Tasainen taisto kääntyi Ilvekselle

Tasainen taisto kääntyi Ilvekselle

21.2.2019

21.02.2019 11:24

Tasainen taisto kääntyi Ilvekselle

KooKoon ja Ilveksen keskiviikkoillan taisto eteni aina jatkoajalle asti, josta Ilves poistui voittajana. ​​​​​​​

KooKoo pyrki keskiviikkona katkaisemaan tappioputkensa, kun Tampereen Ilves saapui vieraaksi Lumon Areenalle. Kohtaamisessa ei maaleilla mässäilty, vaan tasainen taisto eteni aina jatkoajalle asti. Ilves kuittasi lisäpisteen matkaansa lukemin 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–1).

– Tyytyväinen täytyy olla ilmeeseen ja pelin antiin, mutta kyllähän fakta on, että voitto voisi avata aika paljonkin lukkoja ja antaa sitävirtaa ja energiaa ihan valtavasti. Voitto lähenee koko ajan, mutta vielä emme olleet siihen valmiita, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi.

KooKoo tuli otteluun hyvällä energialla ja pakotti Ilveksen ottamaan jäähyjä. KooKoo pääsikin erän ensimmäisellä vitosella peräti kolmasti ylivoimalle. Erikoistilanteista ei kuitenkaan tullut onnistumisia, mutta heti ylivoimien jälkeen tärähti.

Parin viikon tauon jälkeen kokoonpanoon palannut Anrei Hakulinen ohjasi maalin edestä Martin Bergerin laukauksen ohi Ilves-veskari Lukáš Dostálin ja vei mustaoranssit johtoon.

Pitkään näyttikin, että KooKoo pääsee johtoasemassa erätauolle, mutta Ilves oli eri mieltä. Teemu Lepaus toi Ilveksen tasoihin, kun erää oli jäljellä vain 28 sekuntia. Osuma hyväksyttiin kahdenkin eri videotarkistuksen jälkeen.

– Hyvä lähtö peliin. Tulimme raikkaalla jalalla ja saimme ylivoimaa, josta olisi pitänyt rankaista. Olisi voinut vaikka kaksikin häkkiä painaa ja sitä kautta ottelun kuva olisi ollut erilainen. Onneksi saimme johto-osuman kuitenkin heti perään.

– Erän loppuun sitten kuitenkin aivan hölmö tasoitusmaali kaverille.

Jos Ilves jäähyili ensimmäisessä erässä, niin toisessa erässä oli KooKoon vuoro. KooKoo istui peräti puolet erästä jäähyboksissa, kun viisi eri pelaajaa kävi istumassa kaksiminuuttiset.

Mustaoranssit taistelivat kuitenkin alivoimat erittäin mallikkaasti ja Oskari Salminen KooKoo-maalilla oli viimeisenä lukkona.

Vaikka ottelussa jaettiin yhteensä peräti kymmenen kaksiminuuttista, niin kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään ottelussa ainuttakaan ylivoimaosumaa.

– Toisen erän harjoittelimmekin alivoimaa. Taistelimme kyllä erittäin hyvin ne, mutta vähän ne rikkoivat rytmiä ja veivät energiaa.

Kolmannessa erässä ei kirjattu ensimmäistäkään tilastomerkintää, eikä kumpikaan joukkue täten onnistunut ratkaisemaan ottelua. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta maalivahdit pitivät maalinsa koskemattomina.

– Viimeisessä erässä oli molemmilla paikkansa, mutta ei se kovin tiivistä pelaamista meiltä ollut ja välillä vähän rakoili.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta, kun jatkoaikaa oli pelattu hieman vajaa kaksiminuuttia. Ilveksen Juhani Tamminen käänsi kiekon kulmasta maalille, joka yllätti Salmisen ja näin ollen lisäpiste matkasi Tampereelle.

– Meillä on ollut hyvä ja positiivinen viikko. Olemme tehneet positiivisen energian kautta hommia treeneissä ja se näkyi osittain jo aika hyvinkin tänään.

– Sen näkee selvästi, että on paljon vapautuneempi ja iloisempi fiilis kopissa. Hymyjä ollut naamoilla, eikä vakavaa miettimistä ole enää näkynyt.