Tehoton kauden ensimmäinen Kaakon Derby SaiPalle

28.11.2020

28.11.2020 20:51

Tehoton kauden ensimmäinen Kaakon Derby SaiPalleTuulolat kohtasivat kaukalossa kauden ensimmäisessä Kaakon Derbyssä. Kuva: Ella Taponen

KooKoo oli tehoton kauden ensimmäisessä Kaakon Derbyssä, joka päättyi lopulta SaiPan voittoon 1–3 (0–1, 1–1, 0–1).

Kauden ensimmäinen Kaakon Derby aloitettiin taistelevissa tunnelmissa. Molemmat joukkueet janosivat pisteitä koko kauden ensimmäisestä keskinäisestä kohtaamisesta, mutta lopulta KooKoon tehottomuus antoi SaiPalle mahdollisuuden voittoon.

– Onnea SaiPalle pisteistä, sitkeä joukkue. SaiPa taisteli ja blokkasi ison määrän laukauksia, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kehuu vastustajaa.

Ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana KooKoo pelasi aktiivisesti ja sai hyviä pyörityksiä aikaiseksi sputnikien puolustusalueella, mutta kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. SaiPa kuittasikin illan avausosuman ajassa 18.45, kun videotarkituksen jälkeen Jarno Koskirannan osuma hyväksyttiin.

Toisessa erässä vierasjoukkue lisäsi johtonsa jo kahteen maaliin, kun Jaakko Lantta tuikkasi kiekon ohi KooKoo-vahti Oskari Salmisen puolittaisesta läpiajosta.

KooKoo sisuuntui ja onnistui vihdoin maalinteossa, kun Martin Bergerin tarkka laukaus upposi SaiPan maalin oikeaan yläkulmaan Syöttöpinnat KooKoon illan ainoaan maaliin Trevor Mingoialle ja Ahti Oksaselle.

KooKoo oli tehoton koko ottelun ajan ja SaiPan Tomas Zaborsky iski viimeisen niitin tyhjiin kolmannessa erässä.

– Hyvä, selkeä parannus keskiviikona TPS-ottelusta pelillisesti. Tuotetaan sen verran paikkoja, mistä pitäisi naulata ja laittaa kiekkoa sisään. Mahdollisuus tällä pelillä voittaa on, Ahokas muistuttaa.

– Maalipaikat, mitä annetaan omiin, on vähissä – selvästi alle kymmenessä. Jos katsoo vain tuloksen taakse, 5vs5-peli hyvää, maalinteko ja laukausten laatu heikkoa.

– Maalipaikoissa rentous ja tukitoimet kuntoon, niin ne lääkkeet maalien syntymiseen on. Ei ole seliteltävää, maalintekoon on löydettävä lääkkeet ja sitä harjoitellaan, Ahokas päätti lehdistötilaisuuden.MAALIT:

1.

0–1 VT Jarno Koskiranta
(David Bernhardt, Rasmus Hämäläinen)

2.

0–2 Jaakko Lantta
(Matias Mäntykivi, Jakob Moverare)

1–2 Martin Berger
(Trevor Mingoia, Ahti Oksanen)

3.

1–3 TM Tomas Zaborsky
​​​​​​​(Jaakko Lantta, Jarno Koskiranta)

TORJUNNAT:

KooKoo
Oskari Salminen 3+4+4=11

SaiPa
Niclas Westerholm 13+4+7=24

KOVIN LAUKAUS:

KooKoo
Martin Berger 141,2 km/h

SaiPa
Urho Vaakanainen 126,6 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

KooKoo
Joonas Oden 35,2 km/h

SaiPa
Veeti Vainio 35,5 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

KooKoo
Kyle Platzer 5166 m

SaiPa
Jarno Koskiranta 5326 mSeuraava kotiottelu: