Tiesithän, että Lumon Areenan kahvikupit ovat muovittomia ja siksi helposti kierrätettäviä?

6.11.2019

06.11.2019 15:38

Tiesithän, että Lumon Areenan kahvikupit ovat muovittomia ja siksi helposti kierrätettäviä?

KooKoo pyrkii yhdessä pääyhteistyökumppaninsa Kotkamillsin kanssa kohti täysin muovitonta ottelutapahtumaa.

KooKoon ja kotkalaisen metsäteollisuusyhtiö Kotkamillsin yhteinen kunnianhimoinen tavoite on vähentää KooKoon kotiotteluiden muovijäte niin lähelle nollaa kuin mahdollista – jopa nollaan.

Miten se käytännössä tapahtuu?

Avainasemassa ovat Kotkamillsin kehittämät muovittomat AEGLE®- ja ISLA®-suojakerroskartongit, joista voidaan valmistaa monenlaisia hyvin rasvaa ja kosteutta kestäviä pakkauksia.

– Suuri osa kuluttajista luulee erheellisesti, että normaalit kertakäyttöiset kartonkiastiat, esimerkiksi kahvikupit, olisivat täysin ekologinen ja muoviton vaihtoehto. Todellisuudessa kupit on perinteisesti pinnoitettu muovilla, taustoittaa Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Lumon Areenan kupit ovat nykyisin muovittomia. Ne valmistetaan Kotkamillsin kartongista kotkalaisen Cukcan toimesta.

– Kuluttaja ei huomaa eroa lainkaan. Olen juonut uusista kupeista jo satoja kertoja, joten puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa naurahtaa.

Kahvikuppien lisäksi Lumon Areenalla on jo nyt käytössä Kotkamillsin kartongista valmistettuja kahvi- ja pullatarjottimia ja irtokarkkipisteessä karkkikuppeja. Pian tulossa on myös popcornkulhoja samasta materiaalista.

– Tarkoitus on, että yhteistyömme kehittyy koko ajan ja matka kohti muovittomuutta etenee askel kerrallaan. Olen tosi tyytyväinen, että olemme parissa kuukaudessa saaneet jo näin monta muovitonta tuotetta Lumon Areenalle, Välimaa hymyilee.

Käytön jälkeen kartonkituotteet kierrätetään normaalin kartonkijätteen mukana, koska niissä ei ole hankalasti erotettavaa muovikerrosta.

– Kuppien ja muiden astioiden arvokkaat puukuidut voidaan käyttää uudelleen esimerkiksi laminaattipaperin raaka-aineena, minkä vuoksi käytettyjen astioiden kierrättäminen on tärkeää, ohjeistaa Kotkamillsin kartonkituotteiden kotimaan myyntipäällikkö Eveliina Lukkarinen.

Lumon Areenalla kartonkiastiat kerätään Kotkamillsin valkovihreisiin keräysastioihin.

– Näihin keräysastioihin ei saa laittaa muita tuotteita, esimerkiksi kahvikupin kansia tai puisia sekoitustikkuja. Niitä ja juomatta jääneitä nesteitä varten on keräysastioiden vieressä normaalit roskakorit ja astiat, KooKoon Välimaa opastaa.

Kierrätäthän kahvikuppisi, kahvi- ja pullatarjottimesi ja karkkikuppisi oikein. Kiitos!