja raumalaisilla on vyöllään kaksi ottelua enemmän. Kokonaisuudessaan Tappara on saalistanut 54 ottelusta 104 pistettä ja kirjoitushetkellä Tappara liitää Liigassa viiden ottelun voittoputkessa. Edelliseen kolmeen otteluun Tappara on mättänyt vastustajan verkkoon peräti 16 täysosumaa, kun vastaavasti omissa on kolissut ainoastaan kolmesti.

Tapparan hyökkäyksen keihään kärkenä toimii kokenut Jori Lehterä, joka on takonut 53 otteluun yhteensä tehot 11+41=52. Lehterä löytyy Liigan pistepörssistä sijalta kaksi ja johtaa myös Liigan syöttötilastoa. Tamperelaisten takalinjoilta löytyy myös tehoja, sillä puolustajien pistepörssin nelonen Valtteri Kemiläinen on äitynyt viime otteluissa kovaan iskuun. HIFK:ta vastaan viisi syöttöpistettä saalistanut puolustaja on kerännyt tällä kaudella yhteensä tehot 8+32=40.

KooKoon ja Tapparan kauden neljänteen kohtaamiseen lähdetään keskinäisten voittojen ollessa 2–1 Tapparalle. KooKoo onnistui helmikuussa kaatamaan kirvesrinnat Lumon Areenalla jatkoajan jälkeen lukemin 2–1. Tappara on taas voittanut kertaalleen Lumon Areenalla varsinaisella peliajalla ja Nokia Areenalla jatkoajan jälkeen.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (2 kuukautta), Axel Ottosson (pelikielto 1 ottelu), Emil Molin (tarkentuu myöhemmin) ja Terry And (Laina K-Vantaa) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi).

Otteluennakossa puolustaja Eero Teräväinen, joka pääsi vastailemaan haastattelun lopuksi vielä KooKoo junioreiden kiperiin kysymyksiin.

VIIKON OTTELUT:

Ti 28.2.2023 klo 18.30 Tappara–KooKoo, Nokia Areena, Tampere, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
Pe 3.3.2023 klo 18.30 KooKoo–Sport, Lumon Areena, Kouvola OSTA LIPUT TÄSTÄ!​​​​​​​
La 4.3.2023 klo 17.00 HPK–KooKoo, Pohjantähti Areena, Hämeenlinna OSTA LIPUT TÄSTÄ!