Tavoitteena kolme pistettä ja voittoputkiennätys

1.2.2021

01.02.2021 20:54

Tavoitteena kolme pistettä ja voittoputkiennätys

Vain Kärpät on KooKoon Liiga-historian uuden voittoputkiennätyksen syntymisen tiellä.

Kooko tavoittelee tiistaina Liiga-historiansa uutta voittoputkiennätystään, sillä seitsemän ottelun voittoputkessa liitävä kouvolalaisryhmä sivuaa jo aiempaa ennätystään. KooKoon koko tammikuu oli tappioton ja joukkue menetti vain yhden pisteen 21 tarjolla olleesta pisteestä, kun KooKoo voitti KalPan Kuopiossa jatkoajan jälkeen kolmen pisteen sijasta kahden pisteen turvin.

KooKoo on Liigan runkosarjassa sijalla neljä ja tiistain vastustaja Kärpät sijalla 9. KooKoon PDO* (5vs5 laukausuprosentti + torjuntaprosentti) on tällä hetkellä Liigan neljänneksi paras: 102,2, kun taas tiistain ottelun isännän on koko Liigan huonoin: 95,00. Kärpät on kerännyt tällä kaudella pelaamastaan 25 ottelusta 11 voittoa ja 39 sarjapistettä, mutta hyvää joukkuetta ei voi aliarvioida.

Ottelua ennakkoi KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas, joka antaa mm. herkkusuosikkinsa KooKoo-lounaalle. Kuuntele koko ennakko KooKooTV:stä yläpuolelta!

tiistaina 2. helmikuuta kärpät–kookoo oulun energia areenalla klo 18.30. Ottelu on nähtävillä c morella!


* PDO = Joukkueen laukausprosentin ja torjuntaprosentin summa tasakentällisin. Kertoo, miten joukkue suorittaa lähtökohtaiseen tasoonsa nähden. Mikäli PDO-lukema on paljon yli sadan, joukkue todennäköisesti ylisuorittaa, koska ei ole realistista olettaa, että laukaus- ja torjuntaprosentti pysyisivät erittäin korkeina erittäin kauan. PDO-lukemalla on taipumus lähestyä pitkällä aikavälillä 100 prosenttia (matemaattinen termi regressio). Tavanomainen PDO-lukema on 98–102.