Throwback: Kymmenen vuoden odotus katkolla

3.4.2020

03.04.2020 12:00

Throwback: Kymmenen vuoden odotus katkolla

KooKoon edellisestä Mestis-finaaliesiintymisestä, keväästä 2002, on ehtinyt vierähtää kymmenen kokonaista kautta. Tiistai-illan kotiottelussa oranssimustilla olisi voitolla tilaisuus päättää pitkä odotus, mutta TuTon kaataminen ei ole koskaan helppoa.

Eipä arvattu keväällä 2002, että ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen ei Kouvolassa Mestis-finaaleja nähdä. Nyt KooKoolla on tilaisuus muuttaa tilastoa, sillä voitto jommastakummasta jäljellä olevasta välieräottelusta tietäisi etenemistä finaaleihin!

Oranssimustilla on tiistai-iltana kotiluolassa ensimmäinen sauma laittaa välieräsarja TuToa vastaan pakettiin. Joukkueessa ei kuitenkaan vielä seuraavia pelejä pohdita, sillä yksi kevään teemoista on ottelu kerrallaan eteneminen.

– Urheilijan pahin vihollinen on hyvän olon tunne. Tässä on tämä ilta aikaa nauttia voitosta, mutta sitten ruvetaan taas valmistautumaan seuraavaan otteluun, päävalmentaja Juha Juujärvi linjasi edellisen koitoksen jälkeen.

– Kaikkensa antaminen joukkueen eteen sekä henkinen vahvuus, eli se, että pystyy keskittymään omaan suorittamiseen 60 minuuttia, ovat ihan avainasioita. Ja siihen päälle pitää tietysti onnistua myös pelillisesti, jokaisen täytyy hoitaa oma hommansa, ”Jupe” summaili puolestaan maanantaina.

KooKoo ryöväsi sunnuntai-iltana kotiedun itselleen hakemalla Turusta 3-1-vierasvoiton. Oranssimustilta nähtiin Kupittaalla ottelusarjan ehjin esitys. Voittoon ei kuitenkaan auta tuudittautua, sillä tiistaina peli lähtee jälleen nollista, kuten vanha klisee kuuluu.

– Meidän pitää reagoida ja käsitellä aina peli pelinä, olipa takana sitten voitto tai tappio, ja olla seuraavassa pelissä taas valmiita. Tässä sarjassa meillä on ollut pari huonompaa erää, ja sellaisiin ei ole tiistaina varaa. Pitää saada ehjä 60-minuuttinen heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen.

Mieliäkseen finaaleihin, TuTon on pakko voittaa sekä tiistaina Kouvolassa että mahdollisesti pelattavassa ottelussa torstaina Turussa.

– Se on meille ensimmäinen ”ottelupallo”, mutta TuTo tulee aivan varmasti tappelemaan siitä verisesti. Toivotaan, että saadaan halli täyteen ja taas kunnon meininki päälle, Mestiksen pistepörssiä johtava Olli Julkunen pohti sunnuntain koitoksen jälkeen.

Tunne ja järki

Toistaiseksi välieräsarja on edennyt varsin tasaisissa merkeissä. TuTo oli ensimmäisessä koitoksessa vahvempi maalein 3-0, mutta KooKoo voitti perjantaina satukirjamaisen kotiottelun lukemin 6-4 sekä siis sunnuntaina Turussa 3-1.

Viimeisimmässä koitoksessa oranssimustien vahva ote kesti jo lähes koko 60-minuuttisen, mutta päätöserässä ote hivenen kirposi. TuTo tuli lopussa vimmatusti takaa, mutta maalivahti Mikko Rämön johdolla KooKoo nappasi hallitun voiton.

– Turun pelissä meillä oli hyvä alku ja pystyimme pelaamaan lähes 60 minuuttia hyvin, mutta kolmannessa erässä henkinen kantti pikkuisen petti. Tuli pari provosoinnin jälkeistä tunteenpurkausta, mitkä kääntyivät meitä vastaan alivoimina, Juujärvi kertasi.

– Ihan se peli ei vieläkään pysynyt paketissa. Ja kolmas erä oli TuTolta erittäin vahvaa takaa-ajoasemassa pelaamista. Sillä he pyrkivät varmasti lähtemään tiistainakin liikkeelle, tulemaan aggressiivisesti heti alusta alkaen.

Edellinen TuTon Kouvolan-vierailu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen kotivoittoon – kerrassaan ikimuistoiseen sellaiseen! KooKoo jäi ensin 0-4-tappiolle, pääosin omien hölmöilyjen seurauksena, mutta huimalla kirillä etumatka saatiin kurottua upeaksi voitoksi.

Selvää on, että tiistaina henkisen kantin täytyy kestää paremmin. Tunnetta pitää olla, mutta järkeä myös.

– Tunteen pitää kotipelissä olla kova, mutta se ei saa viedä pelistä sitä punaista lankaa eikä fokusta. Omaan tekemiseen täytyy keskittyä ja pelikurin olla kova. TuTo oli erittäin hyvä viime pelin alussa Kouvolassa ja varmasti on sitä myös tiistaina.

Kokoonpanon suhteen KooKoo-leiri sai positiivisia uutisia, sillä Turussa kovan iskun päähänsä saanut Justin Dacosta on pelikuntoinen. Muuten kokoonpano julkaistaan totutusti vasta pelipäivänä.

KooKoo–TUTO Mestiksen 4. välierä 5.3.2013

Ottelukooste 1. välierä 27.2.2013

Ottelukooste 2. välierä 1.3.2013

Ottelukooste 3. välierä 3.3.2013