Tasainen ja laadukas ottelu jatkoilla Ilvekselle

28.12.2019

28.12.2019 22:00

Tasainen ja laadukas ottelu jatkoilla Ilvekselle

Tasainen vuoden viimeinen kotiottelu Lumon Areenalla päättyi tupsukorvien juhliin jatkoajalla.

KooKoon ja Ilveksen kauden kolmas kohtaaminen kamppailtiin lauantaina Lumon Areenalla perhepelin merkeissä. KooKoo onnistui tekemään illan avausmaalin, mutta Ilves tuli tasoihin toiseksi viimeisellä peliminuutilla hiukan kyseenalaisen tilanteen jälkeen. Jatkoajalle venynyt ottelu päättyi lopulta tamperelaisryhmän juhliin lukemin 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–1).

– Hyvä Liiga-kamppailu, hyvätasoinen ottelu, Jussi Ahokas kommentoi ottelun kokonaisilmettä.

Pitkään 0–0-tilanteessa edennyt kamppailu tarjosi yleisölle illan aikana hyvän ja laadukkaan lätkäillan, mutta tuloksen puolesta ei kymenlaaksoon jäänyt hyvää makua. Molemmat joukkueet joutuivat puolustamaan omaa maaliaan myös alivoimien aikana, mutta illan avausmaalia jouduttiin odottamaan aina ottelun kolmanteen erään asti.

– Ensimmäinen erä oli molemmin puolin tasainen, siinä oli molemmilla omat paikkansa ja jaksonsa, mitä hallittiin. Toisessa erä oli maalipaikkojen ja muiden puolesta meidän, pystyttiin pelaamaan hyvä erä. Siinä olisi pitänyt niistä saaduista maalipaikoista hyödyntää useampi, Ahokas harmitteli.

KooKoo pääsi ylivoimalle ja peliä Ilveksen päätyyn kahden purun jälkeen kolmannen erän alkupuolella. Paikkoja ottelun aikanakin oli ollut, mutta maalisummerin soitto sai odottaa itseään. Ajassa 46.20 KooKoon kakkosylivoima teki tehojaan: Vilmos Galló haki kiekkoa päädystä, jonka jälkeen Kasperi Ojantakanen onnistui maalin kulmalta syöttämään kiekon toiselle puolen lähes tyhjän maalin eteen jääneelle Erik Karlssonille. Ruotsalainen ei erehtynyt ja tuulettikin huikean kannustuksen myötä KooKoon kannattajakatsomoa kohden illan avausosumaa.

Oranssimustien kolmen pisteen saalistus miltei 5000-päiselle yleisölle jäi harmiksi kuitenkin minuutin ja 44 sekunnin päähän.

Ilves laittoi kiekkoa KooKoon maalille, jossa Henrik Haukeland sulki kiekon patjojen ja tolpan väliin. Ilveslauma kuitenkin tunki maalille ja Robert Leino törkki kiekon maalikahassa yli punaviivan. KooKoo haastoi tilanteen maalivahdin häirinnästä, mutta tilannehuoneen ja päätuomarien tarkastuksen jälkeen (ja KooKoon epäonneksi) maali kuitenkin hyväksyttiin. 1–1-tilanne sai valtavan buuauskonsertin aikaiseksi ja samaisessa tilanteessa Haukelandilla meni tunteisiin ja hän ylitti sääntöjen vastaisesti siniviivan. Maalivahti ei näin saa tehdä, joten maalille vaihdettiin Niilo Halonen 47 sekunnin ajaksi.

– Kolmanteen erään saatiin se 1–0, ylivoimalla olisi meidän pitänyt lyödä se 2–0:aan ja siltä osin ratkaista ottelu. Ilves nosti pelin tasoa loppua kohden ja saivat siihen sen tasoituksen. Toki haastettiin se tilanne maalivahdin häirinnästä ja sen seurauksena Haukeland lähti viivan yli ja jouduttiin veskarikin vaihtamaan, kun Haukeland oli eri mieltä siinä tuomareiden kanssa.

– Kontakti tuli patjaan, eikä kiekkoon, ja sen mukaan mitä meidän kanssa on käyty, se pitäisi olla maalivahdin häirintä jos se kontakti on ensin patjassa eikä kiekossa ja siitä syntyy maali, Ahokas kommentoi illan eniten puhuttanutta tilannetta.

– Mutta nää on näitä, nää menee puolin ja toisin, me ollaan eri mieltä. Videolta ja ylhäältä tilanteet katsotaan, Ahokas lähetti terveisiä Liigan tilannehuoneeseen.

Ilveksen seuraavassa pyörityksessa Alexander Bonsaksenin maila osui tuomarin silmin Ilveksen Eemeli Suomen kasvoihin ja KooKoo-kapteenille tuomittiin tästä peräti 2+2-minuutin rangaistus.

Samassa tilanteessa Haukeland palasi takaisin tolppien väliin, mutta paremmuutta lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Ilves ehti jauhaa jatkoajalla ylivoimalla vain 36 sekuntia, kun Robert Leino onnistui illan toisellaan niittaamaan loppulukemiksi 1–2.

– Sitten harmittava jäähy ja siitä Ilvekselle ylivoimamaali ja ottelun voitto. Muuten meillä oli alivoima toiminut hyvin koko ottelun. No, tästä mennään eteenpäin ja seuraavaksi pelataan maanantaina Mikkelissä.

KooKoon kausi jatkuu siis vuoden viimeisellä ottelulla maanantaina Mikkelissä Jukurien vieraana klo 18.30. Tuokin ottelu on katsottavissa Telia TV:stä.

NOPEIN LUISTELIJA:

Kasperi Ojantakanen (KooKoo) 35,81 km/h
Joona Ikonen (Ilves) 34,17 km/h

KOVIN LAUKAUS:

Juho Rautanen (KooKoo) 153,4 km/h
Ville Meskanen (Ilves) 132,3 km/h

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 4.1. klo 17.00 KooKoo–Tappara I LIPUT
Pe 10.1. klo 18.30 KooKoo–Pelicans I LIPUT
To 23.1. klo 18.30 KooKoo–Ässät I LIPUT


Seuraava kotiottelu: