Tepsi tarjoili kylmää kyytiä

25.9.2019

25.09.2019 22:16

Tepsi tarjoili kylmää kyytiä

KooKoo laukoi keskiviikon kotiottelussa 68 kertaa, eli tasan puolet enemmän kuin vierailja TPS, mutta hävisi silti rumin lukemin.

Tämän viikon keskiviikko oli KooKoolle edellisen tavoin sysimusta. Kotijoukkue oli kaukalossa aktiivisempi osapuoli, mutta teki myös valtavasti isoja virheitä, joista vierasjoukkue TPS rokotti armotta.

Loppulukemat kirjattiin turkulaisten eduksi tyrmäävästi 2–7 (1–2, 1–5, 0–0).

– Jokainen peli on erilainen, ja voimme puhua maalipaikoista ja torjunnoista, mutta maalit ratkaisevat, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas summasi.

– TPS voitti ylivoimahyökkäykset, joita emme vain voi antaa niin montaa kuin tänään annoimme. Meidän on löydettävä balanssi hyökkäykseen ja reagointipuolustamiseen, eikä vain katsoa vierestä.

KooKoo laukoi ottelussa 68 kertaa, mutta onnistui maalinteossa vain kahdesti. TPS laukoi 34 kertaa ja tuuletteli peräti seitsemästi.

Ottelun avauserä oli KooKoon hallintaa, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin silti 2–1-vierasjohdossa. KooKoon maalin ohjasi lähietäisyydeltä Anrei Hakulinen ketjukaverien Juha-Pekka Haatajan ja Kim Strömbergin napatessa syöttöpisteet.

Toisessa erässä TPS tyrmäsi kotijoukkueen täysin. KooKoo hallitsi yhä, mutta tarjosi liukuhihnalta vastustajalle muun muassa alivoimalla läpiajon ja parikin puhdasta 2–1-ylivoimahyökkäystä.

Erän kulusta kertoo kaiken se, että TPS hakkasi kiekon häkkiin peräti viidesti, vaikka KooKoo-veskareille Henrik Haukelandille ja Niilo Haloselle kirjattiin erässä yhteensä vain kaksi torjuntaa.

– Toisessa erässä meillä oli aasin lakki päässä. Ylihyökkäsimme ja TPS oli tehokas vastahyökkäyksissä. He tekivät hienoja maaleja ja ansaitsivat täysin voiton.

Päätöserässä ei enää maaleja nähty, vaikka KooKoo uhitteli TPS-maalivahti Rasmus Tirrosta (36/38) jälleen yhteensä 22 ja 12 maalia kohti suuntautuneen laukauksen verran.

– Pölhöt virheet pitää saada karsittua pois, eikä tasomme voi heilahdella noin paljon.